Grattis!

Idag, eller igår egentligen, fyllde Colin Firth 60 år! Det var en bra årgång, det. Jag kommer ihåg det från när de fyllde femtio, att de var samma årgångsvin. Jag pratar om Mikael, det var visst inte helt tydligt.

Men det är så att han inte är gift, Colin Firth alltså (om Mikael inte är gift är det nåt seriöst fel!) som jag felaktigt sett idag. Den 13 dec 2019 meddelade de via sina kanaler att de skulle skiljas, och det har nog gått vägen för det står nämligen -2019 på äktenskapet på Wikipedia. Jag hittade också en artikel från Aftonbladet som bekräftade saken samt en video på YouTube. Italienska dokumentärfilmaren Livia har inte varit trogen och sen ljugit om det.

Så det är sant att Mr Darcy must be in want of a wife.

Fast man ska nog inte dra det skämtet som raggningsreplik. Tror han är rääääätt trött på att räknas som Mr Darcy. Jag glömde ju själv att kalla honom Colin Firth alldeles nyss  Han vill inte bli behandlad som en kropp, en stereotyp, utan som en människa! Han har också känslor!

Men tänk att åka en grupp besatta, jag menar kultiverade, och besöka Bath och Steventon Rectory och de hus/slott som användes i filmerna, gärna Highclere Castle också, den stilblandningen kan vi köpa. Men så utanför Pemberley så går vi ner mot sjön och vad möter oss då? Mr Darcy i wet t-shirt! Förlåt, nu behandlar jag honom som ett stycke kött igen, fast det är hans mind jag egentligen vill åt. Och hans pengar, men han får nog sälja slottet då, för jag har bott i England och aldrig frusit så mycket så att bo i ett dragigt slott lockar mig inte ett spår. Men om man ska gifta sig med Colin och inte Mr Darcy så bor han i London och jag är säker på att han är så rik att han har central heating och till och med TRIPLE glazing. Det var jag aldrig hemma hos nån som hade, vad jag kommer ihåg i alla fall. Men tänk att få sin egen film av The Lake Scene. Och sen skulle nån annan filma en när han såg på en som om man var Lizzie. Jag försmäktar lite. Fly mig en solfjäder, jag blir visst lite röd om kinderna.

Ursäkta, är lite för involverad i saken tror jag.

Inga kommentarer: