Sprutan?!?!?!

Dag 0. I lördags tog jag sprutan.

Dag 1. I söndags/igår hade jag tydligt migrän med bultande, rörelseförvärrad smärta, ljud- och ljuskänslig huvudvärk. Vaknade inte med det utan det växte under dagen. Men växte tydligt förbi allmän huvudvärk.

Dag 2. Måndag. Vaknade helt fri från migrän. Ville inte ta triptaner igår och förvilla min upplevelse av om sprutan gör nåt med huvudet. Ska duscha snart och då kan jag få ansträngningsutlöst huvudvärk, men vi får se.

Har läst att medlet är en s k monoklonal antikropp. Aimovig verkar genom att blockera aktiviteten hos CGRP-molekylen, som sätts i samband med migrän (CGRP står för kalcitoningenrelaterad peptid).

Som jag fattar det är medlet nåt som sätter sig där CGRP-molekylen brukar sitta, och om platsen är upptagen får man inte migrän. Medlet passerar inte blod-hjärnbarriären, så var de där CGRP-molekylerna brukar sitta vet jag inte. Men om man injicerar folk med dem får de migrän.

Jag brukar inte känna mig i huvudet som jag gör nu när jag haft migrän dagen innan, men vi får se. Jag hoppas ju så mycket att jag går i bitar. Återkommer.

1 kommentar:

modren sa...

Spännande som en deckare. Men du har i alla fall vågat ta sprutan, modigt! :-)
modren