Registrerad!

Mikael hämtade sitt coronapass så fort han fick besked om det, men jag hade ingen brådska. Jag tycker inte heller särskilt mycket om ordet pass i det sammanhanget för det antyder ju att utan det får man inte resa. Bevis låter frivilligare. Men för även det tankarna till andra världskriget.

Men jag hade bara den ena sprutan registrerad, det har jag kanske redan berättat. Kundtjänsten svarade bara att de hade haft problem med vissa regioner och försök om en vecka igen.

Så det gjorde jag. Fortfarande bara 1 av 2. Men jag har ju hela tiden misstänkt att det där med hemmavaccination inte ingår i VC:s rutiner och kanske blev det något fel? Och det var det, fick jag reda på idag efter att ha kontaktat VC. Läkaren som gav mig sprutan har inte tillgång till det registret, så nu hade sköterskan gjort det.

Hmmm, mystiskt. Om en läkare ger en spruta men inte kan rapportera det, borde läkaren då inte be någon att göra det åt honom? Eller att den som gav honom själva vaccinet och sprutan skulle erbjuda sig att sedan också registrera vaccineringen? 

I vilket fall som helst ska det inte vara mitt ansvar att få mitt vaccin registrerat och än mindre felsöka varför det missats.

Och det kan tyckas vara en liten sak som jag gör mig själv bitter över. Men eftersom jag har så förtvivlat lite tid/ork varje dag, så är det som att nån skär bort fem dagar av mitt liv när jag får hålla på och kolla, komma ihåg, skriva mm. Fem dagar som inte kan användas till nåt vettigt, inte fem minuter. Men det kan man ju inte förvänta sig att alla i vården förstår. Men det borde inte behövas nåt efterarbete. Förstår också att vården är på knäna, men om det här problemet vore coronarelaterat hade jag inte sagt nåt. Det är som det alltid har varit på min VC. 

Jag tror jag tycker ungefär lika mycket om vårdcentralen och riksdagen.

4 kommentarer:

Humlan sa...

Men hjälp alltså!!Jag förstår verkligen att du ruttnar på din VC! Det är ju en sak om det blir en enstaka miss men det verkar ju vara mer regel än undantag att de strular. Suck, vad jobbigt! Jag tror man skulle tycka det även om man var frisk och jobbade, fast då skulle det inte få lika stora konsekvenser, och man skulle väl kanske inte ha så mycket kontakt med dem då.. Jag skulle vilja slå din vårdcentral, hårt!!

/Humlan

Anja Olergård sa...

Yes, det blir minst ett fel vid varje kontakt. Saknade recept, saknade provtagningsremisser, saker som inte når fram till den det gäller, rena lögner på besöken, i princip alltid behandlad som mindre vetande (det är väl därför de ljuger, för att de tror att jag inte vet sanningen). Jag önskar att jag slapp gå till vården NÅNSIN MER.

Tack för the slap!

Humlan sa...

Det är ju bedrövligt!! 😢🤬

/Humlan

AL sa...

Håller helt med Humlan. Alla kan gøra fel, men det skall inte bli fler fel æn rætt och det hær låter helt katastrof.