Lyckad kväll

Idag hade vi bestämt att vi skulle åka hemifrån kl 15.00, och jag tog ett foto som bildbevis på att vi gick hemifrån några minuter före det, dessutom här klockan fem minuter före. Min man är alltså inte känd för sin punktlighet.
Jag kom på två oviktiga saker som jag hade glömt men inte orkade gå in och hämta (mascara och nåt mer), och i Älvsjö kom jag på nåt mer som inte heller var så viktigt att man behöver köpa det. Mikael glömde sina finskor som han hade plockat ner i en separat kasse tillsammans med sin hårborste. Inte heller nån kris. En del var uppklädda på restaurangen och andra inte så vidare, så det behövdes inte finskor.

Hotellet är UNDERBART! Vackra tapeter överallt, jag har hittills bara tagit kort på en tapet och det på för långt håll. Men ser ni vad fin den är? Nej, det gör ni inte riktigt.
Vårt rum är perfekt. Allt som saknades var ett kylskåp, för Mikael köpte en macka på Ica om jag behövde äta på rummet. Men stort och fint badrum,
tavla ovanför sängen, gammaldags detaljer på saker som jag älskar. 
Det är inte ens för varmt på rummet, så har vi också en stor golvfläkt som inte syns på bilden men gör att fåtöljerna är flyttade lite. Eller vadå fåtöljer, de är klädhängare. Själv hänger jag kläder på elrullstolen. Jag har tagit med mig tre ombyten av underkläder per dag. Jag känner mig själv och min förmåga att hantera värme.

Sängen är lite smal och lite hård. Dessutom är den delen av sängen som kallas sängkanten alldeles mjuk(/nersutten?) för om man lägger sig för långt ditåt känns det som om man ramlar ur sängen. Men so what. Det kan väl vara medelålders variant av att leva farligt: att man kanske ramlar ur sängen i natt?

Jag sa till Mikael att -Vi får ligga och kramas som de gör i Titanic. -Där springer de väl i korridorerna? Så så målade jag upp den sorgliga bilden av paret som kramas när vattnet slår in i hytten.
Han tog visst ett kort på mig när vi åt och jag är inte så förfärligt nöjd med just det fotot. Men det är ändå ett fint minne. Och klänningen är oformligare ut än vad den är. Men jag ska inte snacka ner mig själv, eller upplevelsen så här långt. I'm having the time of my life!

Han blev påhejad av mig att ta sin första selfie men han kunde inte med. Men du tog väl foto på maten frågade jag, eftersom jag själv inte ens kom på tanken förrän jag tog näst sista tuggan. Jag skulle verkligen bli en usel influencer. Mikaels barn är så bra på att ta foton ofta, inte bara på vad barnbarnen gör, men trevliga bilder ur verkligheten. Jag uppskattar det så mycket. Även mina brorsbarn ser jag ofta på foto (alla sex) och det blir bara lite konstigt när Grace fyller 2 och inte har sett en sen före coronan, men man själv har sett foton flera gånger i veckan av henne och känner igen varenda min hon gör men hon inte har sett mig sen hon var ett. Man kan ju facetimea med dem men det kommer jag aldrig på. Och även om jag kom på det så orkar jag ju så förbaskat lite. Jag kanske ringer mamma fyra gånger om året, och Ellen en gång om året. That's it.

Maten var helt gudomlig! Mikael tog kalv och jag lax. Se här!!!

Kökets egen varmrökta fjordlax 
med kokt amandinepotatis, färsk syrad vitkål, äppelchutney samt dill och citronsmör

Stekt kalvrygg 
med sommarprimörer, rökt rödvinssmör och knäckt friterad potatis

Det var riktig finmat! Vi fick inte äta kl 19 som vi ville utan 18.15, så det blev inte lika lång vila som jag hade räknat med. Men den Treon visste var den satt. När jag precis hade släppt ner den i vattnet kom jag på att jag skulle tagit en starkare, men jag drack cola istället och hoppades att koffeinet vidgade blodådrorna åt mig. Eller om det nu är drog ihop dem igen. Har bara haft migrän i 40 år så såna detaljer kan jag inte hålla reda på. Dessutom är det mitt i natten, efter packning, resa och restaurangbesök så jag är inte jättesmart nu. Kanske är jag dock lite överdoserad på koffein. Jag dricker aldrig det annars, och nu har jag från Treon, colan till maten och troccadero på rummet. Arapapa arapapia!

Men jag gjorde mig i ordning på en kvart vilket säkert var rekord. Om man inte tittar så noga så tycker man att man är rätt så snygg!

Dessutom, och det här är så romantiskt, stannade vi till på Ica på väg hit och köpte drickor att ha på rummet så jag kan svälja mediciner med osv. Och sockriga saker ifall Mikael får lågt socker. När han kommer ut till bilen (jag orkar såklart inte följa med in) har han köpt världens vackraste bukett! Liljorna doftar underbart men vi har glömt att be om en vas så de håller nog inte jättelänge. Kanske ska jag lägga dem i handfatet över natten!



P.S. Mikael hälsar så hjärtligt. Eller rättare sagt: "Då har man inte snön som kyler" omedelbart följt av "Sväng här framme." Jepp, han borde få lön för tiden på natten som han tydligen arbetar.

Men nu är det semester!!!!!

3 kommentarer:

Humlan sa...

Åh, vad fint det ser ut!😍 Och gott!!! Och vilken underbar bukett! Så Mikael är körskolelärare I sömnen? 😂Jag dööör!
Det låter helt fantastiskt och jag förstår att du njuter i fulla drag! 😊❤️

/Kram Humlan

Sara sa...

Å vad härligt!
Jag hade glömt att ni skulle åka så det tog ett tag innan jag fattade vad det hela handlade om.
Ska ni ut på stan nåt? Det är så himla gulligt och så kan ni passa på att köpa choklad så på Marsipangården.
Det finns tydligen en chokladbutik till, den kanske är ännu bättre. Läge för pralintestning m.a.o

Anonym sa...

Underbart att höra att ni kom iväg på semester!! Hoppas ni har det riktigt, riktigt härligt (och inte för varmt, här är 30 i skuggan nu - puh! /Sofie