Vilken mobbning, not!

I Sverige har kungen redan minskat kungahuset genom att barnbarn som inte är från det tronföljande barnet inte blir prinsar och prinsessor. Detta har hänt även i andra länder och ses som tämligen väntat. Men i Danmark har samma sak orsakat svallvågor och vissa är väldigt arga, främst såklart föräldrarna till de barn som "drabbas". Några hade visst sagt i skolan till 11-åriga Athena: Du som inte är prinsessa längre.

Prins Harry, eller vad han ska kallas, har skrivit en bok som han kallar spare, dvs reserv-. Som att det fanns en heir och en spare.

Men jag som blivit fråntagen massvis med epitet säger att en enda beskrivning, t ex ordet prins, inte ens börjar att säga vad den personen är. Och de människor som inte längre kan utöva sina yrken (inte som frivilligt hoppar av dem) t ex pga sjukdom är inte mindre värda. Tycker det är ganska magstarkt att vara en av typ de fem mest privilegierade i ett helt land och sen klaga på att vissa titlar tas bort. Som inte gör nån skillnad på nåt sätt som jag begriper mig på.

Epitet som gäller ens person, som redbar, lojal, tjänstvillig, empatisk, pålitlig, kärleksfull, är oändligt mycket viktigare att behålla.

Men visst, jag är ledsen för de epitet jag har mist och de jag aldrig fick uppleva. Men jag inser åtminstone att det är fåfängt att tro att prestationer påverkar mitt värde. Jag vill öva bort den feltron hos mig själv för att den inte är sann!

Och trots att jag äääääälskar att i alla fall titta på de kungligas kläder så är det ändå ganska ålderdomligt att bli styresman över ett helt land pga vilken spermie och ägg som träffades. Det är inte mer civiliserat att kunna betala sin väg till den posten som i USA, men jag har mer frågor än svar. Eller frågasättande.




4 kommentarer:

Humlan sa...

Prins Harry är extremt magstark! 🤢 Jag har inte läst hans bok men sett en del recensioner på olika Youtube-kanaler som följer hans och Meghans framfart.
Omdömena är inte positiva...
"Whiny, entitled, spoiled, brat, hypocrite, arrested development" är några beskrivande termer som jag hört användas. Det verkar som han och Meghan förtjänar varandra trots allt.

Humlan

Anja Olergård sa...

Jäpp, couldn't agree more.

Monica sa...

Jag känner empati med alla som fastnat med offerkoftan stickad på sig utan att ha någon möjlighet att ta av sig den, som en lyktstolpe. Eller en medmänniska som upplevt hemska saker utefter sina egna referensramar utan att sedan fått verktyg att kunna hantera dessa upplevelser. Det gäller även narcissister och stackars små rikisar som verkar ha ALLT. Så ja, jag tycker synd om Harry. Däremot tänker jag inte fortsätta tycka synd om honom om han fortsätter försöka rida på alla hästar samtidigt. Han borde kanske lyssna på råd från människor omkring honom som väl rimligtvis vid det här laget borde ha talat om för honom vilket intryck han ger?

Anja Olergård sa...

Du har helt rätt. Jag är dock inte lika tålmodig och har slutat tycka synd om honom. Det verkar inte som om han är intresserad av att lyssna på andras åsikter (än Meghans) om honom. Han tycker de andra ska be dem om ursäkt och då kanske de kan försonas. Not holding my breath.