Bröllopsgästerna

Det verkar som om kvällens fest är helt privat. Jag har sett Kate i en vit klänning med angorabolero, och det kan vara hennes festklänning ikväll. Men annars har jag inte hittat några aftonklänningsbilder. Det kanske kommer så småningom.

Men här kommer i alla fall några bilder av gästerna på vigseln:


Drottning Elizabeth -- för att vara en gammal tant är hon rätt fräsch, 4-
Camilla Parker Bowles -- ganska fin i all sin beigehet, 4
Brittiske talmannens fru. Hon kunde ha gått till frissan. 2
Spanska kungahuset. Vilka fullträffar! Mina5 rakt över.
Danska dronning Margrethe -- ingen fager dam, men ack så cool, personlig och djärv, 4
Fergies döttrar. På väg till cirkus. 2
Maxima av Holland. Lite blek men jättefin, 4+
Blivande drottning av Monaco. Fint snitt, lagom matchat, 4+
Victoria Beckham. Begravning? Rymdskor. Klänningen får en svag trea, det andra 2.
Sicka skator! Med synlig pantyline dessutom. Amatörer... 2-
Victoria. Orange hade nog varit finare än aprikos, men annars ser hon väldigt fin ut härifrån. Men vänta bara. 4-, men...
... sorry Victoria, den här är det TB-varning på (thunder butt). Och hatten är lite tantig. 3-

En egen bön

Brudparet har skriv en egen bön. Lite fin, tycker jag:


God our Father, we thank you for our families; for the love that we share and for the joy of our marriage.

In the busyness of each day keep our eyes fixed on what is real and important in life and help us to be generous with our time and love and energy.
Strengthened by our union help us to serve and comfort those who suffer. We ask this in the Spirit of Jesus Christ. Amen.  

Vigseln, mottagningen osv

Vaknade när vigseln redan var över, så jag har kollat på valda delar på video och bild och ord. Här kommer min högst subjektiva rapport:


Vigseln
Det tog tydligen tre minuter för Kate att gå fram till altaret. Tre minuter?!? Stor kyrka...


När Kate och hennes pappa väl kom fram fick bruden en komplimang av sin man, som sedan lär ska ha vänt sig till svärfar, och enligt tidningen The Suns läppläsare (!), John Cassidy, skämtat: Jag som trodde det här bara skulle vara en liten familjetillställning.


Annars var det löften, förstulna blickar, famlande med ring, ja allt som är brukligt på ett bröllop hände även här. Kanske också för många och långa böner och psalmer. Körsång och fanfarer, läste jag, och hela kalaset tog två timmar! Men de ser i alla fall glada ut nedan.








Efteråt
Sen åkte de vagn från Westminister abbey till Buckingham Palace och vinkade åt folk. 




Sen kom de ut på balkongen och vinkade mera och pussades, två gånger. Fast den första gången var en vanlig alltför kysk royalty kiss. Den andra var mer som ett förälskat par. Tycker jag. Och på bilden förevigas även nån 3-årig brudnäbb som visst inte gillade folkets jubel.




Nästa punkt på programmet var en mottagning på slottet för 650 av de 1900 gästerna i kyrkan. Drottningen bjöd på bröllopsfrukost (mitt på dagen???) med champagne, snittar och brittiska rätter på buffén. Såg på TV förut att 24 kockar gjorde 15 000 snittar. Fast jag förstår inte, det blir ju 23 st per person??? Det är klart, om man ska ha några sorter att välja mellan, kunna ta fler av sin favorit, och sen ha några som är till efterrätt, så är väl 15 000 ett antal så gott som något annat... 



Och så har de en tårta på åtta våningar. Till frukost :)


Klockan 16.30 lämnade brudparet mottagningen i pappsens blå Aston Martin. De skulle freshen up. Ikväll står nämligen prins Charles värd för ett stort cocktailparty med middag och dans för 300 gäster. Han har bjudit in 100 personer och brudparet har bjudit in 100 vardera. Nu är klockan 22:22 och jag har inte sett några foton på gäster i långklänning. Jag fruktar att vi inte får några. I så fall klassar jag det här bröllopet som LURENDREJERI! Inga aftonklänningar? Vem hänger med och gör uppror?

Fast det är klart, ett lunchbröllop på en fredag, det kunde man ju ha räknat ut. Grr.

Bruden

Klänningen
Hemlighållen in i det sista. Designad av Sarah Burton, chefsdesigner på Alexander McQueen. Det var visst inte en gissning som hade gett särskilt många gånger pengarna. Men självklart ska man ha en inhemsk klänning. Just denna var inte lika innovativ som Victorias, men de är nog mer konservativa i England. Täckta axlar och armar var nog inte en fråga utan något givet. Kate sägs dessutom vara klassisk och stilfull i sin smak, och klänningen var väl inte precis rolig, men säkerligen hennes drömklänning. Bra så.


Proffstyckeriet löd: Kate Middleton var en kunglig brud i tiden. Klänningen hade både nutida stramhet och en traditionell storslagenhet som visade sig i de utsökta detaljerna, säger trendanalytikern och modeexperten Ingrid Giertz-Mårtensen till TT.
Camilla Thulin säger: Jag tycker att den var snygg och anständig. Jag gillade att hon höll den traditionell, de gifter sig ju ändå i en katedral.
 
Tiaran, smyckena
Örhängena var en gåva från hennes familj, tiaran säkert nåt kungligt lån av svärfarmor. Men den var supersnygg, ser modern ut, passar örhängena och klår faktiskt Victorias. Jag tyckte det var för många nyanser på Victorias utseende (diamanter i silvrigt och guldigt och kritvitt och gulnat vitt om vartannat) så det här gillade jag bättre. 


Släpet
2,70 m har jag för mig att jag läste. Helt klart mindre än många andras. Men så är hon varken kunglig eller adlig, och gifter sig inte med en kronprins (som sagt, det är det hans pappa som är). Jag tyckte att det var lagom stort. 15 meter ser faktiskt bara löjligt ut.


Slöjan
Vacker! Inte så stark personlighet, men så var ju klänningen lite pyssligare. Lagom avvägning.


Övrigt
På vissa foton ser hon ut att ha lite för lång midja. Och på andra foton ser hon lite för smal ut, både på armarna och i urringningen. Smal är snyggt, men ur den synvinkeln var Victoria snyggare.


Håret
Utsläppt! Det ser alltid mindre formellt ut, och var såklart perfekt stylat. Det ser nämligen ut som om det är så snyggt av sig själv, och då vet man att det är skickligt fixat. Återigen kanske ett medvetet drag för att sänka stilnivån eftersom hon är "ofrälse". Jag tyckte i alla fall att det var väldigt klädsamt och snyggt. Kanske är hon också van att ha hängande hår. Victoria brukar ju ofta ha uppsatt hår, så för henne var det väl mer naturligt. Me likes i alla fall.


Brudgummen

Han börjar tappa håret. Det har jag inte noterat förr. Så lämpligt då att han har nåt hattliknande på sig. 


Han är väl typ 30, och hon 29, så trots att jag tycker att hon har sett äldre ut än han, så har jag nu fel när jag tittar närmare. Man är nog bara inte van vid att han har vuxit upp och tror fortfarande han är på andra sidan tonårsstrecket bara. Men OK, de är vuxna bägge två.


Hideous outfit, annars, på det hela taget. Men det är väl nån fin militärisk högtidsdräkt. Som tyvärr inte ser klok ut. Inte undra på att hon inte kan ha några färger i buketten -- han har ju alla färger i kostymen. Usch. Synd, för en militär uniform hade kunnat vara grymt läckert. Men sånt här begriper jag mig inte på, så enkelt är det. Usch. Dessutom ser han gubbig ut i figuren. Kan inte tro att han har sån mage som det ser ut som att han har. Hon är ju tunn som en ... räka (räkna revbenen om ni vill), och det är säkert han också. Så som sagt, ful och dessutom oklädsam? What's up with that???

Brudbuketten

Lite liten, lite för plåttriga blommor. Antar att man "måste" ha vitt på så formella bröllop som kungabröllop. Och att det är mindre buketter nuförtiden än på till exempel åttitalet visar att Kate, eller Catherine som hon tydligen vill kallas numera, hänger med. Men jag tycker nog att blommorna kunde ha varit lite mer "stabila". Inte nödvändigtvis massiva liljor, men lite större än brudslöja, typ. Nån skrev att det var lite Grace Kelly över blommorna.


Kanske är detta dock inte fullt lika formellt som Victorias, eftersom hon i princup kan bli regent när som helst, eller så fort henens far vill gå i pension (vilket han ju har åldern inne för), men William kanske inte ens nånsin blir regent, eftersom han har fler i kö före sig än vad Victoria har (farmor är regent nu och sen är det pappan innan det är hans tur). Så trots att det var i stor katedral osv, kanske de vill sänka högtidlinghetsnivån ett snäpp och att blommorna är i linje med det. De ser ju lite ut som ängsblommor. Men de passar till spetsen, lite luftig och lätt sådär. Så okejdå.

En eftertanke: Det gick visst åt 100 000 blommor för att smycka kyrkan och palatset. Man kanske inte behöver låta pengarna synas i brudbuketten om man har råd med så mycket blommor. Om det nu spelar nån roll om det var dyra blommor i buketten eller inte.

Victorias vita bukett var snyggare, tycker jag.


Och de här från är också snyggare, om man nu ska ha en vit (formell) bukett, även om jag tar mig lite friheter mot slutet av listan...





Nu kommer det bröllopsinlägg

Jag har bestämt mig för att ha åsikter om det mesta på dagens bröllop, så för enkelhetens skull delar jag upp inläggen i tematisk ordning.

Först tycker jag att Aftonbladet är idioter. (Ingen nyhet.) De skriver: "Kate fick konkurrens av Victoria." OK. Victoria är söt, men hon är en fjärt i rymden jämfört med det engelska kungahuset. Hon är absolut ingen konkurrens. Sverige är inte så viktigt som Aftonbladet tror. Men så fort de svenska kungliga visar sig nånstans så susar det i publiken, påstår Aftonbladet. "Vickan är alltid allas favorit" osv. Jag tror faktiskt det är en inte så mild överdrift.

Man fick se några bilder inifrån Buckingham Palace idag och visserligen kommer jag inte så väl ihåg hur Kungliga slottet ser ut inuti, men jag tror att engelska kungahuset är cirka 10 gånger rikare än vårt svenska kungahus. Och har sex gånger så många undersåtar som Lilliputtsverige.

Okej, men nu följer mina åsikter. Stay tuned!

Mikael och Ella

Mikael har hittat en hund att låna och gå ut på promenad med. Idag var andra/tredje gången han var ute med den. Det är en fransk bulldog, som är skrynklig i ansiktet men slät i kroppen. Som en tummy-tucked medelålderskvinna. Hunden heter Ella. Det är ett fint namn.

Idag hade han tillverkat en pinne av en trasig sopkvast som han sågade av. Men det gick sådär. Hunden var 100% fokuserad på Mikael och pinnen i en hel timme. Såg ingenting annat, i naturen eller så, bara pinnen. Och hon ville hålla den i munnen hela tiden, men då fick hon inte riktigt luft eftersom hundar andas med öppen mun, så ibland fick hon släppa den till marken och andas. Ibland gömde Mikael pinnen bakom underarmen, men hunden visste var den var och glodde bara på Mikaels arm hela tiden. Glodde, suktade. Efter en timme hittade vovven lite hästbajs, som hon åt, och glömde tillfälligt pinnen. Då började Mikael gå därifrån, och Ella blev lite konfunderad -- nu går han, var é pinnen, men jag måste äta lite mer bajs. Det slutade med att hon åt bajs och sprang efter Mikael och pinnen var borta.

Alltså, när han kom hem och berättade allt det här låg jag i soffan och bara garvade. Sicken liten hjärna den där hunden måste ha.

P.S. En liknande händelse utspelade sig en gång på Erikslund i Borås, när barnen Ferrin hade varit på djurparken med sin dagmamma:
-Vad har du gjort idag Kajsa?
-Jag har inte ätit getornas bajs.

VAD SKA VI KÖPA????


1 U.S. dollar = 5.999916 Swedish kronor

Always read the labels

When I take a shower I often use the rest of my shampoo to lather myself. Well, I just read the label on the bottle, "For Extra Volume & Body."  No wonder it is so difficult to keep my weight under control! 
Starting today, I am going to use dish-washing liquid for showering - that label reads, "dissolves fat that is otherwise difficult to remove"!

Hard hat fail

Snart börjar det!!

Och Victoria var supersnygg. Ikväll är det middag/fest för gästerna, men inte för brudparet. Imorgon ska jag glo på klänningar!!
Ni kan lita på att jag klistrar in ett gäng klänningsfoton och ger min ödmjuka åsikt om dem. Kronprinsessans ikväll fick i alla fall ***** för färgen, fallet, detaljerna. Och att den var "påklädd". Mersmak!!

Cykelhjälmar

Man blir ju mindre fåfäng och mer bekväm mer åren, men cykelhjälm har jag inte kommit över än. Det ser faktiskt töntigt ut, även om det räddar liv. Men en sån här hjälm skulle jag kunna ha på mig:


Sedda på Craftzine.

Senaste boken

Idag blev jag äntligen färdig med "Allt som återstår", en Kay Scarpetta-deckare av Patricia Cornwell. I vanliga fall brukar jag gilla dem, men den här var rätt medioker.

Boken hade jag fått av min Karin Kryl* och är första deckaren efter en handfull andra böcker. Lite skönt att komma "hem" igen. Jag har fortfarande inte funderat färdigt på varför jag älskar deckare så. Law & Order är dessutom mitt favoritTV-program. Det är nåt med mord och ondska som tilltalar mig. Kanske för att kontrollerbara farligheter är lite sköna, ungefär som när ens mamma springer runt och jagar en i huset (på Gårdskullavägen kunde man springa runt, runt i hallen/köket/matrummet). Livsfarligt, men på skoj.

Boksidans recension av boken kan ni läsa här.

Den här boken tog rätt lång tid att läsa ut. Och nu återstår att bestämma vilken jag ska börja på härnäst. Fick låna nån Grishambok av mamma, men både mamma och pappa hade blivit besvikna på slutet på den, som liksom bara tog slut, inte nästades ut. Ska man verkligen orka läsa en sån bok?

Dagens garv

Bakgrunden till dagens garv är att jag har sömnproblem. Nu är dygnsrytmen minst sagt kaotisk och jag somnar sällan före 5 på morgonen. Så till det roliga.

Mamma berättade att pappa hade hållit morgonbön imorse, klockan 8,30, och bett att jag skulle sova gott.

Haha, uppånervända världen.

Jag måste klä på mig och äta nåt till frukost nu. Just det, uppåner.

Apropå spindlar

Jag förhastade mig när jag igår sa att jag inte sett en spindel sen jag flyttade hit. Karma: Såg en fet men snabbrörlig en vid brevlådan förut idag när jag skulle ta in reklamen.

Men utomhus är ändå rätt OK. Jag visste att han hade så mycket yta att röra sig på att jag skulle hinna innanför dörren innan han hade fattat vart jag var på väg, om han fick för sig att attackera.

Det festliga eller kanske intressanta, eller betänkansvärda, är ändå att jag inte har sett nån spindel på 2-3 år, och så fort jag skriver om spindlar så ser jag en.

Därför tänkte jag att jag skulle skriva om en miljon kronor som jag har på mitt konto. Imorgon kommer jag förhoppningsvis att se dem, om man applicerar samma logik som med spindelskriveriet. Suh-weet!

"Mamma, jag har tråkigt"

Det sägs att det är bra att ha lite tråkigt, att inte ha nåt att göra så man får träna fantasin.

Därför gör jag er tjänsten att skiva ett riktigt tråkigt inlägg (det är detta, om ni undrar), så att ni kan få träna er egen tankevärld riktigt rejält.

-----------

Visst, varsågod, det var så lite så.

Rädd?

Plötsligt tänkte jag bara på ordet rädd. Vad är jag rädd för? Varför är man rädd? Kan man låta bli? Är det klokt?

Jag köper talesättet: Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd.

Jag beundrar nån tanke som Oprah presenterade för några år sen om barn och typ pedofiler: Att man inte ska lära dem att akta sig för läskiga gubbar (för det är ofta nån som ser snäll ut och som ber om hjälp att hitta en bortsprungen valp) utan att ta vara på sina känslor. Det är därför jag brukar fråga barn jag bara känner sådär halvt om jag får lov att krama dem. "Pussa Tant Agda nu" får barnen att gå emot sin känsla: Agda är farlig. Nu är Agda inte farlig, men om ett barn inte känner Agda så luktar hon konstigt (så luktar gamla tanter på hemmet, men det kan inte en treåring veta) och mouchen med hårstrå i gör att hon ser ut som en häxa. Självklart ska man med sitt eget beteende visa att man gillar Agda och att hon inte är farlig utan rolig, men tills ungen har fattat det måste den inte upp i famnen och pussa. Så tar man vara på sina känslor. Det är att lära barn vara rädd för rätt personer, tror jag.

Barn ska heller inte överbeskyddas, anser jag. Men så har jag inte råkat döda nån unge heller. Rädda mammor får rädda barn. Rädda personer missar saker i livet. Jag vågade knappt flytta till Schweiz, eller ha Bosse på middag igår, men det är bra att gå över sina bekvämlighetsgränser ibland. Plus att se till att ribban inte ligger lägre än tjockmattan liksom.

Så lite rädd är nyttigt. Att tvinga sig förbi en liten rädsla är nog också bra. Men inte en stor. Det kan man vänta med, om man nu nödvändigtvis måste göra det. Baby steps.

Själv är mina tre största rädslor getingar, spindlar och människor. Jag är inte så socialt begåvad och oroar mig ibland för om jag ska lyckas prata med folk eller om jag kommer att börja stamma eller hålla föreläsning om frimärken (jag har aldrig gjort det, men man vet ju inte vad för tokigt som kommer ur en nervös mun). Därför är Mikael bra. Som ett litet talande förkläde man kan ha med sig.

Men getingar är jag verkligen, verkligen rädd för. Spindlar sådär, men mest för att jag inte ser så många så ofta. Har inte sett någon sen jag flyttade till Västerhaninge (finns det kanske inga spindlar i Stockholm???). Men getingar vimlar det ju av varje sommar, och det är inte som sån där terapi när man gradvis vänjer sig av med rädslan när man utsätts för objektet. Om jag aldrig såg en geting mer i mitt liv skulle jag såklart inte vara rädd för dem. Av samma orsak är jag inte särskilt rädd för hajar, ormar och skorpioner. Eller mördare, våldtäktsmän och pistoler.

Nä, getingar och människor räcker bra för att skrämma mig.

Ta det lugnt i backen, folks!

Dagens skratt

Mikael och jag tittade på Är du smartare än en femteklassare. Det är alltid lätt att vara back seat driver och kunna svaren hemma i TV-soffan.

Men han hade lite svårt med en geografifråga om Hallands fyra största åar. (Det hade såklart inte jag.) Den sista kallade han för Loskan. (Om sanningen ska fram kunde han de riktiga namnen på alla fyra, men det blir inte ett lika kul blogginlägg av det.)

Däremot kom jag lite på skam med en svenskafråga om hårda och mjuka vokaler. Jag har aldrig lyckats lära mig det! Jag vet när c uttalas s eller k (selestial resp kafé), men vilken grupp som är hårda eller mjuka vet jag inte. Antar att k-gruppen (a o u å) är hårda och (e i y ä ö) är mjuka. Men vissa saker går liksom bara aldrig, aldrig in i skallen. Som skillnaden mellan historic och historical. Jag har äntligen lärt mig vilket som är pen respektive pencil (pencil är blyertspenna, för ordet är längre och det är en blyertspenna också, i alla fall förr när man använde såna med trä runt och som man vässar. Det var Sanne som lärde mig det).

Apropå TV så missade vi Så ska det låta igår. Men för en gångs skull var det inte ens värt tiden att kolla på reprisen/svt play.

Nu ska jag måla naglarna. Jag blir pigg av fina naglar och jag behöver all energi jag kan få inför resten av påsken.

Min sorts krans

Älskar små garnbollar. Skulle gärna göra en sån här krans som Sweet Paul har gjort, fast i illgrönt, cerise och gult, och hänga nån lämplig stans. Alternativt hänga dem i påskriset! (Vi har inget, dock

Eller göra en vimpel av tyg eller papper och hänga i öppningen mellan vardagsrummet och köket. Lite som min pyssliga danska kompis Lene har gjort här.

Fast eftersom jag sov för lite i natt kunde jag inte följa med till "farmor" (tre timmar före avfärd hade jag ännu inte somnat för natten. Grrr!!) och har en dålig dag, så fantiserar jag såklart bara. Fast såna där bollar kanske man kan göra när man ligger i soffan? Synd att man inte kan städa när man ligger i soffan. Det skulle verkligen behövas.

Lättjan är uppfinningarnas moder

Hittade nån som hade samlat ihop 30 saker som profeten hade sagt på senaste generalkonferensen. Om nån som inte är medlem i kyrkan får höra att vi har en levande profet idag, är det lätt att följdfrågan blir: Vad säger han då?

Här är vad han sa:

President Monson’s Marching Orders

Posted by Huston on April 13, 2011
After every General Conference, my family tries to study the prophet’s talks to see what he wants us to work on, and we make a list of those priorities.  We usually summarize them in our own words, but this list is mostly copied and pasted directly from his text.  You might find more or less than these, but we saw 30 things he directly instructs Latter-day Saints to do:
    Saturday Morning–Introduction
  1. May we continue to be faithful in performing such ordinances, not only for ourselves but also for our deceased loved ones who are unable to do so for themselves.
  2. Thank you, as well, for your faithfulness in paying your tithes and offerings and for your generosity in contributing to the other funds of the Church.
  3. May I suggest that if you are able, you might consider making a contribution to the General Missionary Fund of the Church.

Priesthood Session
  1. May we be worthy recipients of the divine power of the priesthood we bear.[start of talk] –> Safeguard it, treasure it, live worthy of it. [end of talk]
  2. May it [priesthood] bless our lives and may we use it to bless the lives of others.
  3. Many movies and television shows portray behavior which is in direct opposition to the laws of God. Do not subject yourself to the innuendo and outright filth which are so often found there.
  4. I am sorry that any of us is subjected to profane language, and I plead with you not to use it. I implore you not to say or to do anything of which you cannot be proud.
  5. Stay completely away from pornography. Do not allow yourself to view it, ever.
  6. Avoid alcohol and tobacco or any other drugs, also addictions which you would be hard pressed to conquer.
  7. If you have not read the Book of Mormon, read it.
  8. If you do not already have a testimony of these things, do that which is necessary to obtain one.
  9. Once obtained, a testimony needs to be kept vital and alive through obedience to the commandments of God and through regular prayer and scripture study. Attend church. You young men, attend seminary or institute if such is available to you.
  10. Should there be anything amiss in your life, [repent].
  11. [young men, get married]
  12. Choose a companion carefully and prayerfully; and when you are married, be fiercely loyal one to another.
  13. She is not to be demeaned or insulted but should be respected and loved.
  14. If any of you are having difficulty in your marriage, I urge you to do all that you can to make whatever repairs are necessary.
  15. Do not let your marriage get to the point where it is in jeopardy.
  16. Discipline ourselves so that we stand above the ways of the world. It is essential that we be honorable and decent men. Our actions must be above reproach.

Sunday Morning–Temples
  1. If you have been to the temple for yourselves and if you live within relatively close proximity to a temple, your sacrifice could be setting aside the time in your busy lives to visit the temple regularly.
  2. If you have not yet been to the temple or if you have been but currently do not qualify for a recommend, there is no more important goal for you to work toward than being worthy to go to the temple….Secure a temple recommend and regard it as a precious possession, for such it is.
  3. Now, my young friends who are in your teenage years, always have the temple in your sights. Do nothing which will keep you from entering its doors and partaking of the sacred and eternal blessings there.
  4. May I share with you some sage advice from President Spencer W. Kimball. Said he: “It would be a fine thing if … parents would have in every bedroom in their house a picture of the temple so [their children] from the time [they are] infant[s] could look at the picture every day [until] it becomes a part of [their lives].
  5. I plead with you to teach your children of the temple’s importance.
  6. As you and I go to the holy houses of God, as we remember the covenants we make within, we will be more able to bear every trial and to overcome each temptation.
  7. May we make whatever sacrifices are necessary to attend the temple and to have the spirit of the temple in our hearts and in our homes.
  8. May we follow in the footsteps of our Lord and Savior, Jesus Christ, who made the ultimate sacrifice for us, that we might have eternal life and exaltation in our Heavenly Father’s kingdom.

Sunday Afternoon-Conclusion
  1. May we long remember the messages we have heard. As we receive the issues of the Ensign and Liahona magazines which will contain these messages in written form, may we read and study them.
  2. May we be good citizens of the nations in which we live and good neighbors in our communities, reaching out to those of other faiths as well as to those of our own.
  3. May we be examples of honesty and integrity wherever we go and in whatever we do.


Hittat här, via LDS Living.

Vad är du villig att dö för?

Mikael lyssnade på ett radioprogram nån gång i veckan där de diskuterade vad man var villig att dö för. Inget? Jo, barnen. Men ja, det var typ det. Men så sa personen som filosoferade om ämnet att folk verkar villiga att dö för att de kör för fort. Eller att dö för sin rätt att inte ha på sig säkerhetsbälte. De verkar villiga att dö för alkohol och droger, för att inte tala om sina cigaretter.

Det kanske inte egentligen är så mycket man är villig att dö för, men vi kanske säljer den rätten för en skål linssoppa och dör för nåt vi absolut inte vill dö för.

På samma sätt kan man fråga sig vad vi vill leva för. Just idag kan jag tänka mig att det inte är allra mest livskvalitet i att handla på ICA. Det vill inte jag leva för. Men jag vill leva för böcker, för familjen, för musik, för skrivandet. Jag vill också, lite, leva för nagellack. Man borde koncentrera sig på det som fyller dagarna med liv, så att inte livet, sett i backspegeln, blir en lång räcka stress, "livspussel" och köande, för lång TV-reklam och fullt av folk men bara främlingar.

Lev för det du vill, och dö inte för det du inte vill, det är min filosofiska tanke inför påsken.

Glad påsk!

Och ta det lugnt med godiset.

Dagens tankeställare om kläder

Läst här, där resten av artikeln finns:


I saw someone at the airport the other day who really caught my eye.


Her beautiful, long blond hair was braided back a la Bo Derek in the movie "10" (or for the younger set, Christina Aguilera during her "Xtina" phase). Her lips were pink and shiny from the gloss, and her earrings dangled playfully from her lobes.


You can tell she had been vacationing somewhere warm, because you could see her deep tan around her midriff thanks to the halter top and the tight sweatpants that rested just a little low on her waist. The icing on the cake? The word "Juicy" was written on her backside.


Yeah, that 8-year-old girl was something to see alright. ... I hope her parents are proud. Their daughter was the sexiest girl in the terminal, and she's not even in middle school yet.

Jag blir livrädd!!

Läste här om en man som skulle installera solceller på sin krypvind och hittade 10-15 getingbon, varpå det största mätte 53 cm.

Alltså, om det var mitt hus skulle jag vara tvungen att sälja det. En av fördelarna med vinter är getingbrist. Usch, det här är värre än en skräckfilm. Ska man kunna sova nu???

Titta vad jag hittade på eBay


Inte visste jag att Levis gör trosor...

Påsk är mer än godis och kycklingar

Gårdagens middag


Jag brukar oja mig över att det är så ofrivilligt att äta. Man måste äta, varje dag, resten av sitt liv. Dessutom måste man laga mat varje dag i resten av sitt liv. Urgh! Det känns lite för inlåst för mig. Men igår gick det rätt smärtfritt till i köket.

Och ja, det där i bakgrunden är hemmagjord milkshake på gräddglass med trädgårdsbär.

Idag blir det nog tonfisksallad. Men resten av mitt liv??? Nej, jag tar en dag i sänder, som de säger. Annars blir man galen.

Coolaste pysslet!

London Tube Map av spik och snöre. Äääälskar!!!


Crafztine har en How-to.

Fast jag kommer aldrig att glömma när jag var i London med Sussi och Veronica för mååååååååååååånga år sen, och tyckte att jag kunde tunnelbanenätet så bra att jag inte behövde dubbelkolla. Så plötsligt är vi på fel finger av gröna linjen (den har fyra tror jag), får hoppa av och åka tillbaka. Pinsamt. Där dog den högfärdigheten. Kanske tur :)

Synd om stackars sköterskan, eller?

Igår stod det om en 23-årig man som förgäves ringt 112 och bett om ambulans eftersom han inte kunde andas. Han svimmade under samtalet, SOS Alarm ringde upp honom igen, han svimmade igen, och sen när en läkare skulle ringa honom svarade han inte, så då lade man ner ärendet. Under tiden hade killen dött.

Förfärligt att nån dör för att man inte blir trodd på SOS Alarm.

Eller var det så? Tydligen är mindre än en miljon av de 3-4 miljonerna samtal till SOS per år akuta. Förstod inte om resten var skämtsamtal eller att man kom fram till att det inte var så farligt och därför inte kallade samtalet nödsamtal, utan att personen kunde gå till VCT dagen efter eller så.

Men hur som helst så verkar det supersvårt att vara sköterska och sålla bland samtalen. Särskilt om det är folk som ringer in och skämtar. Det är verkligen fruktansvärt och borde vara fängelsestraff på. En månad eller två räcker, men straffas allvarligt ska man om man leker med människors liv på skämt.

Så nu när hon har fått sparken, eller blivit varslad om uppsägning, blir jag lite öm å hennes vägnar. I efterhand är det lätt att vara klok. Men vad gör man om det låter som om nån skämtar? Tyckte det var väl hårt för henne.

Men till sist läste jag att hon inte har följt rutinerna. Vid fall som kräver ambulans ska man följa en manual men det hade kvinnan inte gjort. I så fall är det rätt att sparka henne. Då sätter hon sig över reglerna så folk hamnar i fara.

Men ni märker vad många olika åsikter man kan ha om henne, beroende på vad som har kommit fram.

Det var som arge snickaren igår. Tjejen därhade ljugit om flera saker, och fört lät det som om det var synd om henne, men sen var hon bara en lögnare.

Med andra ord, vi har oftast för lite kunskap för att ha rätt till en åsikt (och trots att jag skämtar om det, så är det en allvarlig sak). Och även om vi nån gång har rätt till vår åsikt, måste den inte alltid framföras. Ärlighet är en dygd men också en förklädd elakhet.

Ni vet, "Ser jag tjock ut i det här" osv.

Han är så snäll!

Jag har sålt majblommor nån gång utanför Kungsmässan när jag var liten. Det var inte kul, eller särskilt framgångsrikt.

Man skulle kunna tro att detta minne har gjort mig lite förstående. Icke. Har typ aldrig köpt majblommor.

Men Mikael har nyss köpt majblommor, två i metall och inte de gamla vanliga i plast, för totalt 100:-.

Han är så snäll!

Seriös brist

Jag tycker det råder en klar brist på tiaror. Jag har det mesta andra jag behöver. Men visst skulle livet vara lite bättre om man hade en tiara på sig?

(När jag skulle googla fram en fin bild märkte jag att tiaror finns i tre kategorier: Kungligheter, brudfoton och porrbilder. Varför finns det så ont om vanligt folk i tiara? Tur att jag hittade en i alla fall.)


P.S. Haha, om nån söker på "porrbilder" och hittar min blogg, så kommer de att bli så lurade!)