Sjuk?????

Fredrik Federley, politiker, har tydligen vetat om sen i juni att en nära person (jag läste sambo nånstans men det vågar jag inte lita på) har suttit i fängelse för våldtäkt på barn. Jag har inte hängt med mer än så men de har pratat om hot så det är lite mer komplicerat än jag vet om.

Såg på Aktuellt och hans parti, C, ska bestämma imorgon tror jag det var om hur man ska göra. Fine. 

Men det som jag exploderade av var att Federley är SJUKSKRIVEN. Det är banne mig ingen sjukdom att ha blivit ertappad att bo ihop med eller känna en dömd pedofil. Det är ett hån mot dem som är sjuka och inte får sjukpenning att en välbärgad person sjukskrivs med 100% arbetsförmåga. Eller, hans parti vill kanske inte ha hans arbete på sin sida just nu men det har noll och intet att göra med om han kan arbeta. En ME-kämpe beskrev idag processen för att överklaga avslag på sjukpenning och det var sån tung läsning. Och att en politiker då får vara "sjukskriven" utan att vara sjuk gör mig riktigt arg.

6 kommentarer:

modren sa...

Det var precis min tanke också. Jag har ingen åsikt om Federleys sak i sig, men just om att han "sjukskrivit sig" för att det är bråk kring hans agerande.
Igen. Har läst alldeles för många gånger att när politiker blir påkomna med oegentligheter så sjukskriver de sig. Hur tänker FK när de är så grymt hårda mot sjuka men släpper igenom såna här fall av icke-sjukdom?
En person i B:s skola blev ertappad med att ha stulit mycket pengar från skolans kassa under en längre tid. Hon blev avskedad och sjukskrev sig och var sjukskriven tills hon gick i pension.
Finns det en sjukdomsdiagnos som heter omoral? Brottslighet? Sjukt.
modren

Anja Olergård sa...

SJUKT!

Anonym sa...

Fast media är media och vi ska nog ha en sund skepsis till vad de skriver. Om FF blivit diagnosticerad med en klinisk depression, är det ok för honom att vara sjukskriven då? För panikångest? För självmordstankar? Vi har inte hans journal, vi har inte hela storyn, vi vet inte vad som gäller. Visst finns det puckon som utnyttjar systemet, men ingen blir lyckligare av att bli upprörd av historier man har begränsad insyn i. Förr eller senare kommer räkenskapens dag för honom också! /e

Anja Olergård sa...

Du kan ha rätt i att det är media som har kapat kopplingen mellan sjuk och sjukskriven, inte han själv. Och visst mått av självförorsakat lidande går ju samhället med på att ersätta, t ex om nån bryter benet i skidbacken eller om folk fått covid på Black Friday-trängsel. Så visst finns det en annan sida på myntet.

Humlan sa...

Nu ska han visst lämna politiken. Helt rätt, man har inget förtroendekapital kvar när man försvarar dömda pedofiler. Hur kan man ens vilja vara tillsammans med en människa som dömts för våldtäkt mot barn?? Jag vill bara kräkas.

Anonym sa...

FF har tydligen varit dålig nog för att åka till psykakuten och att vara icke pratbar, även för sin partiledare, en tid, så han förefaller faktiskt ha varit sjuk på riktigt. Jag tror man ska vara försiktig med att döma, vi vet inte allt och det är ju i det här fallet faktiskt inte FF själv som gjort något brottsligt.
/Sofie