Var är böckerna?


Det heter ju både bookshelf och bokhylla. Och så bokstavstroende är jag att jag blir lite upprörd på alla böckerna som _inte_ får plats i bokhyllorna för att det är fullt med prydnadssaker i _bokhyllan_. Jättevackert stylat, men jag vill ha fler böcker. Kände en läkare en gång som knappt hade en enda bok i huset men metervis med filmer. Det är inte så man uppfostrar barn, eller sig själv för den delen. Jag lider varje gång nån fyller år och de inte fick en bok.

Det är så vansinnigt många böcker jag vill läsa. Jag har i ett anfall av positivitet köpt en pocketbok med julmordnoveller. Ja, deckare som utspelar sig på julen. Ibland finns det såna böcker att köpa i jultidningarna som barnen säljer, men denna var från England. Jag har nog bara läst två böcker de senaste tio åren, läste en halv bok som jag fick av J i julklapp och efter en månad av dagligt läsande så var jag helt bakom flötet. Min bästa månad, visserligen, men jag blev mos i hjärnan. 

Så det går ju inte att tro att jag ska låta bli att göra så mycket annat att jag får energi över till läsning. Kanske därför jag blir så upprörd på när böcker saknas i olika sammanhang. För att de saknas i det viktigaste sammanhanget för mig, mitt liv.

3 kommentarer:

modren sa...

Böcker är verkligen en av ens största kärlekar i livet.
Tänk vad de har berikat ens liv.
De flesta kvällar numera sätter jag inte på teven utan läser en bok i stället.
Mina ögon håller inte som förr, men ändå.
Så ledsen för att du inte orkar läsa som du skulle önska.
modren

Anja Olergård sa...

Tack, mamma, det var snällt sagt. Jag saknar böcker mer än det mesta andra.

Humlan sa...

Håller med om det ser tokigt ut med bara prylar i bokhyllan. Jag förstår att du saknar att läsa böcker ❤️. Och jag har också köpt x antal böcker i diverse optimistiska anfall... Hoppet är det sista som överger en liksom! Tråkigt att det inte funkar med ljudböcker heller😢. Det är för grymt!!

Kram Humlan 🐝