skam på torra land och hen heter Wahlgren/Ingrosso

Okej, så för det första finns ju Biancas talkshow. Hennes mamma var med där för nån vecka sen. Man ser klipp på när hon säger till en skådis att hon vill vara hans dotter och ett annat klipp där hon ser chockad ut över att Björn/Benny har arbetat med hennes mamma. Jag avskydde den talkshowen innan den nånsin blev till och en gång tittade jag i säkert fem minuter för att jag inte skulle snacka skit om nåt jag inte visste nåt om och det var preciiiiiiis lika illa som jag trodde. 

Sen såg jag igår att det finns ett program som handlar om Pernilla Wahlgrens husbygge. Ett stort flådlgt hus i Lidingö, gissar jag. Allvar. Ett teveprogram om hennes husbygge. Jag dånar!

Och sen vet jag inte om det där gamla Wahlgrens värld finns kvar fortfarande. -- Det gör det. Var på tablån idag. Kan ha varit repris iofs. Men det var ju uselt redan för flera år sen.

Och nu finns det ett program som heter Benjamins, och det skulle hanfla om matlagning och nåt mer. Han har också gäster. Samma gamla kändisar som går omkring mellan programmen och skapar content.

Jag vet inte hur det hände, men en dag fanns det en video i mitt flöde på Instagram där en halvnaken Benjamin sitter vid sin mammas flygel och tar ut Piccadilly Circus. Han har sovit över hos mamma och hon tyckte det var så fint att han satt där. Okej. Men varför får jag se det?!?!?!

Jag vet inte vad jag ska ta vägen. Nu är jag väl inte målgruppen för nåt av de här programmen, men säkert för alla, egentligen. Men det här är så lågt att jag blir nipprig. 

En gång såg jag reklam för Biancas sminkmärke på fb. Höll på att skriva en sur kommentar men jag blev helt medvetslös av att läsa de kommentarer jag hann se innan jag vände bort blicken. Folk som tycker hon är så duktig som har skapat detta imperium osv. Hon var så clueless den enda gången jag tittade på Wahlgrens värld. Hon är inte en driven kvinna som har skapat ett imperium, hon är en medieintresserad (minst sagt) person som har omgett sig med folk som kan göra pengar av hennes tio minuter i rampljuset. Som kommer att vara betydligt längre än tio minuter dock, eftersom Wahlgrens redan varit i teve i typ fem år och det bara rullar på.

Mikael gillar inte Babel ibland för han tycker att det är navelskåderi när författare berättar om sin barndom i teve. Jag kan helt klart se hans poäng och jag tycker också det är navelskåderi ibland. Men problemet är ju att program som Babel finns det _ett_ av, och Wahlgrens ynglar ner sig på hela tevetablån. Det är skillnad på navelskåderiet. 

P.S. Det här inlägget hade fastnat i den breda håv jag har där inlägg som inte är värda att se dagens ljus hamnar. Men inte bara finns det de fyra Wahlgrensprogrammen jag nämner ovan utan ett femte. FEMTE?!?!?!?! Jag såg reklam idag för Imperiet Bianca. 

Vill passa på att varna känsliga tittare.

4 kommentarer:

modren sa...

Och jag begriper absolut ingenting. Varför i all världen är folk så besatta av familjen Wahlgren? Jag kan inte hitta något intressant med dem över huvud taget.
Å andra sidan har jag aldrig tittat på något av deras program. De kanske är jättebra ...
Nej, det räcker med att se skymtar av dem på FB och i annonser för teveprogram. Allt verkar bara yta utan innehåll. Men visst är hon snygg, Bianca. Det måste väl ändå räknas?
modren

Anja Olergård sa...

Mikael sa Sveriges Kardashians om dem igår. Nu vet jag ju inte mer om vilka Kardashians är, eller vilka de är vet jag kanske men de verkar också bara vara kända för att de är kända. Men återigen, som min förra kommentar, så vore det bättre att skratta än bli upprörd.

Monica sa...

Hahahaha! Jag har inte heller tittat på de här programmen, men ett har jag att säga. Det kan inte vara lätt att växa upp som allmänt villebråd, och det har både Pernilla, Bianca och Benjamin gjort. Ja, och alla de andra Wahlgrenarna. För dem är det väl lika naturligt att vara underhållare som för någon annan att vara det som hela deras familj sysslat med. Jag tycker Benjamin är duktig. Han kan både komponera och skriva texter som är minst lika bra som andra kändisars. Att han stavar sitt teveprogram Benjamin's handlar väl bara om att han inte nöjer sig med att lägga Sverige för sina fötter. Håll i er, för Wahlgren-Ingrossos fortsätter ut i världen!

Humlan sa...

Är det sant alltså? 5 program? Ja, då har de verkligen ynglat ner tablån😂😂. Inte klokt! Beklagar att du fick se en halvnaken Benjamin i ditt Instagramflöde, det känns inte schysst av algoritmerna.

Jag har inte sett något av programmdn, men av någon oförklarlig anledning såg jag en vlogg (?) på Youtube i julas därde firade jul. Tror det var Biancas. Det var nog för att jag var själv på julen och ville få vara med lite på någon annans firande. Det blev lagom avstånd att se det på Youtube.

Håller med om din analys av Biancas företagsframgång. Och förutom att vara känd har hon väl nåt som gör att målgruppen kan relatera till henne. Är 'personable'för många.


Humlan 🐝