Hög, högre, högst?

Läste att kronprinsessan Victorias favoritskor som hon har fyra par av (att det är hennes favoritskor tror jag verkligen inte på, att hon har fyra par kan dock vara sant) är nån svensk sko i mocka för 1700:- och med en klack som är 9 cm. Hon har den bland annat i vinrött och rosa. De är tydligen vanliga jobbskor för henne.

Jag börjar ju såklart fundera på skor när jag läser sådan information, det är jag ju lättlurad nog att slinka in på hur fort som helst. Så här har jag utgått från skornas Porsche, eller Ferrari, jag skulle inte använt mig av bilar för jag vet inte vad de står för, men å andra sidan vet jag inte vilka skor som är häftigast heller, så som vanligt vet jag inte vad jag säger) nämligen Louboutin. De är ju lättigenkännliga på sin röda sula. One of these days kommer jag att måla undersidan av en sko med rött nagellack och se hur cool jag känner mig. Not!

Jag tänkte visa några olika skor eller rättare sagt några rätt likadana skor men med olika hög klack och så får ni se om ni håller med kronprinsessan om att 9 cm är snyggast. Hon har säkert högre på gala och lägre på Ica, men nu spånar jag lika mycket som skvallerpressen.

Skorna är inte samma modell allihopa, som ni ser själva, men i möjligaste mån har jag tagit skor med spetsig tå och smal klack.


Dessa ähem prostitutionsskor är hela 150 mm höga.


Dessa är 120 mm men med liten platå.


Detta är samma sko, 120 mm, men utan platå.



Nu går det neråt, bara en meter hög, förlåt 100 mm.



85 mm


Och dessa i sammanhanget låga skor är ändå 70 mm.
 Skulle tro att de skor Silvia har är lägre, kanske 4-5 cm.

Av alla skorna ovan skulle jag nog välja 85 mm, men det vore coolt att vara smal och komma inseglande på en gala i de på 100 mm. De över det ser bara hemska ut tycker jag.

Men vad startade egentligen det är med Loucoutknskorna? Dessa nedan, som jag såg på Pinterest och som jag tycker är så fina att jag kanske skulle vara tvungen att köpa dem om jag var miljardär. Tror de kostar drygt 5 000:-, kanske mer. De är lite för höga, men på hennes smala ben ser de gudomliga ut! På mina ben skulle de se ut som att något skulle brytas av omedelbart. Man kanske inte ens får lov att köpa Louboutins om man har BMI över 20? Förstör varumärket eller nåt. Jag ska stämma dem för diskrimering.



Jag vill inte ha några Louboutins, egentligen. Tycker det är skrytsamt med den röda sulan. Men skulle gärna ha ett par LK Bennett. De har apropå Silvia ett par med endast 5 cm klack, men det ser för tantigt ut för mig. Men de kostar bara drygt 2 100:- (på rea på Zalando).


6 kommentarer:

modren sa...

Pinoredskap.
modren utan klackar

Sara sa...

Diskretion - en hederssak!

Jag fick ju för mig härom året att från och med då bara köpa klackskor, för så lite som jag går så kan jag lika gärna göra det med flärd. Så har det dock inte blivit, jag traskar omkring i mina gamla Blundstones som en annan bondmora. Och min mammas gamla mjuktofflor (såna där träskor som inte ens är träskor) om jag bara ska ut till brevlådan. Och klackskorna ligger pinsamt nedknölade nånstans under allehanda bråte i garderoben.
Fast snart ska vi montera den nya ikeainredningen i klädkammaren och då blir det väl bättre ordning på klackarna.

Anja Olergård sa...

Så det är mer klackar åt folket då snart? Det stödjer jag. Men du går väl för säkerhets skull med rullator? Jag vill inte ha din nya lårbenshals på mitt samvete. Vi borde samla ett tjejgäng och åka på dygnskryssning i glitter och klackar för att visa att di däringa sjukpensionärerna kan vara värsta pinglorna. I fem minuter!

Sara sa...

JAAA! Och ligga och fnissa i hytterna! Och äta frukostbuffé!
Våra män kan få följa med och putta rullstolarna, annars kan de gå och spela biljard eller nåt annat.

modren sa...

I min barndom gick man på styltor! Där kan man tala om högt över marken!
modren, djärv en gång i tiden

Sara sa...

Vi hade ganska låga styltor. Samt en vattensjuk gräsmatta som de sjönk ner i. Det var tider det!