Covid eller inte

Anna Book har testat positivt för covid-19. Hon blev själv helt chockerad av detta, då hon inte har några symptom och känner sig frisk. (Varför hon då ens bryr sig om att testa är en annan sak.)

Däremot satte hon sig i karantän mellan provtagningen och resultatet. 

Varför, om man har noll symptom, sätter man sig i karantän, för säkerhets skull?

Och varför provtar man utan symptom? Är det därför vården är överbelastade? Men vid närmare eftertanke förstod jag att det måste ha varit ett privat test. Man kan ju få bevis på att man är frisk om man vill resa utomlands till exempel. Hon skulle tydligen göra några mycket stora och mycket viktiga jobb så testningen var för allas trygghets skull.

Däremot gav hon en känga till vården, som hon inte tyckte gav henne nån hjälp.

Jag frågar mig bara vad för sorts vård man förväntar sig om man har ett virus men känner sig helt frisk? Och kan läsa på 1177 vad reglerna är om någon i familjen har testat positivt?

Ni har ju inte hört idel lovord från mig om vården, men här tror jag bestämt att det är tal om för höga förväntningar. Och en anledning att sätta in foton av sig själv ihop med en viktig text på Insta.

Läste för övrigt en krönika om journaler. Mannen är stor vårdkonsument och i varannan journalanteckning står det fel. Det låter ju förfärligt. Men jag hade i nån journal att jag varit sambo med Mikael sen nån gång på 90-talet. Och det kan ju alla se åtminstone två fel i. Sen hade jag ju en räpa till läkare som, när jag bad om journalutskrift till en ME-specialist, satte igång och filade på journalerna så hon skulle verka bättre än hon var. Skrev rena lögner om att jag skaffade mig läkemedel på egen hand. Innan jag ens hade hört talas om att de fanns dessutom. Just hennes journal ville jag gärna spärra, men det är ju också skumt att ta bort typ 5-8 år. Vem blir inte misstänksam av ett gap? Lika illa som gap på 5-8 år i CV:t. Nu löste det sig genom att det blev någon förändring i journalsystemet så att folk inte gärna läser i den varianten hon skrev. Eller så ljög läkaren jag frågade för att det är en big deal att ändra i journaler, eller att föra in att patienten inte håller med.

Om man vet att en mottagning ska upphöra kanske man borde se till att få ut alla sina journaler innan de stänger. Bara en tanke.

Inga kommentarer: