Fin söndag

Mikael hade åkt på julfirande med sitt jobb idag. Tre timmars turkiskt Hamam med massage, peeling och allt vad det var som jag glömt. Sen när jag gick upp för kvällen tänkte jag mig försöka mig på att klä granen. Den har stått grön sen förra helgen men jag orkar aldrig. Och så är ju våra julsaker på olika ställen i förrådet och Mikael, bless his heart, hittar tyvärr inte samma julgrejer varje jul. Så nu har vi en ljusslinga som egentligen ska sitta utomhus och det där greppet man ska sätta på grenen är för trögt för mina fingrar och min artrostumme, redan när vi hade just de sakerna framme för drygt fem år, om jag får gissa. Så jag tog fram en sladd med mindre ljus, typ bara som ljusprickar. Men trots att den var fyra meter tror jag räckte det inte för granen, som ändå bara är 180.

Så då funderade jag på de med hårda greppet. Nej, borde inte förstöra tummen. Sen hittade jag en och två som också är långa men bara med en ljusprick. 7,9m vardera tror jag. Den första blev ungefär som ljusslingor brukar bli i granar, dvs något likt en meandrande väg upp för ett spetsigt berg. Så när jag rätt trött vid det här laget river fram även den andra på 7,9m så blev det faktiskt rätt lagom. Och eftersom min ork är slut för länge sen får ni se granen som den ser ut nu, och som den kanske eller kanske inte kommer att se ut hela julen. Kanske gör vi några ändringar med kulor och ser var vi hamnar.

Men just nu tycker jag granen är rätt vacker i all sin enkelhet.

Såg på julkonsert idag från Rom. Det var min kyrka som anordnade den. Jättefin, smart för de tog folk från samma familj att framföra det mesta av musiken så att de i alla fall inte skulle träffa/smitta nån annan.
Kanske fungerar den här länken. https://fb.watch/9-vLT3DzvJ/

Om inte, kan ni söka på kyrkans namn, Jesu Kristi Kyrka av sista dagars heliga, eller på "Vittnen om julen -- en julkonsert".

https://youtu.be/JLzJgvY9YPo är en annan länk som också kan tänkas fungera.

Sen har familjen kunnat vara med på när min brors tvillingsöner döptes i Buffalo nånstans. De hade fått lov att ha sina telefoner med och vi kunde se och höra dophudatjänsten (nåjaa, nästan allt, tills min telefon fick en pushnotis som jag viftade bort och då viftade jag precis bort ljudet utan att märka det. Men ett dop i vår kyrka är inte ett barndop. Vi tror att dopet betyder att man vill följa Jesus. Det kan inte småbarn bestämma. Nu är väl åttaåringar inte beredda på alla saker som kan komma i deras väg i livet, men det de vet och tror räcker för att ta det första steget tillbaka till Gud.

Det var såklart ljuvligt att se dem alla, och de sjöng så fint. Stilla natt på sitt dop. De hade några crazy julkostymer på sig. Sötast i världen.

6 kommentarer:

modren sa...

Musikerna tillhörde tydligen alla pres Dallin Oaks dotter Jennie f d Oaks. Det var hon som var så smal och spelade ledfiolen, och som såg ungefär lika ung ut som de andra. De andra tre var döttrarna - pianisten alltså! - och sonen, och hennes man var med på ett litet hörn.
Oj då, har du också artrostumme? Min högra är sån vilket faktiskt gör en rätt handikappad.
Så glad för att vi kan ärva våra positiva egenskaper! :-(
modren ber om ursäkt

Humlan sa...

Vad fin granen blev! Att du orkade fixa med ljusen, jag kan tänka mig att det kändes I armarna sen😘.

Stora julkramar till dig finaste Anja! 🤗💖💝🌲
/Humlan 🐝

Anja Olergård sa...

Denn har fortfarande inga kulor men är vacker ändå. Man får gilla läget.

Massa kramar! Är så glad för dig, och glad i dig! [Massa empjis som jag inte kan hitta fö jag borde gått upp för en kvart sen! ❤️]

Humlan sa...

Ja den är vacker, stilren.

Åh, vad du är söt! 🥰 Detsamma! 🤗😘🥰💗💝💖🎄💜🐄🐿️🌷🌺🐝

Monica sa...

Bättre en slinga på granen än en kula på grenen? Fin gran! God fortsättning, kära du. Svärmor har hemska besvär med artros i ett finger, så det verkar hemskt obehagligt att ha det i tummen som man använder så mycket. Livet…

Anja Olergård sa...

Ja, jag är ju rätt van vid smärta, men detta är helt orimligt. Ett sånt pytteområde som kan göra så djävulskt ont om man råkar stoppa ner tummen och pekfingret i en påse och ska ta upp nåt med pincettgreppet t ex. Det kan göra skrikont då och sen bulta i timmar. Tänker helt förfärat på dem som har artros i en större led! 😱😱😱

Och jag har inte helt avpolleterat idén att klä granen. Den är ju ändå uppe nu. Kanske får det vara vår nya tradition att ta ner granen efter M:s födelsedag den 24 jan. Fast jag vill hellre hitta alla julgrejerna till nästa jul på en gång i oktober. Så får jag börja kolla att allt funkar osv och börja sätta upp det i november. Att ha en månad på mig låter lagom. Kanske säger jag att julgrejerna får ligga på ett ställe som jag känner till. Då går det bättre att hitta saker nästa år. Tack för alla fina fina julfamiljsfoton. Jag tog bara ett foto på E, men det blev supergryniskt. Bättre lycka nästa gång. God fortsättning!