Dagens värdering

Vad säger ni om 7,8? Tycker ni det låter bra eller dåligt? Lite eller mycket? Det är inte miljoner vi har vunnit på Lotto, om man säger så. Det är min fasteglykos.

Sköldkörtel värdena var craaaaaaazy men dem ska jag diskutera med den specialisten om en vecka.

Sen var det en hel del provsvar som var avvikande. Järnvärdena superhöga. Och de var på väg ner redan i våras och enligt hur mycket de sänktes borde de vara nere på under referens nu, med tanke på att jag är trött, yr och har sprickor i mungiporna, precis som förra gången. Men både HB och ferritin var på toppen av referens.

Men 7,8 i fastesocker är inte bra. Prediabetes, men man kanske behöver kolla dels det värdet en gång till, samt långtidssocker och kanske glykosbelastning.

Förra gången vården tog mitt glukos hade jag 4,9. Och var smal. Jag har inte blivit den här feta, sjuka människan med mitt goda minne, tvärtom, det är så mycket som absolut inte skulle få lov att vara så här om nån _vettig_ fick bestämma.  

Det här är vad jag har ätit idag, och det är rekord med tre mackor.

- 0.5 dl yoghurt att svälja mediciner med.
- 1 l lågkaloridryck för att säkra att jag dricker nog varje dag. Dvs 1l och idag även 0.5 l mjölk. (Och nu vet jag ju att mjölk är superdålig mat för det får sockret att siga som kulan på nyår i New York)
- 1 färdiglagad mat från Icas egna kök
Om mkt ork, en side salad. Oftast inte.
Just idag hade vi rester från m&p så jag kokade snabbmakaroner och använde chilin som pastasås.
-På kvällen, kanske 2 smörgåsar om jag orkar, annars bara en kopp varm oboy.
Idag åt jag dock hela fyra rostade mackor (de är inte så stora som de kvadratiska skivorna och detta var de två sista och två första, dvs alla fyra var mindre än man hade kunnat misstänka. J, jag har redan börjat. Bort förklara att det var inte så mycket kolhydrater som ni tror.

Błäääääääääääh!

1 kommentar:

Humlan sa...

Verkligen bläh! 😟 Kram till dig ❤️Det måste kännas supertrist. Känner med dig, jag skulle inte heller vara tjock och sjuk om jag fick bestämma. Det är verkligen så himla frustrerande.
Vad jobbigt att sköldkörtelvärdena var på tok också och mystiskt med det höga järnvärdet.
(gaah! Jag borde också ta prover snart, det var rätt länge sen.)