Lite tankar om Mors dag

Det är ju snart Mors dag och självklart går mina tankar till min egen mamma, som jag älskar. Som jag inte kan säga nog mycket gott om. 

Mors dag var en svår dag under en period i mitt liv. Jag har alltid längtat efter barn och velat ha många. Men när jag var 36 hade jag inte träffat nån än och började inse och acceptera att man och barn kanske inte var nåt som fanns i min framtid. Jag var ofrivilligt barnlös på ett annat sätt än vad som oftast menas med det uttrycket. 

Men sen träffade jag en frånskild man med fyra barn. Fyra ljuvliga, vuxna barn. Jag kallar mig inte styvmamma eller bonusmamma för jag har aldrig fostrat dem. Men jag är en extra vuxen som älskar dem och är stolt över dem. Mina drömmar om att få barn har blivit verkliga genom dessa fyra som nån annan fött. Vi har också fått fem barnbarn och ett sjätte är i magen. Kan man få det bättre än så? 

När Gud stänger en dörr öppnar han ett fönster, är beskrivningen av hur jag känner på Mors dag. Jag har fått det allra finaste, att älska en familj som om den vore min egen. För det är den. #mammahelaveckan


Det saknas två döttrar, en svärson, och två barnbarn samt en flickvän på bilden, men det här är det senaste fotot på så pass många av oss.