Inte det förgångna, kanske nuet och framtiden?

1. Vad skulle jag göra om jag vann på lotteri?
Beroende på hur mycket. 25 000:-extra i månaden, spara lite, köpa bättre bil, inte snåla på möbler och boende. Åka på semester, 25 000 blir en najs resa!
10 miljoner däremot, ny bil, en bil med chaufför till mig, lägenhet med högt i tak och breda lister. Nej, bygga ett enplanshus som ser ut som en östermalmslägenhet i Österhaninge med den där underbara utsikten. Och med plats för flygel och matbord för 12 eller så.

2. Vem var din hjälte när du var barn?
Kitty. För hon löste brott eller? Har inte haft prinsessmani eller sånt.

3. Vad var du mest rädd för när du var barn. 
Läskiga, elaka killar. Såna som gick i sexan och kunde spruta vattenpistol på en på rasten, sen andra killar som ropade kycklingen efter mig för att jag hade gula gabardinbyxor. Det värsta var nog brösten, när en ointelligent kille vid namn Anders Nilsson helt sonika tog mig på brösten och sa Du har ju inga. Det hade jag inte heller. Än. Han myntade också uttrycket två pressade lingon på en bräda. Kanske är han författare nu 🤪. Nu skulle han se mig, han skulle sett hon som hade strl 36-38 och f-kupa. Med magisterexamen. Han har nog inget jobb där man behöver kunna läsa ens.

4. Vad är du mest rädd för nu?
Tre saker. Att Mikael ska dö. Att Mikael ska tröttna på att jag gradvis byts ut mot en gammal, fet sjukling som bara behöver och behöver. Och att jag själv ska bli så sjuk att jag inte kan kommunicera och massa saker är jobbiga och jag inte kan säga det. Och att jag ligger och lider utan intryck och inte kan någonting. Och att jag hamnar på hem istället för hemma och de inte bryr sig om hur man måste vårda en svårt me-sjuk patient.

5.Hur var er första dejt?
Vi gick på julkonsert på Lucia med Real Group i Linköping. Vi parkerade, gick i ljuset fram till stället och sen åt vi mat (jag åt en go pepparbiff) och sen konserten som var så jättebra. Men vi visste inte var bilen stod, och nu var det ju becksvart och vi visste inte ens åt vilket håll vi skulle gå. Men Mikaels lokalsinne är bättre än mitt så det räddade oss. Men jag tror vi gick runt en halvtimme extra. Men det tålde ju jag då.

6.Om du kunde resa i tiden, vilket år skulle du vilja åka till då?
År 32 e Kr, när Jesus fått igång predikoverksamheten, botandet av de sjuka, underverken, liknelserna. Döden vill jag inte se, ens nu när jag vet hur det slutar.

7. Hur skulle "er" låt gå?
Love and marriage
Love and marriage
Go together like a horse and carriage??

Nej, givetvis skulle den vara Carpenters Only Yesterday
https://youtu.be/evETS8_WFGE 
 eller möjligtvis Happy. https://youtu.be/D0bOHk3a_iE
Kolla båda, finns där musik finns, annars här (där jag hittar).

8. Vems äktenskap beundrar du och varför?
Jättesvårt att svara med namn. Många gör bra saker, funkar bra, men det är ju deras kärlek, deras personligheter, deras kärleksbevis, grälhantering och kompromisser. Jag kan nog inte säga att jag vet nog mycket om någons äktenskap att jag skulle vilja ha det. Jag vill ju helst ha mitt eget. With a few tweaks 😘

9. Om vi hade en båt, vad skulle den heta? Den frågan borde jag ställa till Mikael, för han kan mer om båtar och skulle säkert komma på ett coolare namn än Snipan.

10. Nämn en sak som din make gör och som verkligen får dig att känna dig älskad.
De där kärleksspråken är svåra. Jag äääälskar när han köper hem blommor. Men även när han har smugit med några färska tagliatelle för att höra mig glad. När han satt och läste recept på nätet inför vad vi skulle äta på nyår, och jag hjälpte bara till i ca 5 ,minuter så det var verkligen hans verk. Han säger aldrig nej när jag vill åka till Ikea eller nånstans. Han säger alltid ja, ja, vi åker till Ikea, ja, du är vacker, ja, här för du en kram när du är ledsen, ja du är så sexig.

11. Förutom förlovningsdagen, bröllopsdagen, och eventuella barnafödslar, vilken har varit er bästa dag?
De många ställen vi ätit på, det var nästan bara det jag orkade förut. Sen har vi varit på Real Group, Rigmor Gustafsson, och Riverdance. Vi åt mat först på circus och som var nåt alldeles osedvanligt extra i matväg. Sen uppträdandet!! Vi satt rätt långt fram och var nästan i själva framförandet. Och det var så varierat med sång, musik, solo, olika slags dans, förutom det där ljuvliga livsbejakande temat med synkoper som man borde kunna använda som antidepressiva. Och dansen när de sprattlar sådär är heeeeeelt magisk.

Sen älskade jag när vi åkte Segway i en timme i Tallin och när vi var på Sicilien. I början av vår dejtingperiod gick vi på bio ibland och om filmen inte var nog bra så hånglade vi istället. Så såg vi en Jane Austen-film som Mikael tyckte var urdålig och hade väntat sig "muntligt utbyte", men jag älskade den så där satt han på en för honom värdelös film som jag älskade och absolut inte ville missa för att hångla.

12. Vad skulle du vilja uppnå år 2020?
Två saker. 1) stoppa försämringen ytterligare. Önskar mig att bli bättre, men det räknar jag inte med. 2) Att Mikael och jag har det bra i vårt äktenskap, både han och jag.

13. Vilken ny hobby skulle du vilja prova? Jag vill inte ha nån ny, jag vill göra mina gamla, resa, läsa, sjunga, spela, sy, inreda och ha fester och middagar.

14. Vad skulle du vilja äta om det var din sista måltid?
Förrätt: liten rund smörgåstårte-portion med lax och räkor
Huvudrätt: perfekt stekt oxfilé med klyftpotatis, både rödvinssås och Bea. Grillade grönsaker med baguettebitar med smör på. Gott alkoholfritt vin.
Efterrätt: en buffé av Caffer cake, chokladtiramisu, morotskaka med glasyr, hembakade pinfärska bullar utan socker på (10 st), citron- och marängpaj och som avslutning en munsbit av pumpapaj. Allt kanske får vara munsbitar men jag vill helst inte ha kvar några cravings när jag ska dö.

15. Vad tycker din partner om att du har på dig?
Jag tror klänning, snygga strumpor och klackar. Gärna rött. Eller min födelsedagsdräkt. Den är jag dock inte själv lika bekväm med, men jag tränar mig att se mig med hans ögon, för då är jag vacker!

16. Vilka tre filmer skulle du ta med dig till en öde ö? 
Får man säga serier? Line of Duty, 5 säsonger, Downton Abbey, rubbet, och alla 18 Commissario Montalbano. Mikael gillar inga av dessa så då kan han bygga oss ett hus under tiden.

17. Vad är ditt drömresmål?
Har så många platser i Italien som jag vill se, så det är Italien för evigt.

Men sen vill jag gärna till Västindien igen och nån av de mindre kända öarna i Asien, t ex Filippinerna.

18. Vad irriterar du dig mest på hos andra?
När de skryter om sig själva men de har inte ens nåt att skryta om utan är bara pinsamma. Det blir jag alldeles rabiat av.

19. Vilken superkraft skulle du välja, om du fick välja fritt?
Jag antar att det inte finns någon superhjälte som botar sjukdomar?

20. Hur många gånger i veckan är lagom att ha sex?
Tänker jag verkligen svara på den frågan?

Först säger jag ingen, för sex varje vecka pallar jag inte. Om man typ grovhånglar och greppar tag i vissa angenäma kroppsdelar men det håller på 5-10 minuter så kanske varannan vecka. Men jag får tyvärr inte bli emotionellt engagerad eller för ähem orgastisk för då blir jag för dålig. Om M och jag har vänslats lite så vet han att då behöver jag middagen värmd och serverad vid bordet. Sex är som musik, även om Mikael gör allt jobbet så sker det ju saker i ens känsloliv och vissa kroppsliga upplevelser är sköna men man orkar dem inte. 15 sekunder då kanske. Så jag är med sex som med musik, jag blir för berörd och orkar egentligen inte med att bli så påverkad. Det är lite bättre om han bara hoppar på mig än planerar det, för då får jag prestationsångest (hängbröst, inte rakat armhålorna, luktar svett i mina valkar och är orolig att jag inte ska orka om jag måste fixa allt det där först). Jag brukar vara med på noterna rätt med en gång även om jag själv inte hade tänkt på nåt som har med pang eller rödbetan. Men det beror väl på. Man är ju på olika humör olika gånger.

Men jag skulle bokstavligen avlida av Kama Sutra. Några minuter pallar jag, inte några timmar!

Inga kommentarer: