Bra deal, hopppppas jag!

Jag köper de flesta av mina kläder på Tradera. Så nu är det ute i det fria. Dels orkar jag inte gå till affärer och prova, har inte orkat det på många år, och på Tradera köper jag mest från märken där jag litar på att storleken stämmer och där jag vet sen länge hur plaggen sitter. XL på Zizzi brukar vara lagom och är 54/56, likaså 3XL på H&M. H&M är generellt mer min kroppsform än t ex Lindex som är den mogna kvinnans mindre midja men vänlig rumpa och lår.

Jag har en s k kortisolfigur, dvs enorm mage som faktiskt är den mest omfångsrika delen på min kropp, jämfört med hur det borde vara, och sen den nedre magen är inte jättestor och låren är nästan som en vanlig persons. Det är lite svårt att klä denna kropp, eftersom jag har samma bystmått som midjemått, 124. Och då bör stussmåttet vara nåt på 139 men det är nog faktiskt bara 121. Min äpplemage är min medicinmage och den är där den är bara.

Det är lite pinsamt att erkänna att jag ibland använder andras avlagda kläder. Men jag tvättar dem emellan såklart och om plagget har kostat 1-200:- istället för 500:- så har man råd att ge det vidare om det inte satt som det skulle. Ibland köper jag ett gäng saker från Ellos eller H&M och tar en vecka eller två på mig att prova. En gång hade jag tio behåar och en annan tio par jeans och det är ju hårt arbete att analysera passform mot pris på så många plagg. Jag har ett post-it-syatem.

Idag hade jag på mig en intensivt och ganska mörk ljusblå luftig top från Zizzi med ett par blommiga korta marinblå byxor som kronprinsessan har haft typ likadana. Dem har jag fått av mamma. Och sen sandaler från Tradera, fast de var oanvända. Jag är ju jättenöjd egentligen, för dels går jag fortfarande upp i vikt och jag har inte samma storlek om två år. Och fast jag inte sliter ut några skor så är det ändå så att de kan gå sönder eller behöva bytas ut. Och en kvinna behöver sina skor. Och så skäms jag inte för att köpa ett par skor med Primark textat på innersulan. (Det motsvarar Ica.) Men när jag väl har dem på foten är de fina och då syns inte tillverkaren och WHO CARES???

Men idag har jag lite ruelse. Har jag gjort rätt? Jag har nämligen köpt en kapitalvara, höll jag på att säga. Det är en vinterjacka! Men den är lång och bra, har kapuschong och är för de kommande typ fem åren. Nu har jag en cerise vinterjacka från Ahkka som dock är mer höst/vår och inte tvärvinter. Saknar också luva. Sen har jag en kometjacka som är en jacka från typ Jula. En mans jacka egentligen, så ärmarna är långa och bra för när jag ska åka komet och hålla fram armarna, men där den är tajt över bysten, midjan och höfterna. Så jag vet inte hur länge den håller. Den suger dock inte till något annat än åka komet, för yttertyget är som baksidan av regntyg, dvs lufttätt. Och man kan inte gå runt i en liten Ica supermarket utan att bli lite vinglig av svetten. Så detta var ett nödvändigt köp, nån gång. Sen har jag en rutig ullkappa men den var för liten redan för många år sen när jag hade den på Annes begravning. Sen har jag visserligen också min fa-vo-rit-jac-ka som är en svart i skinn för vår/höst med ståkrage och inte det vanliga mc-stuket. Men alldeles lagom tuff utan att vara klichéartad. Men den börjar tappa material på insidan av kragen så det fastnar i nacken. Vet inte om det finns skinntejp som man bara kan tejpa över och klippa bort resterna. Det önskar jag i alla fall.

Men nu har jag köpt en ny jacka, dvs aldrig använd. Och från ett bra märke, Zizzi. Och jag är glad. Den hade gärna fått vara vinröd istället men grå är näst bäst. Och den kostade kanske det dubbla och ändå är den här nu. Jag hoppas jag gjort en bra affär för är det nån gång på året som man ska köpa en vinterkappa är det 1 juli.

Grattis igen, mamma!!


3 kommentarer:

Monica sa...

Typ alla mina kläder är från Sellpy (och ligger då också på Tradera). Jag skäms inte det minsta över att ha på mig andras avlagda kläder utan tycker det är toppen att bra grejer som inte har "tagit slut" hittar en plats hos någon annan. Jag hörde just igår att min lillasysters kompis som gifter sig om några veckor ska ha på sig sin drömklänning. Hon hittade den på & Other Stories 2018 och hade satt bevakning på den på Sellpy. När den dök upp kostade den en bråkdel av sitt ursprungspris, men var knappt använd. Perfekt ju!

Vår klädmedvetna dotter fick många komplimanger på högstadiet över sina kläder varav många var ärvda från hennes några år äldre moster. Hon var ensam om sina plagg och lärde sig utveckla sin stilsäkerhet genom att kombinera nytt och äldre. I dagens samhälle finns det så många märken och platser att köpa kläder att ingen kan hålla koll på allt. Jag gillar att det numera är mer hippt att sticka ut än att behöva se ut som alla andra. Upprättelse för alla arvegodsbarn!

modren sa...

Tack igen! :-) Härligt att bli firad i dagarna tre.
Och jag har också vänlig rumpa.
modren, plötsligt ett år äldre

modren sa...

Jackan ser riktigt bra ut! Hade också gillat röd bättre, men grått är rätt ok.
modren med åsikter som alltid