Dagens terror

Fy sjutton! Den korta sammanfattningen från SvD berättar om en mördarbålgeting på fem centimeter och med gaddar på 1 1/2 cm som står och väntar på att spridas i Nordamerika från Asien (och skulle kunna vara mycket menlig för biodlingen).

Jag tycker att coronalockdown låter jättebra. Vi måste bara fixa hängnät till dörrarna och nåt som gör att vi kan öppna fönstren utan att de kommer in. Nu finns de ju inte i Sverige än, men vi hade kunnat förhindra covid om forskarna hade agerat efter kunskapen att sars-liknande smitta från fladdermöss som kan bli pandemi har varit känt sen länge, men det finns inga pengar i att utveckla vaccin eller mediciner för nåt som inte har hänt. På samma sätt finns det inte pengar i att hindra den från att komma hit, fast det borde vara regeringens första mål! Ja, möjligtvis efter Corona. Det är ju sånt som stater ska göra i samarbete. "We refuse the death wasp" låter hur vettigt och viktigt som helst.

Får vi en femcentimeters geting flyttar jag. Eller om Mikael behöver bo här för de har inga trafikskolor på Nordpolen, så stannar jag väl då, men då ska inte en dörr eller fönster vara öppna, inklusive i bilen, och det måste uppfinnas en bra bilfläkt samt att bilens AC måste fungera. Det ska vara nät framför alla dörrar och fönster. Tjocka, för en femcentimeters best låter sig inte stoppas av små myggnät. Om jag ska ha ett nät över mig själv ungefär som en burka återstår också att se. Nu har vi ju sett folk med munskydd i affärerna så varför inte getingbrynja.

När jag måttar fem centimeter med fingrarna så får jag tryck över bröstet.

När den där illgröna, svinlånga, vanvettiga (flög in i ansiktet på mig) gräshoppan kom in i lägenheten förra sommaren så var det en ny form av terror. En geting är liten i jämförelse och de angriper en inte så länge man inte har retat dem. Den gröna besten var som berusad, det gick inte att förutsäga nåt den skulle göra. Huvva.

Men mördarbålgetingen är inte i Europa än. Be för Tengil och hans befriare!

Inga kommentarer: