Oh, the irony!!!

De som känner mig vet att jag är fullkomligt usel på växter. Jag älskar blommor och vill ha massor hemma, men det är verkligen att hälla pengar i en ficka med hål i. Vi har egentligen bara en levande blomma hemma och det är en stor fredskalla som Mikael fick i Fars dagspresent av sin son och flickvän. Fredskallor brukar jag klara av, eller, det brukar ta för mig relativt lång tid innan de dör.

Jag som inte minns saker minns fortfarande de blommor jag dödat de senaste par åren. En gång dödade jag en hortensia jag fick av Mikaels dotter Lina på EN VECKA. Min favoritblomma, och en present från nån, och så tar jag helt oåterkalleligt död på den på sju ynka dagar. Imponerade på mig själv. Sen dess har jag dock haft några hortensior i sovrumsfönstret och om jag vattnar dem två gånger dagligen kan de hålla sig ett tag. Men jag är inte en sån som vet vilkrn blomma som behöver vilken sorts sol och vattning. Oftast blandar jag drunkning och uttorkning.

Men i julas köpte Mikael två röda julstjärnor. Det var lite i senaste laget, bara några veckor före jul, men det var mitt fel för jag hade glömt att jag hade skrivit upp det på handlingslistan. Men jag dödar alltid blommor så jag kände mig storsinnig som lät de där julröda blommorna leva ända in i januari. De dör vilken dag som helst.

Och eftersom de inte hade dött än så vattnade jag dem, nån gång i veckan eller så. Och det ramlade ner förtorkade blad. De dör vilken dag som helst nu.

I mars fick de bara vatten tre gånger om jag minns rätt. Vilken dag som helst dör de.

Men trots att de borde varit döda och sen lite till, sen så börjar de ta sig! Bägge växterna har illgröna, färska nybildningar eller vad det heter. Men man ska inte ha julväxter i april! De borde ha dött för länge sen! Och alla blommor nånsin som jag har velat att de ska leva, de har dött. Och dessa som jag vanvärdat å det grövsta för att jag verkligen vill att de dör så jag får byta ut dem, de trivs!

Vad gör man? Vill så gärna köpa en hortensia på Plantagen. Kan tänka mig en orkidé också, dem tar jag också kål på.

Men allvar, ser ni skotten eller? Eller det heter det väl inte. Men, oh, the irony!



4 kommentarer:

Monica sa...

Du ser! Nu händer det! Snart är du fullfjädrad planttant. Jag är mäkta imponerad av dina julstjärnor. 🙏 Mammas hortensior var fantastiska. Hon vattnade varje dag, underifrån. Det fick inte vara för mycket vatten, bara så växten hann suga upp allt själv inom några minuter. Växtnäring på måndagar.

Humlan sa...

😂😂😂Skrattade hejdlöst när jag läste! Du beskriverså dråpligt och sen blev det en del igenkänning. Här är en till före detta blommördare!
Minns en garderobsplanta jag försökte mörda med flit pga vem jag fått den av. Det var nästan omöjligt faktiskt. De gröna fingrarna verkar kunna komma med åldern. Jag lyckas hålla de flesta av mina blommor vid liv nu. Ibland kan de få nån sjuka och då kan man väl inte skylla på sig själv.
Ge inte upp!!
Och julstjärnan ser ju ut att må jättebra😊.
Grattis, eller vad man ska säga! 😆💕

Humlan,
Fd blommördare

modren sa...

Här har inga gröna fingrar kommit med alla åren. Min mamma och min syster var formidabelt duktiga på blommor. Mammas krukväxter blommade alla i åratal, mer och mer för varje år. Mina dör snabbt som ögat. Jag försöker komma ihåg att vattna en gång i veckan, men jag gödslar aldrig. Så intresserad är jag inte. Och där kom facit!
modren, blomdödare av rang

Sara sa...

Kan det vara plastblommor?