Dagens italienare

Jag är ju så fäst vid allt italienskt, särskilt maten. Så när jag läste en intervju med Camilla Thulin som "alltid bär klänning", och upptäckte att hennes favorit- och stammishak heter Il tempo. Tänk vad underbart att ha massa krogar runt hörnet. Och massa pengar. Mitt ideala boende har faktiskt en restaurang på bottenvåningen.

Men italienskt stamställe låter ju så fint att jag var tvungen att gå in på deras hemsida och läsa menyn. Det är en underbar hobby som funkar bra om man är intresserad av mat men inte orkar äta ute. Jag kan rekommendera deras meny och jag har ätit flera rätter i fantasin nu ikväll. Min favorit var såklart pappardellen med salsa ragu på högrev. Pappardelle är min favoritpasta och köttfärssås är min favoritås. Lite tråkigt men klassiskt är bäst. Men så var en del av deras  pizzor intressanta, och några av deras secondo frestade mig mycket. Och är man inte för mätt kan man pressa ner en efterrätt. Mmm, vad gott! Läs och njut!

                              

3 kommentarer:

modren sa...

Dillkött. That's all I have to say about that.
modren

Anja Olergård sa...

Ja, okej då. Dillkött, kålpudding. Varannan vecka svenskt, varannan italienskt. För mig alltså. Du får äta vad du vill.

modren sa...

Det får vi båda, tack och lov. Räcker med att kompromissa med mannen :-)
Jag fattar bara inte varför du och dina två yngsta syskon är så förtjusta i "utländsk" mat, ni växte ju inte upp med det.
Det är bara J som gillar husman. Och han är den ende som aldrig får det :-)
modren