Slut på piller

Vid mitt årliga vårdbesök, får alltså bara ett besök till vårdcentralen per år, skrev läkaren intervall på en av mina sömnpiller som inte fungerade. Så varje gång jag har behövt nytt uttag har jag behövt be om ett nytt recept. Så även den här gången. Försökte först få ut den hos Apotea, eftersom jag var lite osäker på om vad som gällde när en del recept hade uttagsintervall och andra inte. Men så fort jag fick reda på av Apotea att det inte gick skrev jag till min vc på 1177 och bad om recept.

I torsdags kl 10 lämnades det över till läkare.

Idag så fort jag vaknat kollade jag och det finns fortfarande inget nytt recept. Så ringer jag Akka.

Då visar det sig att de har gett uppgiften till nån som inte är min husläkare. Vem är det frågade jag, för jag har ingen. Idag kl 13.30 säger den läkaren att hon inte vill ta hand om det här ärendet eftersom hon inte är min husläkare och också att om en läkare på min specialistmottagning håller på och ändrar i mina sömnmediciner så ska han sköta förskrivningen. Allt han gjort är dosändra en av medicinerna. Så han håller inte på med sömnmedkconerns. Även när jag fick ny sömnmedicin av We Mind har Akka fortsatt med förskrivningen av de andra sömnmedicinerna och när den nya har blivit ordentligt utprovad har de tagit över medicineringen av den också.

Jag sa att Akka skött alla mina mediciner de senaste 15 åren. De enda jag får av min ME-mottagning är de som bara skrivs ut vid me. Vc akriver ut blodtryck, depp, sömn mm.

Så nu ska sköterskan gå och fråga den som är min husläkare.

Men jag har ju slut på medicinen idag och har inte träff med läkaren förrän den 27 april. Ärligt, om jag inte får sömnmedicin mellan idag och 27 april blir jag så deprimerad att jag inte kan lova att jag ens lever.

Och intressant hur jag säger att det finns i dosetten för förra veckan, ändå tar det tre arbetsdagar för dem att säga att de inte vill ha ärendet. Och nu är de slut.

Himla marodörer.

Inga kommentarer: