Valfrihet?

Jag köpte en ny ansiktskräm för ett par dagar sen, jag har kört med CeraVe länge och den luktar inte fullt lika illa som Decubal gör och som jag använt före det i två decennier. Med avbrott för olika billiga och dyra cremer. Men oparfymerat i ansiktet är inte kul. Så nu har jag börjat med den nya cremen, som egentligen är en gel, och den luktar närmast ingenting. Så jag som gapar efter hela stycket kommer plötsligt på min fina lilla tub med nån creme som luktar svagt av liljekonvaljer eller så. Inte gammelfarmorsdoft utan jättefräscht blommigt. Men den fick jag finnar av förut. Men nu var jag så trött på dessa stinkande krämer att jag tänkte att jag provar och ser hur det går.

I fyra dagar har det gått bra. Så ljuvligt att lukta gott i varje andetag. Svagt, nästan bara skönjbart. Men mmm.

Nu har jag fyra finnar som jag inte hade när jag duschade för några timmar sen.

Så måste man återgå till stink? Är valet stink eller finnar?

Dessutom blir min hud så torr av psoriasismedicinen. Och där jag smörjt på med en riktigt vaselinig medicinsk salva, för att bara medicinen på blir som fnöske, så har finnarna hamnat nära där jag smörjt. Och nu minns jag varför jag inte kan använda den salvan i ansiktet. Så dubbelfel!

Detta är väl ett i-landsproblem om nåt. Att stinka eller få finnar. Kanske kan man översätta detta till nåt större, viktigare, som vore värt att filosofera över. Men jag är 50 år och har finnar. 

Inga kommentarer: