Nytt, nytt, nytt!

Mina föräldrar (eller vem av dem som nu är den drivande, ni känner henne från kommentarsfältet 😂) ska tapetsera om i sovrummet för tredje gången tror jag det är. De är nog inne på sin tredje soffa också, fast de har två, så så märkvärdigt är det inte.

Men fatta vad sugen jag blir på att flytta till större och renovera allt! Tänk att bara ha tre eller fyra rum men 110 kvadrat? Vad lagom!!! Jag älskar spejs och vi har inte det här hemma. Det här är min näst minsta lägenhet och då bor vi här två stycken. Varav en bott i villa i 20 år med fyra barn och många saker som ska sparas. Jag har inte kvar en enda bok som är äldre än min förra lägenhet. Inga skolböcker, nån gammal Exodus som jag aldrig kom mig för att läsa och inte heller mina fina Utvandrarnaepos som jag inte heller kom mig för att läsa. Allt finns på biblioteket, eller Adlibris. 

Jag har nog bara läst fem böcker sen vi gifte oss för tolv år sen. Varav två på smekmånaden. Nej, fem här hemma tror jag. Har börjat på flera i förhoppningen att den här ska jag klara. Och jag klarar att läsa i ett par dagar och tror jag har kommit över det värsta så nu går det. Men sen blir det alldeles geötigr på hjärnkontoret och så måste jag läsa om vad jag nyss har läst, och förresten lite före det också, men då kan jag ta även BLA BLA BLA och så står jag där med försättsbladet och fattar inte att jag inte ens kom ihåg vad själva boken hette. Men det var ju jätteintressamt nu när jag läser det och eftersom det är andra gången nu så läser jag lite snabbare, det ska ju bara påminnas. Och det funkar. Den dagen. Men nästa dag är det som att nån har dammsugit i hövvet under natten och jag har noll aning om nåt, inklusive titeln.

Hade jag nåt syfte med det här?

Det började i alla fall med att renovera, tapetsera och göra om hemma.

Och på vad jag vill det. Skulle gärna kunna ändra en hel del saker här hemma också men jag ger mig inte på det för att det ändå inte kan bli perfekt så då struntar jag lite i det.

Men jag har bestämt mig för att jag måste få luft i sommar. Jag måste få ett sätt att ligga ner men ute och kunna lägga mig och ta mig upp själv. Redan där har vi det största motståndet. Men vi har ju aldrig riktigt använt verandan till nåt så det skulle vara så roligt att inreda där ute!!!

Så om det inte blir nån tapetsering gjord här hemma får jag väl drömma om verandan. 

Förresten har Mio en matta som jag är lite sugen på att köpa men Mikael kommer nog inte att vilja köpa den. Men så har de också fina påslakan för bara 149:-. Och nog måste vi ha en del annat. Det saknas säkert några sidenpioner.

Men nu ska jag börja kolla på utemöbler. Frågan är om en hammock går att ta sig ur. De är väl rätt ok? Baden-baden är svår, en sån där låg trävilstol måste vara omöjligt att ta sig upp ifrån. Jag var ju två förhöjningar på soffan för att komma i och ur den. Men då kanske jag kan få förhöjning om jag köper nåt annat i möbelväg också!

Jag har i alla fall alltid drömt om att ha vackra duscdraperier som gardiner och nån matta i plast men som inte ser ut som 70-talets plasttrasmatta. De har bättre grejer nu. Eller nåt i rotting, nej, vad heter det där naturmaterialet i matta, typ som ett tårtpapper i mönstret fast en meter och naturbeige? Inte för att jag är särskilt beige av mig.

Nu ska jag surfa. 

Eller lägga mig möjligtvis. 

Skräp.

Och vinner man nånting alls om man gör det rätta men motvilligt?

Inga kommentarer: