Mitt fel?

Nu har jag fått meddelande via 1177 från ME-kliniken om felet med sjukresorna. Han tyckte att jag borde ha specificerat vad jag ville ha för sorts resa.

Jag tycker å andra sidan att de borde ha frågat vad jag ville ha för resa om det inte var klart från början. Nu har de gjort valet åt mig. Jag har t ex aldrig fått fel resa av Sköndal eller migränkliniken.

Men det är lite väl småsint att skriva det i ett nytt meddelande på 1177. Man kan ju inte svara på ett meddelande utan bara skriva ett nytt.

Men jag tycker i alla fall att det inte är särskilt snyggt att skylla på patienten. Ska jag veta hur allting i vården fungerar eller ska vården veta det?

5 kommentarer:

Humlan sa...

Jag håller med, klart osnyggt att lägga skulden på patienten. Där fick de minuspoäng. Är det ditt första besök där du ska på?

/Humlan

Anja Olergård sa...

Ja, det är fortfarande första besöket jag väntar på. Fast de bokade in mig redan i februari, tror jag det var. Men en gång fick jag avboka pga covid, sen har jag fått omboka tre gånger för att de inte har noterat att det måste gå tre veckor emellan tiderna, och inga tider på fm eller helst tidig em heller. Och varje gång de ändå bokat in kl 10, så får man stå i kö för ny tid.

Dessutom görs dessa fyra första besök aldrig hemma och först på fjärde besöket får man diagnos. De kan inte tro på att Sköndals diagnosticeringar har varit korrekta tydligen, eller de andra fem (?) jag fått innan de ens fanns till. Bah!! Så just nu finns jag till för deras skull och jag har inte börjat få hjälp än.

Men jag fick i alla fall klart för mig av min hemstjänstperson idag att Samtranstjejen hade kollat i hela taxiregistret, inte bara bland rullstolsresorna, och det fanns inget alls. Så då var det ju ännu mindre mitt fel. Skönt!

Humlan sa...

Men oj, vad slamsigt! Då var det ju rätt magstarkt att säga att du borde sagt till, om de missat att boka en resa öht. Vad jobbigt att behöva hålla på och boka om för att de missat.

Jag är lite nyfiken på hur det går delvis för att jag funderar på om jag ska be om en remiss dit. Det som avskräcker mig är just de där 4 första besöken. Så de kan alltså inte göra hembesök direkt? Alla måste komma dit och göra deras undersökningar vid 4 tillfällen?
Jag vet inte om jag skulle klara det. Det gick bra att åka till VC och träffa husläkaren, men det är 5 min med färdtjänst och jag får komma på eftermiddagen och ligga o vila i ett tomt rum innan. Sen pratar jag ju bara med läkaren liggande på en brits, och han är väldigt lugn och tyst. Inte massa folk och ljud och kroppsliga undersökningar och formulär. Fast de kanske man kan fylla i hemma?

Känns ju tokigt att varje ny ME-klinik ska göra en egen utredning och ställa diagnos när man redan har så många som du. Jag har bara två, Gottfries och Sköndal.
Gör man så vid någon annan sjukdom egentligen?

Det kan ju iofs finnas något positivt med det, att de ex hittar andra saker som går att behandla.

Berätta gärna mer om hur det går framöver 😊.

Hoppas du inte försmäktar alldeles I värmen!

Kramar Humlan 🤗💕

Anja Olergård sa...

Nj påpekade jag till dem att eftersom det inte hade funnits någon resa alls, så var inte felet att jag inte hade bett om rätt. Och då säger killen att han bara kär mig vad jag ska säga nästa gång för att det inte ska bli fel. Men jodå, jag har lärt mig det själv, för att det inte fanns nån resa. Jag har ju ringt och surfar och lagt timmar på detta. Så nej, de behöver inte tipsa mig.

Jag tycker de där fyra besöken är så magstarka. Och jag har så många gånger varit beredd att säga nu skiter vi i det här. Inget funkar och de där 14 formulären är som ett heltidsjobb att fylla i och nu orkar jag inte mer strul. Och fyra besök och formulär för att få diagnos??? Men min VC är så dålig att jag måste ha en annan läkare i ryggen. Jag tror att de gör det såhär för att de vill. Kanske för att de får betalt, kanske för deras egen forskning. Man behöver absolut inte göra så för att få ME-diagnos. Så redan från början känner man sig överkörd. Jag undrar om inte MaNa lyckades slippa de fyra besöken. Men jag vet inte. Jag vet att hon försökte i a f.

Humlan sa...

Mäh?? "lär dig vad du ska säga nästa gång så det inte blir fel". När det bara är de som gjort fel😲. Bra gjort av dig att säga till!!

Jag förstår verkligen att du känt för att skita i det när det varit så mycket strul, men jag har ju förstått att din VC är extraordinärt usel. Det är en jobbig sits!

Nej precis, det är ju de som får ut nåt av det och bara det gör att det tar emot också, att inte patientens behov kommer först.

Men förhoppningsvis kommer det nåt positivt av det när du väl fått komma dit😊.
Jag får väl kontakta dem och höra om det skulle funka för mig och med det jag har behov av från dem isåfall, som att de hjälper mig med processen att ansöka om sjukersättning. Men nu har jag sommarlov! Inte för att jag märker av sommaren så mycket mer än värmen. Men någon utflykt ska det väl kunna bli!