Fel!

Jag vet inte vem det är som gjort fel men jag har i alla fall fattat vad som hände igår. När hemtjänsten skulle boka rullstolstaxi fanns inga resor. Det var för att mottagningen hade bokat vanlig taxi. 

När jag skulle fråga Sjukresor svarade en Fatima. Först lät det som om någon drog en mikrofon genom kläderna eller hade suttit på den. Sprakade jättehögt. Egentligen skulle jag lagt på, för i ett enkelt svep försvann 50% av min kognitiva energi av ett starkt ljud. Men jag fortsatte. Fast hon uppfattade inte vad jag sa och frågade om, vilket tog så mycket kognitiv energi av mig. Att förstå hennes svenska, fatta vilket av det jag sagt som är svaret på hennes fråga, och säga det igen. Det är så mycket mer komplicerat än att bara själv presentera sig, fråga, få svar. Sen räckte det inte med mitt personnummer utan sjukresekortnumret. Och vid det laget var jag slut i huvudet och kom inte på hur man hittar sjukresekortet på Mina sidor som jag kunde öppnat i en annan flik på telefonen (men jag klarar i qq kan de inte ens se de resorna. Så det måste vara det som är problemet. Jag är ju också ny på det här, har fortfarande bara åkt en handfull gånger. Så en som jobbar med det här borde ju veta att det finns olika sjukreaor och om patienten inte specificerar det måste man fråga. Nu gissade de bara och det blev fel. 

Men att kolła runt på okända hemsidor, ringa flera telefonsamtal och sen skriva till mottagningen om vad jag fått reda på under dagen, kostar mig så mycket. Fick ställa in duschen idag för att jag inte kunde komma ur sängen förrän, kändes det som, ett par timmar senaste.

Men jag är glad att detta nu har blivit utrett.

Men fördelen med detta är att nu blir allt uppskjutet kanske en månad.  Lina och familjen kommer hit och det är jättebra att slippa ett vårdbesök när de är här, så jag bara kan vila eller göra nåt med dem. Jag har mammografi som jag ska flytta också, men sidan har inte funkat på några dagar. Så då blir det plötsligt lite mindre i almanackan. Det var väldigt trevligt!

1 kommentar:

modren sa...

Man tar sig för pannan. Färdtjänst och liknande måste faktiskt ha personal som pratar förståelig svenska, och som förstår vad man svarar, och som kan sin sak.
Ville du inte be fadren om skjuts? Han skulle gladeligen ställt upp. Men du kanske måste använda färdtjänst ibland för att få behålla det?
Vad mycket onödig kvinnokraft.
modren