Maxima maximalist!

Jag blev så inspirerad av the tassels att jag kör ett tema med allas vår all-in-Maxima!

Jag älskar hennes stil för att hon använder färger och accessoarer så genialt. Misslyckas helt har jag kanske sett en eller två bilder på, sen finns det ett gäng som är lite meh, men de flesta är sådär rasande läckra. Och så gillar jag att hon lyckas kombinera maximalismen som jag är säker på kommer ända från tårna (det är inte tal om nåt svalt, värdigt, kungligt där, som Mary och som jag ju också älskar) med att hon ändå är kunglig och självklar. På bilderna från kröningen ser hon lite mer samlad ut än på dessa bilderna, men jag tycker hon verkar avväpnande och charmig i sitt sätt. 

Och hon är ett sånt skönt föredöme för mig, som oftast har kopplat ihop att jag är sådär överdriven och garvar med alla tänderna framme med brist på grace och kvinnlighet. Och Maxima ser ju ytterst kvinnlig ut, och självsäker även när hon "asgarvar". To thine own self be true, som Shakespeare sa. Så här kommer hon, Maxima själv.

Modeveckan i Milano. Små sandaler och fransar på klänningen. 
Normala kläder, och en liten rosett.
Till och med i beige och grått är hon allt annat än en blyg viol.
Tjena igen, rosetten. Älskar hennes 50-talshattar. Och som hon så ofta pairar med handskar, så kvinnligt.
Bara lite orange från topp till tå.
Ett busfrö kanske.
Levnadsglad verkar det som.
Vinröda fjädrar och hatt. Min outfit för imorgon. Inklusive clutchen såklart.
Snygg kräftstjärt.
Hatt och stora smycken och stort leende.
Now we're talking.
Svarta paljetter! Jag får gåshud!
Och så denna outfiten från ett kungligt bröllop i Luxemburg. Kallar den för påfågeln. Bäst!!
Till och med i rosa och neutralt drar hon på stora växlar. Älskar det!!!
Den här outfiten vill jag snö på ett bröllop eller nåt. Kanske inte med nån platå på skorna, men vinrött och rött ihop, så häftigt! Eller om det är lila.
Återigen greige men rocking it! Kungliga med djurmönster är nåt nytt.
Favoritfärgen.
Vet inte om jag ser fel, men detta ser ut som leopard med en twist. Kolla tårna!
Så. Skön. Stil. Så personlig.
Cerise, älskar det.
Jag dånar.
Nu spelar hon på snitt och stövlar, när plaggen i sig är beigea i stil och färg.
Röda faran. Nej. Hon har många såna skor med genomskinligt fram så att de ser ut som att de sitter kvar på foten med magi. Tycker de är vansinnigt snygga.
Jag har en liten brosch, bry er inte om honom.
Kolla, hon ser ut som om hon har jobbat. Heja jobbhår!
Har inte hittat Maxima med rumpan i vädret, tror de har assistenter för just sånt, för att man aldrig får stopp på såna bilder. Men trots rumpan är det ändå Maximas outfit som fascinerar mig.
Här är ett av väldigt få foton där jag inte gillar kläderna. Men själv ser hon lika glad ut som alltid.
Galen hatt och fransar på kjolen. Älsk.
Illgult asgarv åt presidenten.
Fortfarande sticker hon inte under stol med sig själv.
Sicka smycken!
Still smyckena. Ser ni vad detta är?!?!?!
Och här kom the tassels. Inte min favoritgren, men ändå medalj. Dock inget guld. Men sammantaget, detta är väl tiokamp mer än ett lopp eller ett hopp, så får hon 99,55 av 100.

2 kommentarer:

Monica sa...

Ja du. Mina träningstights parade med fars gröna militärskjorta och Klaus Kleinblå raggsockor känns "sådär" i jämförelse. Min stilla undran är hur det känns att vara så objektifierad hela tiden. Inte bara M, alla offentliga personer som allmänheten "äger". Vägs det upp av ett sko. och klädkonto på X antal tio tusen? Fast jag medger att hon är väldigt stajlish och att min avundsjuka över både det ena och det andra rinner ur öronen. Det finns så många överviktiga snygga personer att jag inte borde bekymra mig om mina extrakilon, men de gör faktiskt att jag inte tycker att det är särskilt roligt med kläder till mig själv. Egentligen borde jag väl anstränga mig extra mycket. Det om det.

Anja Olergård sa...

Härom dagen var jag hiskeligt arg på alla smala personer. Hade kollat runt lite på IG och det är ju aldrig nyttigt. Men det gick faktiskt över när jag såg Maxima. Henne blir jag bara glad av.

Men Harry av England lär ska säga till Oprah att brittisk media är tlxiclch var dålig för hans mentala hälsa. Angelique atintelen har sagt att hon möter de holländska kungliga i mataffären och att de är som vanliga människor. Om man kan vara normal ibland kan man kanske tåla att vara så objektifierad i andra sammanhang.