Jobblook

Mikael tyckte jag var fin idag, och jag var visserligen rentvättad i håret och hade en riktig blus på mig (och för stora stretchjeans men det ser ordentligare ut än mysbyxor). Jag har insett hur mycket bättre man mår om ens kläder är riktiga men sköna att ligga ner i. Så känner man sig inte så sjuk.

Många under corona har slutat med byxor, där är jag bara på sommaren.

Vad har vi här? Två brudar på jobbet.
Men några helt vanliga jobboutfits är det i alla fall inte. T v drottning Letizia av Spanien, t h fru Premiärminister av Argentina. Hon har skor från Valentin. Och de ser ut som fotomodeller i figuren och kostar från topp till tå säkert 100 000:-. n var typ hallåa i teve. För man inte ha en midja större än 50 för att bli på tänkt eller?

Kvinnan till höger är fru till Argentinas president. Betalar landets folk för lyxmärken på hennes skor? Jag vet inte, man kanske inte tas på allvar om man kommer i förra säsongens flip-flops.

Men tänk att se ut sådär varje dag på jobbet. Vilken dröm. Women power suit.

Vad vill jag bli för yrken? När jag blir frisk och kan allt jag vill?
Doktorera och bli professor i engelsk litteratur analys.
Skriva flera böcker och få dem antagna och publicerade och översatta.
Ha ett jobb där det är viktigt att man ser extremt snygg och proper ut, i fina märken. Och bli tagen mycket foto på, nä, det låter inte kul. Men att sprida nåt, om man vore kunglig och folk verkligen blev glada för att se fick träffa en, det skulle gå bra för mig. Jag tycker inte om att ha kvar fokus på mig så vill hellre veta nåt om den andra. Tror jag skulle bli en utmärkt drottning. Man jag gillar inte modern historia, nord-väst-konflikten, politik och samhällsvetenskap i allmänhet. Det är ju superviktigt. Så, drottning på plats tre. Eller världskänd författare som alla vill intervjua och ha intressanta disussioner med. När man har dyra lånekläder och proffsen till kändisarna sköter hår och make. Och så får man ett foto, så kan man minnas sig som man var.

1 kommentar:

modren sa...

Wow, vilka brudar! Vilka spiror! Vilka små figurer! Men hon t h har konstigt hårfäste, som om hon har peruk.
Drottning? Aldrig i livet!! Professor ja, men i svenska. Inte litteratur tror jag, utan språket. Grammatik, fonetik, ordförståelse, syntax. Mums.
Men ännu hellre fyra ungar. Jag lyckades inte kombinera.
modren