Jul?

Det ligger nåt i luften att man inte får börja hålla på med jul än. Jag tyckte annars att alla hus som har fått ljusslingor för halloween gott kan ha kvar dem tills februari! Men såklart BARA om det är vita lampor, inte multi.

Jag har faktiskt säkert fyrtio julpysselidéer där jag försöker få min favoritidé att fungera att göra tillsammans med syskonbarn eller barnbarn. Men jag sätter inte in dem ännu då, om ni är känsliga för Prematur Noel.

Här har jag bara skärmdumpat (så nej, inga länkar, men om ni vill ha nåt får ni glo igenom deras elva sidor med julgrejer) några riktigt dåliga idéer från företaget med det lämpligaste namnet, Jula. Så det är inte alls ett för tidigt jul-inlägg utan bara en varning för att testa nåt av det jag visar här. Fast det får ni såklart gärna. Köpa eller skratta ihjäl er, vilket som behagar. Julbranschen har ju sån bredd på produkterna just för att folk verkligen tycker olika. Och jag säger bara att min smak är min, inte att den är bäst. Även om den antagligen är det.

Billigaste julpyntet. Troligtvis inte ens värt en tjuga. (En stjärna i betyg)
Så infam och ful. Kanske till ett barn? Ett barn man inte bryr sig om ifall de växer upp och gillar magtröja, dansband och Sibylla.
OBS! Den har glitter. Är det för att tjejer också får vara tomtar? Eller för att queera också kan vara tomtar? Jag fattar inte och vem som helst får väl vara tomte om man inte är pedofil.
Den här är så fin på bilden men ser ut som Echte Plast i verkligheten. Så synd.
Dessa ser jättefina ut på bilden men jag har svårt att tro att Julas billigaste kulor för 2:- stycket kommer att se annat än biliga ut. Inget fel på det, jag har inget pynt från Svenskt tenn eller ens Newport.
Det får inte vara multifärgade lampor! Får inte det!
Denna granen kommer med en nedladdning av valfri Justin Bieber-låt.
Inte särskilt ful, bara för lik Arlakon.
Julkrokodil går över gränsen för det anständiga.
Och jag har sagt det förut, att multifärgade lampor inte är okej!!!
Lågpixelgrejer kan vara gulliga, men denna var bara ful och ser mer dålig än ironisk ut.
Den är gjord av plast, inte ens Side liknande tyg. Man får två äkta blommor för det priset och om man inte totalt ignorerar dem så varar den nästan en månad. Sånt här borde vara förbjudas. Inte ens på fängelserna borde de ha såna här.
Jättefin, om det varit en halloweengrej! Orange finns inte på jul av en anledning!
Det enda bevekande med denna är att den står stadigt.
Nu har väl nån snubblat på tangenterna? Detta är bara små pappersbollar och de kostar 37,50:- styck!
Jättebra idé! Verkligen. Borde inte tillåtas att man köper en gran utan en väska. Men jag har för mig att en granväska kostar 29:- på Ikea.
Alla orden i beskrivningen är såååå fel. Dansande. Nej. Julgris. Nej. Med. Ok. Musik. Nej.
Helt obegriplig.


Det blir alltid värre framåt natten?
Återigen. Nej, nej och nej. Om du inte sätter på musiken och dansen så kanske. Förutsatt att de rörliga ögonbrynen är stilla om man inte har på musiken.
Vem har sån ful julgransfot att den måste täckas av ett sånt här rottingvidunder? Älskade rotting när jag var 16. Inte längre.
Stjärnan är fin och jättekul att den lyser. Men på allvar så ska det flyga en tomte i flygplan kring grantoppen? Är det folk i Kina som sitter och hittar på sånt här innan de hoppar från fabrikstaket?
Mikael skulle nog vilja ha en sån. Say no more. Vi har ju en stege på husets långsida. Fast då kan vi inte se folks reaktioner. Men jag vill inte betala 399:- för folks reaktioner.
Jättefin, gammalt fint rustikt kökspynt. Jag vill faktiskt bara slita av rosetten.
Musik, rörliga skidåkare. Den går fetbort.
Uppblåsbart är inte heller ok. 
Undantag ballonger.
Så nära! 2,40 m. Hade kunnat vara fin. Men nej.
Den här tomten är underbar! Inte lika fin som pappas men jättefin. Så vad är felet? Det finns en tillhörande tomtemor som man måste ha. Tillsammans kostar de 1200:-. Säg att man ser dem två gånger om dagen, en på morgonen och en på kvällen, mellan 1:e och 24:e december. Vad blir det per titt? 25:- titten!!! Pippi hade blivit upprörd. 
Jag tar inte ut avgift för att ni skrollar förbi tomtemor, men hade ni haft dem hemma hade ni behöver sätta dem bredvid teven så att de inte blev så dyra per titt.
Den här vill jag på fullt allvar ha på gräsmattan vid ingången. Men hur kan man rättfärdiga att man köper lite ljus för 700:- när barnen i Biafra svälter. Eller gör de inte det längre? Det var längesen man hörde om just Biafra.
Vackraste granen jag sett. Är det alltså 3000:- man måste punga ut för en vettig gran, inte 300:-? Köper man väskan så kan man i alla fall förvara den rättvist. Enda felet är priset. Men jag antar att man får vad man betalar för. 
Här får ni en jämförsgran.

5 kommentarer:

modren sa...

Ja julgranen på slutet för 3.000:- (var det så?) var snygg. Den rosa borde heta Puke. Och sicka priser! Och vad många åsikter du har! Jag bryr mig knappt längre, folk får ha och tycka vad de vill. Jag vill bara ha så lite som möjligt. Julen är Jesus, inte pynt.
Men vill ni låna pappas snygga och genuina tomte över jul?! Den skulle väl uppskattas av era småttingbesökare?
modren

Monica sa...

Alltså, det här inlägget var det roligaste jag läst på läääänge! Fnissar högt! Och vet precis hur du kommer att reagera när du besöker min blogg en vacker dag.

Anja Olergård sa...

Du har väl köpt en sån där rottingkjol när du bodde i USA. Jag misstänkte det när jag skrev inlägget, men jag läste att man måste våga stå för sina politiska åsikter i media och inte falla för näthat. Så jag säger att jag inte gillar rottingkjolar men älskar dig!

P.S. Tack för att du skrattar! Det betyder så mycket! Att lära sig att vara betydelsefull bara för att man andas är det svåraste jag gjort. Så tack för lite påfyllning till det där andra som jag inte har vant mig bort vid att det känns bra i identiteten.

Humlan sa...

Jag dööör!!! Anja, du är verkligen i högform! 😂😂😂 Jag har skrattat konstant genom hela inlägget. Ja bevare oss väl för 'Premature Noel'😂. November tycker jag är ok att börja jula, tidigare än så... njä.
Och absolut inte multifärgade lampor!!! Aldrig.
Förutom att julprydnaderna var så bisarra och roliga i sig var dina tankar och kommentarer om dem helt underbara😂.

Hjälp, vad mycket tok! Den dansade och sjungande grisen gjorde intryck.

Tack för att du finns vännen 🥰🥰🥰

/Kram Humlan 🐝

Anja Olergård sa...

Tuuuuusen tack för att jag får dig att skratta, och att du berättar det! Puss!