Allvar

Det är faktiskt inget man skämtar om men vårt äktenskap höll på att gå åt pipan igår. Vi hade en portion köttfärssås kvar och en påse färsk pasta som jag tänkte göra till mig. Mikael avskyr pasta så jag tror han fick nån frysmat bara. Jag känner mig som en så fin fru när jag kan stoppa nåt åt honom i mikron.

De där påsarna är inte jättestora för att vara till två personer. Så jag åt nog drygt 1 1/2 portion och resten låg kvar i kastrullen. Färsk bandpasta alltså. Vilken middag. Eu-phooo-ri-a.

Senare på kvällen hör jag lite slammer från köket och börjar plötsligt tolka ljuden. Metall som nåt skrapar i, hjälp, kunde det vara pastan han slänger? Jag frågade Slänger du pastan? Är du galen????? 

Min kärlek var större men det var på håret. Pasta tramsar man inte med, det är sen gammalt. Färsk bandpasta dessutom, med smör på, är ju den godaste nattmaten som finns.

Puh, vilken tur att jag inte ville skiljas när han gjorde så. Men det var nära.

Sen när jag går upp två timmar senare ser jag att pastan ligger kvar i kastrullen! Han kanske bara har föst ihop den så den inte ska torka. Jag gråter nästan. Jag går in i sovrummet och klappar honom på foten och säger att jag verkligen trodde att han hade slängt pastan och att jag är så glad nu.

Det där med äktenskap alltså. Svårt, men värt det.

3 kommentarer:

modren sa...

For your info: din pappa gillar ju pasta ganska mycket och gör då och då en portion till sig själv. Han vet att jag inte gillar det. (Möjligen fullkornsspaghetti.) Han gör alltid för mycket. Vad gör han med resten? Han kastar resten. Det du!
Jag är alltid lika fascinerad av hur man ojar sig över pastan i matlagningstävlingar på teve. Al dente, perfekt, eller under- eller överkokt, bla bla bla. Mjöl och vatten?! Inte håller man på så där med hederlig kokt potatis?!
Vi längtade efter rotmos häromdan, så fadren köpte en kålrot. 38:-/kilot. Horribelt! Svenska rotfrukter ska vid den här årstiden reas för sådär 5:-/kg!
Och min favoritgrönsak purjolök är den matvara som stigit allra mest det senaste året, enligt nyheterna på teve.
Ur led är verkligen tiden.
modren

Monica sa...

En saga med lyckligt slut!

Humlan sa...

Mums vilken god middag! 😋 Vilken tur att din kärlek till M var starkare än den till pastan😂, och att det du hörde inte var vad du trodde. Vilken gullig historia 😅😘❤️

Humlan