Enplans i två våningar?

Så vilket av dem är det?



Det är ju lätt att bara klicka vidare på annonsen, men jag föredrar tydligen att visa er en skärmdump och fördöma dumheten?

Såklart...

8 kommentarer:

modren sa...

Och så sutteräng på det …
modren

Anja Olergård sa...

Va! Det såg jag inte ens! Sicken nesa att missa ett sånt klavertramp när jag kritiserar stavning/innehåll!

Men tyvärr säger SAOL att givetvis heter det souterräng. DVD man behöver inte stava det souterrain. Bra. Men det mäklaren försökte skriva här var den alternativa stavningen från SAOL: Suterräng, men som han lyckades få till sutteräng.

Tack för gott samarbete. Jag är ju helt klart stavningspolis. Jag försökte t o m lära Miri att det inte heter laakris, utan lackris. Hon ska nog få några fina göteborgska ord. Och Emmi!! Henne ska jag ge de bästa, finaste göteborgska orden. Svale, bamba, käckt. Vad har ni mer?

modren sa...

Åhana. Teti(g). Tyken. Ding. La. Görbra.
Finns det inte nåt bra götebossk ord för snål också?

Låt mig då få avsluta med vitsen om stockholmaren och göteborgaren:
Stockholmaren: När vi pratar om er så kallar vi er Kålle och Ada. Men vad kallar ni oss när ni pratar om oss?
Göteborgaren: Vi pratar la ente om er.

Eller:
Stockholmaren (stolt): Hur många invånare har Stockholm?
Göteborgaren: En dryg miljon.

modren

Anja Olergård sa...

Jag tror själv att jag fortfarande säger bamba, svale och käckt. Och såklart lakrits på rätt sätt. Gör måste jag börja mer med. Ny slinker det dit jätte- istället.

Tack för ordtipsen!

Och inte minst, bara sist, vitsarna!!! Görbra!

modren sa...

Den här ger mig ett lite spooky minne av din morfar, min pappa, som alltså var erkänt synsk. Jag har inte ärvt ett uns sådant. Men pappa användes ibland av polisen faktiskt, för att hitta försvunna personer. En gång blev han körd av polisen från Gbg till Skåne för att försöka tala om var en försvunnen flicka fanns. Hon hade varit borta i ett par år och man misstänkte att hon var mördad. Pappa hade sett "för sin inre syn" huset hon hade vistats i senast. Polisen insisterade på att det var ett visst vitt envåningshushus som de körde honom till, men pappa sa att så såg det inte ut, för det han hade "sett" hade två våningar.
Alla inblandade blev besvikna, men historien fick ett annat slut. Vid polisens efterforskningar visade det sig att huset hade haft två våningar några år tidigare, men man hade kapat av en våning.
Minns inte mer av historien. Hade det varit pappa själv som hade berättat den, hade jag nog inte trott på den, men alla dessa historier som jag upplevde på håll bekräftades av mamma, som var en mycket förnuftig person med fötterna stadigt i myllan.
Han såg speciellt när en människa snart skulle dö. T ex en liten baby i kyrkan, där han innan han hann hejda sig sa: "Njut av henne så länge du kan" till mamman, som blev lite upprörd och frågade vad han menade. "Å, de växer ju så fort", fick han ur sig. Den lilla babyn dog samma dag i plötslig spädbarnsdöd. Pappa kom också hem en dag och sa att hans frisör skulle vara död innan det var dags för nästa klippning, och han dog mycket riktigt två veckor senare. Pappa förutsa också sin egen död i ett efterlämnat brev som han hade skrivit ett halvår tidigare.
Jag har många rövarhistorier om detta...

Glad att jag inte har den "gåvan".
modren

Anja Olergård sa...

"Kul" att läsa.

Anonym sa...

Det göteborgska ordet för snål är ”sniken” - jag tycker det är ett fantastiskt ord!
/Sofie

Anja Olergård sa...

Ja, just det! Och jag gillar åpen också.