Detta usla minne!!

Jag skulle skriva en mening på sex ord och medan jag öppnade Blogger tappade jag de sista tre. Efter att ha klickat på meddelande oxen var även de första tre orden borta. Det är hopplöst att komma ihåg saker. Så nu får jag gå dit igen och hoppas att jag minns vad det var jag skulle komma ihåg. Jag pausar här lite.

Gör en höstig och snygg girlang av tapeter. 

Ser ju jättefint ut. Men förut idag såg jag en kvinna som tog bomullsrondeller, vek dem på mitten, sydde fyra stygn i dem tills hon hade meterlånga girlanger. Då tog hon en kon och började klistra fast rondellgirlangen runt och uppåt. Antar att det var meningen att det skulle bli en snöklädd gran (jag orkade inte bry mig mer när man skulle dra lite i vissa bitar för att få det fylligare. Då dog jag. Ain't nobody got time for dat!) Eller möjligtvis en falsk spittekaga. Men bara tanken på att stuva ner bomullsrondeller och frigolit i en låda med kottefår med tändsticksben i 340 dagar, and rinse and repeat. Jag får lite fobi, och det är olokt mig för jag äääälskar jul. Men jag älskar inte att spara mina egna fula grejer. Men är det lilla Belle som har gjort den skevbenta renen då är den värd mest i hela världen, de skulle inte få den ens om Svenskt Tenn kom och erbjöd en tusing. 

Men tänkte jag säga nåt eller? Man kan nog göra en sån fin krans om man beställer ett par provblad tapet. Men alltså, det är väl bara dagisfröknar och mor-/farföräldrar som har pyssel hemma? Finns det några som gör pyssel för sitt eget höga nöje? Och ser det ut som på förlagebilderna, eller blir kvaliteten bara knappt märkbart högre än telningarnas egna verk?

Jag kommer i alla fall ihåg en julafton vid runda matbordet på Gårdskullavägen. Mamma hade köpt nåt pysselpaket som underhöll oss medan föräldrarna höll på med mat men det var långt kvar till Kalle. Jag hade superkul vid det där matbordet. Tror inte ens vi blev ovänner. Och jag har minsann sett på Pinterest hur man gör såna där honey combs. Man gör en klisterdutt på vartannat ställe. Fattar ni inte så slå på honeycomb. Men det tänker jag absolut inte tillverka några.

Men om jag hade varit frisk så hade jag tillverkat 50 eller 100 silkespappersblombollar till bröllopet. Men stå där och klistra i taket, nej.

Har ni nåt pynt eller nån praktisk tradition, säg hemsk gärna till.

2 kommentarer:

Monica sa...

Jag pysslade två flaggspel med jultema och en kottgirlang igår. Dagen innan dess satte jag upp snöstjärnor som jag klippt i kopieringspapper. Allt hade jag tänkt hänga upp här hemma, haha. Får visa en dag när/om bloggen funkar igen.

Anja Olergård sa...

Jag är djupt imponerad.