Så roligt!

Har fått ett litet gulligt husdjur (är man från Göteborg kan man säga musdjur) av min man idag och som jag självklart döpt till Geten. Är mycket lycklig.


Det berättade jag på Facebook. Då kommenterade en kompis, C, om hur självklart namnvalet var, och min syster svarade att morfar kallade mormor för Geten. Fast precis varför vet vi inte.

Då sa C: Är det för att hon var getefin?

Jag dör.

Så förklarar jag lite: Jag har försökt förstå namnet, för som han sa det var det ett fint namn, inte som att kalla nån för flodhäst eller så. Han var från Jämtland och där betade getter på bergssluttningarna och man fick mjölk och ost av dem. Och getter hoppar och skuttar så glatt och bedårande som jag aldrig sett andra djur göra. Har en hel mapp med företrädesvis getter på Pinterest. Jag tror mormor var morfars get på det söta viset. När hon dansade Charleston för en i vardagsrummet var hon så gullig.

Och så sätter jag in en bild av två söta hoppande getter.

C: Fast det där är lamm.

Oh no.

Jag säger: På QI hade de ett inslag en gång om skillnaden mellan får och getter, och det är att de ena har svansen upp och de andra svansen ner. Men jag vet inte vilket som var vilket. Och som jag ju inte behöver påpeka så är jag ju inte sådär väldigt hemma bland djur...

C förklarar att getter är mer raggiga i pälsen och får krulliga. (Det borde jag ju veta eftersom jag har ett äkta fårskinn, med krull och allt, som är uppfött hos min svärmors granne, i sängen.)

Men då fattar jag, säger jag och sätter in fem bilder på getter. Är så nöjd med mig själv och att jag äntligen har fattat.


Eller rättare sagt har jag satt in fyra bilder på getter och ett på får.

Nu _kanske_ jag har fattat. Jag ska aldrig hävda det bestämt i framtiden.

P.S. Kollade raggen på Geten och den är en get snarare än ett lamm. Men svansen är lite fel. Men annars så är den lik en get. Typ.

P.S. Mikael och jag lekte gissa låten. På en ynka takt svarade jag Rebel, rebel av Bowie och han bara tittade på mig. I've still got it.

Or not.


4 kommentarer:

modren sa...

Jag vet inte varför pappa kallade mamma för geten, men det var alltid ömsint <3
Ungefär som vi att kallade E för späää (-dgrisen)
modren

modren sa...

Eller när vi kallade dig för Humlan när du var nyfödd. Det gav sig - du såg precis ut som en humla i figuren :-)
modren

Anja Olergård sa...

Haha, jag ser nog lite ut som en humla nu också, i proportionerna i alla fall. Humlan är gulligt.

modren sa...

Men jag är så glad för att jag f f g i mitt liv kan skilja på ett lamm och en killing. Tack för det, C!
modren