Vad tycker ni?

Jag vet att det inte är särskilt exotiskt men jag har blivit kund hos Miss Mary. Jag köpte en behå för 15:- på Tradera som inte var exakt rätt storlek men jag tänkte testa. Och den var möjligtvis felsydd men jag märkte ju med en gång vilken kvalitet det var. Så när jag fick mer problem med högertummen tänkte jag köpa mig en framknäppt behå. Att knäppa bakom ryggen är svårt numera och att slita runt den ett halvt varv är inte heller lätt.

Men då hade den framknäplta behån 15-20 hyskor och det var precis lika illa att hyska 20 gånger fram som 3-4 bak. Dessutom får jag en uniboob i den så jag är inte övertygad.

Jag har köpt samma behåmodell på Lindex i säkert 15 år. Så det är inte så konstigt att de förnyar sortimentet. Men den var fantastisk för mig, rätt stum runt kroppen, perfekt, rund och hög form på bystdelen, som var vadderad med stum spets utanpå, sydd i tre delar, tror jag. T-shirtbehå hette sorten.

Mitt problem nu är att jag bara har en urgammal lindexbehå som duger till att gå bort i. Den är gammalgrå, en del sömmar börjar upplösas, den har fint av vinrött under armen där en nyårsklänning färgade av sig. Jag har faktiskt skrämt mig själv och gått i hemmabehå till Jojo på fars dag. Vad hon slet alltså, med Boeuf Bourguignon och några petit choux-bakelser. Jag hade en mönstrad blus så jag hoppades att ingen skulle tänka på saken. Och faktum är att ju större medicinmagen blir (den som sitter från midjan och uppåt) desto större hylla får bysten att vila på. Om jag vore 50 kg tunnare skulle mina bröst hänga rakt ner som som två limpor. Nu har de ändå en viss skjuts framåt/utåt, istället för raka vägen ner.

Men. Nu har Miss Mary inbjudit mig att Black Week-shoppa där. Det är fem saker jag är intresserad av i min storlek, två behåar och tre bodys. Eller ska jag strunta i bodysarna och bara gå utan fleskepress? Eller absolut ta hem alla tre/fem plaggen och prova om nån är värd pengarna?

Jo, jag tror jag gör det. Men det var varor för 1700:-. Nu hittade jag en till så nu är det 2100:- Men jag ska inte ha fyra bodys, men gärna två behåar. De var på normalpris nu jämfört med andra affärer.

Såg en ljuuuuvlig behå i svart och beige med guld på, men den kostade 559:- på rea och den var så fin att det mer var ett plagg än en behå. Och designad av Lars Wallin. Jag går inte jätteofta i hans kreationer, så den behån skulle vara det enda plagget i sin stilnivå här hemma. 

Men jättebra att de gör lite yngre, sexigare behåar och inte bara strutbehåar för 90-åringar. Men jag lyckas inte hitta en enda vadderad push up-behå, eller ens t-shirtbehå. Förutom dessa som kostar multum och i ärlighetens namn inte är en vardagsbehå.
Jag hade tänkt fråga er vad ni tycker, men jag vet redan. Jag skickar efter alla plagg och provar och ser. Tyvärr är de inte såna underkläder man kan ge sin man i julklapp. Sin mormor möjligtvis... Men so what om de har hög ringning och breda, bekväma axelband. Det är väl ingen som är kvar i illusionen att mina bröst sitter uppe med ett tvåmillimeters sidenband?

Egentligen borde jag inte köpa nån body. Men jag är så frestad att köpa en fleskepress, det var längesen, för jag vill så gärna se lite bättre ut i vissa klänningar. Men hur ofta går jag i klänning? Och hur ofta under pandemin... 

2 kommentarer:

modren sa...

Jag bara undrar hur Mose mår? Känner han sig hemmastadd hos er efter flytten?
Ger ni honom ordentligt med mat, den sort han gillar bäst?
Längtar han efter mig?
modren

Anja Olergård sa...

Mose har mycket sällskap. Han följer med mig in och ut mellan sovrummet och vardagsrummet, så han är aldrig bortglömd. Han tittar på teve ibland, men jag är inte säker på att vi har hittat nåt han verkligen tycker om, han tittar mest lojt. Det var en hund på tv häromdagen men efter en sekund var den borta.

Vad gäller maten så kan det nog hända att han saknar dkgz för han har inte nån matlust. Vi ska tänka särskilt på det ikväll, så han också får fredagsmys.

Men han hör verkligen sitt jobb som terapihund. Jag kramar honom på nätterna och mår väldigt bra av honom. Vi pratar en stund varje dag. Han uppför sig väldigt väluppfostrad. Du kan vara stolt över honom. En klok och god hund. Kanske behöver vi tänka mer på maten. Tack för påminnelsen.