Tack Ellen!

Jag har köpt mitt livs dyraste påslakan. Det var en av mina födelsedagspresenter från Ellen. Jag har väl berättat här hur jag letade på Newport som hade några intetsägande som jag inte kände att jag ville bestämma mig för. Och så gick jag laget runt, på Ikea, Åhléns, Ellos, Jotex, Hemköp, Mio och Sovtex. GANT började jag bara skratta åt priserna men jag kollade där också, och Ikea har inte direkt några lyxlakan, men man kan ju i alla fall kolla.

Min filosofi är att ha fem påslakan så man byter varje månad, och har ljusare på sommarhalvåret och mörkare på vinterhalvåret. Och jag avskyr vita lakan. Avskyr omönstrade lakan ö h t. Tycker om såna bäddningar också, men jag älskar mönster. Har inte haft ett omönstrat påslakan i hela mitt liv.

Så när en dryg månad hade gått och inget bättre fanns än ett mesigt vitt lakan med några ränder på, inte kritvitt heller så det kanske skulle clasha mot de vita möblerna, så kände jag mig inte nöjd. Jag ville inte köpa dem för att det inte fanns nåt bättre. Så där hade jag mina 10 påslakanflikar öppna i telefonen en månad.

Så tänkte jag för nån vecka sen att jag glor laget runt igen. Började med Ikea, även om det var lyxlakan jag skulle få. Jysk hade jag dock avpolleterat. Och sen vidare. 

På Sovtex fanns tre snygga, och när jag kollade på extra bilder i andra vinklar och färgstyrka osv så blev jag helt förälskad i ett set från Kosta Linneväveri. Marinblått med birds and the bees på. Mönster i vitt, grått, beige. Och jag är visst helt befängt galen i blått märker jag. Kanske behöver jag stillheten i den färgen.

Men här är ett kort av min säng. Blixten väckte inte min käre sovpartner, som väl var, men jag tyckte det var ofint att plåta honom i sömnen så ni får inte se honom. Men han är alltid söt.

Så TACK Ellen för en av dina många presenter. När jag såg de här bestämde jag mig på fem minuter. Då vet man att man gillar dem.

Och de är äkta satin och känns underbart lena.

Det finns inte mycket underbarare än att lägga sig i rena lakan eller att vara ren själv och lukta pion. Christina förser mig med mina två mest grundläggande behov, lukta gott och sova gott. Jag är så glad att jag har henne. Idag grät jag lite igen när jag tackade henne.

2 kommentarer:

Anonym sa...

1. Jättesnygga!
2. Jag tittade själv på dem härom dagen och köpte dem nästan! Valde mellan dessa och ett annat set med blå lakan. Så då hade vi haft ännu fler identiska lakan, förutom de vi redan har...
3. Mycket glad att du gillar dem!
Love you /lillan

modren sa...

Vråååålsnygga!
modren