Fredagskvällslek

Vi kollade på några videosamlingar på YouTube igår efter middagen. Vi började med top 100 från 60-talet. Nån kallade sig för Chubby (och alla andra var verkligen tunna!) och även de vildare banden hade ofta kostym på sig. Vi kände igen ungefär de förväntade låtarna. Samma med 70-talet.

Mikael är ju född på 60-talet och jag på 70-talet. Men de låtar som överlevt tills nu har man ju hört oavsett när man är född. Ja, kanske inte om man är född på 2020-talet.

Men sen kom 80-talet. Då satt ju jag med kassettbandspelare och spelade in låtar från Trackslistan varje lördag. Mikael gifte sig och fick barn. Så vi levde verkligen olika liv då. Och det märktes väl.

Man klarade av 100 låtar på 13 minuter så snuttarna var oftast alldeles lagom korta.

90-talet! Då var jag verkligen med! Jag tyckte vi behövde göra uppteckningar över poängen.  Mikael fick hela 59 poäng. Personligen tror jag att det var att han hörde mycket musik om nån hade radio på på jobbet. Själv fick jag det närmast rekordartade resultatet 93/100! Det kanske var nåt Judas Priest eller så som hade slunkit förbi.

Blodad tand! Vi kör 2000-talet också. Vi visste båda att det skulle bli rätt svårt. Mikael kände igen 17 låtar och jag hela 43. Fast jag inte aktivt lyssnat på modern musik på hela 2000-talet fanns det ju en del låtar som Halo och Umbrella som man liksom inte kan ha missat. Eller Ketchup song. Jag kände dock i efterhand att jag också kände igen ungefär 17 låtar men tydligen var det fler. Men vi behövde inte känna igen vad låten hette eller vem som sjöng den, då hade det blivit betydligt färre poäng.

Sen tog vi oss helt vatten över huvudet med 2010-talet. Vi orkade inte med mer än typ 10 låter, vi kände varken igen låtarna, titlarna eller knappt ens artisterna. Jag har hört Nicki Minaj men hade nog inte kunnat säga att hon var sångerska utan hade lika gärna kunnat gissa på dokusåpadeltagare.

Jag satt och sa under 80-talet att jag var besviken att Toto inte var med. Men Africa kom som nummer 7 på listan eller så. Och precis när jag sa Det blev nog inget Toto så kom de. Jippi.

De ska spela på Grönan i sommar. Jag vill ju så gärna gå så det liknar inget! Men jag kan inte se några omständigheter där jag skulle klara det. 

Men jag låtsas fortfarande att jag sitter där i publiken och diggar. 50+ och elrullstol. Men det får de ju räkna med. De är ju pensionärer allihopa, antar jag. Ska genast googla.

Wow. Steve Lukather är född i oktober 1957. Kudos att de ger sig ut på turné.


5 kommentarer:

modren sa...

Rena grekiskan. Toto? Det var vad du kallade häst när du var liten.
modren, hopplöst ute
Men kom igen med Bach och Mozart så ska ni får se! Vi har våra preferenser.

Anja Olergård sa...

Vi får väl göra samma med de 100 populäraste klassiska styckena!

modren sa...

Jag anmäler mig!
modren

Monica sa...

Toto! Jag svimmar lite... Men så undrar jag också hur de kan hålla kvaliteten uppe, vissa band som har "några år på nacken" brukar inte låta särskilt inspirerande om det har runnit för mycket vatten under broarna. Men alltså, ändå! Jag njöt ju till och med av Bon Jovi då de var i SLC!

Anja Olergård sa...

Hörde Bon Jovi sjunga Hallelujah härom dagen och han gjorde inte bort sig!