Får man ha så kul i kyrkan?

Det började med att Buddha (jag säger inte hans namn så behöver han inte skämmas) vänder sig om i mitt knä och ler stort mot mig. Sekunden efter kommer en rad rätt så högljudda fisar. Han ler. Sen börjar han bli lite röd i ansiktet och börjar stöna. Då ger Jessica honom resolut till pappa. Sen fortsätter han att klämma och stånka och stöna helt "oskämmskt" under den övrigt rätt tysta sakramentstiden. Det stank rätt mycket. Hade glömt allt om sånt.

Sen går det en stund. Så talar nån. Och säger nåt om att "det är precis så som Satan vill att vi ska känna oss". Då hör man en barnaröst från bakre högra hörnet av lokalen som intresserat säger: "Satan?"

Sen var det väl inte så mycket mer som var direkt skrattframkallande. Det skulle i så fall vara Annika på avslutningspsalmen. Hon kan ju inte hålla sin egen bok, och hade rest sig upp för att mjuka upp nacken lite. Så hon smyger tyst fram till sista raden och glor ohämmat i deras bok. Men hon gör det som om det är förbjudet, och hon inte vill bli upptäckt, så att jag börjar fnissa. Sen blir första tonen jag tar efter det som en gosse i målbrottet, och så tar det en halv vers innan jag får tillbaka plin på mig själv.

Fast jag vet att det var nåt mer roligt som hände, fast jag har glömt det nu. Ni kan väl skratta ändå.

Snart adjö

Vi ska väl inte flytta precis än, men det ska alldeles snart skrivas kontrakt och fås pengar -- tips mottages på vad man gör med över 10 000 i kontanter på måndag :) (Jag skojar bara, jag ska på sin höjd köpa en BH och en fläskepress och eventuellt något nytt till stavskonferensen.)

Det här är snart sista chansen att se den fina försäljningsbloggen som jag är rätt stolt över. Välkomna in på besök!

Nu vet jag vad jag vill ha

Förutom ett aaaaaaaaaantal plagg och klockor och väskor och skor och smycken, som jag inte ska bråka med er genom att sätta in här (men ni kan veta att jag har fönstershoppat i flera timmar säkert, mest på Macy's, och det var sååå roligt!!!), kan jag bara säga att den här vill jag ha på mig på stavskonferensen. Det blir lite svårt, eftersom den befinner sig i USA och jag kanske skulle se top heavy ut utan urrigning, men drömma kan man ju alltid. Med likadan kjol till.

Utflykt?

A Friend Is Like A Good Bra ...

Hard to Find

Supportive

Comfortable

Always Lifts You Up

Never Lets You Down or Leaves You Hanging

And Is Always Close To Your Heart!!

Jag ska nog åka på utflykt till Göteborg i början av nästa vecka och gå till specialaffären för underkläder som jag har sett många gånger (bilden ovan är från deras hemsida). Eventuellt ska jag köpa nåt annat också, nåt mer synligt plagg att ha på mig på stavskonferensen. Kan ju tänkas att jag kan vilja fira med det efter lägenhetsförsäljningen. Problemet är att förra klänningen jag köpte på Esprit säger mamma att jag ser tjock ut i. Jag ÄR ju i all sanning ingen ben-get längre, men det är väl onödigt att det märks! Det är ju eländes att ens bästa smakråd har ett jobb. (Du vill inte ta ledigt och komma hit, va, Ellen? Bara en dag eller två???)

Vem är dum?

Martha Stewarts hemsida fanns nyss en banner för Baby-Tylenol med tips till föräldrar. "To reduce your child's fever, try removing a layer of clothing." Är det nån som inte vet det själv???????????

Och jag menar absolut inget illa om Martha. Bra att ha gjort sig en förmögenhet på att lära folk hur man stryker skjortor och lagar mat.

MEN, på hemsidan kan man faktiskt hitta flera recept på vispad grädde. Jag skojar inte, FLERA RECEPT på vispad grädde. Om det är någon som inte vet hur man gör klistrar jag här in ett av recepten.

Tasty Recipy for Whipped Cream
All it takes is a bowl and a whisk (or electric mixer) and a few minutes of your time. Then dollop on a piece of pie, spoon onto shortcakes, or layer in parfaits.

If you prefer, you can replace the granulated sugar with an equal amount of confectioners' sugar; to prevent any lumps from forming, use a fine-mesh sieve to sift the sugar over the cream.

Make sure the cream is very cold; if you have time, chill the whisk (or beaters) and bowl in the freezer for about 15 minutes. This will help the cream whip quickly and will increase its volume.

A large handheld whisk is very easy to use. If you are using an electric mixer, beat on medium speed, being careful not to overbeat (the cream will turn buttery). To use an immersion blender, whip the cream in a large liquid measuring cup (or other deep, narrow container) instead of a bowl; to avoid spattering, keep the blade submerged. If you plan to use any flavorings, such as extracts, liqueurs, or spices, add them with the sugar in step 2.

Whipped cream can be refrigerated, covered, for up to two hours before serving.


Ingredients

Makes 2 cups
1 cup heavy cream
1 to 2 tablespoons granulated sugar

Directions
1. In a deep mixing bowl, beat the cream until soft peaks form.
2. Sprinkle sugar over cream; beat until soft peaks return. Do not overbeat. Whipped cream can be refrigerated, covered, for up to two hours before serving.

IKEA hacks

Har suttit en lång stund och kollat på coola IKEA hacks här. Jag älskar verkligen den sajten! Kreativitet och ekonomiskt sinnelag i en perfekt blandning.

Här är dagens favorit: En piedestal av en salladsskål och högtalarfot:

Nu de sädit jätte-jätte-bla!

Lägenheterna är sålda!!!! Vågar jag säga en siffra här verkligen? Jag kan i a f meddela att jag tjänar sexsiffrigt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Åttionio minsann

Gjorde ett life-expectancy test. Jag svarade ärligt (att jag aldrig motionerar, att jag är överviktig, att jag inte vet mina kolesterolsiffror, att jag äter red meat flera gånger i veckan mm) och ändå ska jag bli 89 år. Vet inte om jag håller ut så länge! Kan ni skicka mig till ättestupan när jag är 82?

Prova själva!

tjugo-woohooo-nio

En av de budande kom hit igår och hämtade årsredovisningen och sa att hon hade en dotter i min ålder. Dottern är 29 och det trodde hon att jag var också! Weeeeeeheeee!

Budning är förresten allt vi tänker på nu. Siffrorna har lost all their meaning. Det är svindlande!!! Lycka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Boknörd

lite stress

Stress blir det när man får in en liten mamma i sovrummet och som försiktigt säger: Sover du? (17.15), och det visar sig att det blir ny lägenhetsvisning om en halvtimme! Som väl var sov jag inte, men det var ändå en chock för kroppen. Men idag har budet gått upp med 10 000:- till, så det är smällar man får ta.

Är sugen på att göra ett kort, men jag kan inte riktigt med att plocka fram alla grejer. Vilken dröm att ha ett skåp där allt ligger framme, men som man kan stänga dörrarna om. Och ett bredvid det med symaskinen framme jämt. Och ett bredvid det för datorn. Och ett tvättrum där strykbrädan får plats att finnas uppfälld jämt. Och herrgårdsliknande köksluckor. Och snittblommor på bordet.

Nu har budet gått upp ännu mer. Vilken välsignelse!!!!!

Idolfoto

Man har ju fått allvarliga order om att sätta ut foto på idolen, så här kommer det. Jag har själv tagit bort de röda ögonen, och lyckades väl sådär.

En kubikmeter näsdukar

Vi har ju varit på Ullared. Vårsäsongen närmar sig, så Rob köpte "en kubikmeter näsdukar", sa Mikael. Själv köpte jag bl a en snygg randig kofta, och idag råkade vi alla ha på oss randigt upptill och jeans nertill. Att Ellen och jag är tvillingar är väl inget nytt visserligen, men lite festligt är det att alla randade sig idag.

Mera då? Vi åt påskbrunch som hette duga innan McK åkte hem. Hembakat bröd, potatissallad, räkor och gravad lax, köttbullar, skinka, prinskorv, rödbetssallad, brynkål, sill, kavring. Om jag inte har glömt nåt!

Sen var M och jag och köpte kostym till honom. Boråspriser.

Nu ska jag sova. Vräkte i mig en rejäl bit småkletig vetelängd med glurr från Ullared. Den var god! Ska ta mig en bit till. Om jag inte klarar av att stå emot den. Ska gå och se på den och lyssna om den kallar på mig eller inte.

En bra dag!

1.
Johan mailade att han fick ett jättebra löneerbjudande, så nu ska de flytta. Jag kommer inte ihåg vart de skulle flytta, men det var till nåt som låg alldeles nära Washington DC, där han ska jobba. Han får så bra betalat att det uppväger att Bettan inte är advokat förutom i NY state och alltså bara kan arbeta som paralegal (och förhoppningsvis inte arbeta alls när de lyckas skaffa sig avkomma). De är där i helgen och kollar på lägenheter. Så kul med ett nytt ställe att besöka!

2.
Sen har det tagit rejäl fart med budgivningen, som nu dock har fått en tillfällig paus efter som banker måste tillfrågas hur mycket man får höja budet egentligen. På min lgh stannade det i a f på 20 mer än min drömgräns, som jag itne våga tro att vi skulle spräcka. Vilken välsignelse. Helt otroligt! Jag har en magisterexamen, över 120 000:- to my name, inga skulder, och en käresta.

3.
Som är på väg hit.

4.
Och den årliga hemmagjorda påsksmörgåstårtan står och saftar till sig. Ska se om USB-porten går med på att känna igen kameran den hår gången, för då sätter jag in ett foto när den är färdigdekorerad.

5.
Och E&R är på väg hit. Rob hade nyss ett helt långt samtal med mamma på svenska, där han bl a sa att Ellen kör gott och att de kommer om två stunder :) Well, man fattar i alla fall vad han menar.

6.
Och vi ska träffa Åkebrands imorgon! Och åka till Ullared!

VILKET UNDERBART LIV!

Lite mera Window shopping

Har "köpt" följande ikväll på Debenhams:


3 pund för de här bruna skorna!

























Min ovanligt vanliga shoppingmetod

Okej, jag fick ju en smart kommentar av Katrin angående den snorbilliga (för att använda ett uttryck som fru Höglund nog hade kunnat tänka sig själv) dollarn: Att köpa scrapgrejer. Så i två dar har jag nu suttit på två stora sajter och stoppat varor i varukorgen för cirka $100.

Men vet ni vad jag gjorde alldeles nyss? Jag bestämde mig för att göra ett påskkort istället för att köpa fler papper. Rätt beslut, när jag faktiskt redan har grejer hemma så det täcker mina behov ett redigt tag framöver. Det är på ett sätt förfärligt att vara så här förnuftig, men det känns samtidigt rätt bra! Och istället för att spara pengar på billig dollar och låga papperspriser på sajter i USA där jag itne kan hejda mig och löper för hundratls kronor, kanske jag kan gå till Magnolia eller Forma (där har jag inte ens varit än, så det kan bli en kul utflykt i sig) när det börjar tryta hemma och köpa LITE papper, inte 80 st...

Karaktärspoäng, Anja.

(Vilka åts upp av att jag igår till kvällsmat åt en Twix och en Mars, som jag hade vunnit i Monnahs tävling...)

Italienska drömmar

Drömde i natt en hel deckare som utspelade sig i Italien. När jag insåg hur bra drömmen var, lyckades jag drömma den en gång till, för att jag skulle komma ihåg den och kunna skriva en bok om den. Men halvvägs in i den, andra gången, insåg jag att jag ju inte hade skrivit upp nåt och då skulle jag ju inte minnas den när jag hade vaknat. Lösningen var att då skulle jag i drömmen drömma den en tredje gång med papper och penna framme. Och de anteckningarna skulle jag sedan läsa när jag var vaken. Problemet är bara att saker man skriver upp på ett drömt block inte finns i verkligheten. Nokturn logik är inte riktigt vad den borde vara.

Hört på sistone hos Klarins

Angående budgivning och visning har vi haft en del roliga kommentarer:

En kvinna (icke-svensk, annars är det inte så roligt): "När börjar tävlingen?"

En annan kvinna bjöd först 86, sen hoppade hon av budgivningen (hennes man "spritar och är elak") och en dag senare ringde hon spontant upp och bjöd 100, och ett par timmar senare drog hon tillbaka sitt bud och sa: "Kan du förlåta mig?" (sagt med finsk-svensk brytning.

Men vi har i alla fall fått 100 av andra, och m&p:s bjuds det också friskt på. Problemet är att den mest pengastinna reser bort på långfredag kl 13 så då vill vi ha det klart. Vi får se om det lyckas! Pirrigt!!

Hört idag hos Klarins

Medan jag sitter och sammanställer en lista (vem blir förvånad ???) över intresserade köpare hörs följande konversation från m&p:s kök:

- Får man dra av kostnader för homestaging?
- Ja.
- Då ska jag spara kvittot för tulpanerna.

Ljuvligt, hey?

Vad måste jag köpa???

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Med en dollar under 6 kronor MÅSTE jag nästan köpa något på nätet från USA. Behöver inga kyrkböcker eller andra böcker, behöver inga kläder och vill dessutom inte köpa oprovat. En ny digitalkamera kunde jag väl tänka mig, men jag behöver den inte så mycket att jag verkligen köper en. En laptop kunde jag tänka mig däremot. Men jag är för snål. Men det är ju nästan slöseri med pengar dock att inte passa på. Men det får nog bli så...

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Vansinnesfylleriövning

När du kollade dig i spegeln i morse, vad var det första du tänkte?
Skräp, en finne.

Vad har du för tröja på dig?
Röd med huva och dragkedja, som passar till mina oerhört sexiga röda svettisbyxor.

Ljust eller mörkt rum??
Sova, mööööörkt. Läsa i, ljust. Vara i, mittemellan.

Ett ord som du ofta säger?
och

Senaste sak du rörde med päls på?
Nån gammal pälsmössa som jag gav bort i UFF-lådan.

Hur många droger har du tagit dom senaste tre dagarna?
Många lagliga, inga olagliga.

Favoritålder?
Den jag har nu.

Din värsta fiende?
Kalorien.

Det senaste du sa till någon?
Hör du mig så nicka (Johan på Skype).

Senaste sång du lyssnade på?
Nåt från Legacy imorse.

Om den person du pratade med sist skulle bli skjuten, skulle du då hoppa framför personen och skydda honom/henne från kulan?
Nä, så snabb är jag inte. Kunde de inte stoppa Kennedy från att bli skjuten tänker jag inte ens försöka. Fatta vilka blkåmärken man skulle få av fallet!

Om du fick slå en person nu, vem skulle det vara?
Vill inte slå nån. Inte ens nån felaktig partiledare.

Skulle du kunna tänka dig att delta i en dokussåpa?
Glöm det.

Vilken årstid tycker du bäst om?
Den som smyger bakom knuten.

Brukar du sjunga i duschen?
Nä. Kan knappt ens tänka i duschen. Svårt med koncentrationen... Lödder och sånt är krävande!

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Eller ska jag gå förbi dig igen?

Vad är viktigast för dig?
Kyrkan.

Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor?
Köpa en lägenhet.

Vad är det bästa med julafton?
Maten, familjen, mysiga stämningen

Tänker du mycket på ditt utseende?
Ja, det gör jag nog...

Bär du glasögon eller kontaktlinser?
Glajjer. Som behöver bytas fast de inte ens är ett år gamla. Tur Borås är billighetens Mekka.

Vilken färg är snyggast?
Vinrött, mauve, typ.

När går du upp ur sängen en typisk helgmorgon?
Lördag 12, söndag kvart i 10.

På vem/vad avreagerar du oftast din ilska?
Den som har varit dum.

Tycker du rökning/snusning borde förbjudas i lagen?
Nej, men beskattas i enlighet med var det skapar för kostnader för samhället.

Hur många gånger har du fuskat på ett prov?
Borde svara INGEN, men jag är inte helt säker faktiskt. Pinsamt.

Hur länge varade ditt längsta förhållande?
Det har inte tagit slut än.

Har du piercing?
Just det. Very troligt.

Bråkar du och dina syskon ofta?
Nej. Bara om Ellen vill får mig att göra för mycket saker när jag är där. Men då påminner hon mig om allt Oriflame jag har fått, och så tvättar jag en gång till.

Vem är den viktigaste personen i ditt liv?
Mikael.

Läser du ofta böcker?
Ja, varke dag.

Vad föredrar du för sorts filmer?
Jane Austen-filmer varvat med bra dramer/deckare varvat med rom coms.

Vad slösar du mest pengar på?
Kläder eller böcker eller skor.

Vill du gifta dig?
Jaa!

Vill du ha barn?
I nån sorts möjlig kropp, ja.

Låser du toalettdörren även om du är ensam hemma?
Låser???? Stänger inte ens dörren om jag är ensam hemma!

Vilka tvprogram som går just nu har du fastnat för?
De där söta killarna, Johnny och Mattias -- Room Service -- tycker jag om bäst.

Vilka ställen har du bott på?
V:a Frölunda, Mölndal, Kungsbacka, Borås, Göteborg, Basel, Warrington, Borås och sen blir det något i Hufvudstaden.

Vilka husdjur har du haft innan?
Dammråttor har jag tyvärr fortfarande. Var plastmamma åt ett marsvin, Plups, i Schweiz.

Vad förknippar du ordet skolstart med?
Nya kläder.

Solar du ofta?
Aldrig om jag kan slippa.

Är du bra på att laga mat?
Det duger.

Vilken kändis är hetast?
George Clooney

Vad dricker du helst när du är törstig?
Vatten

Tycker du om sushi?
Har inte vågat prova. Inte för att jag är för feg för att stoppa nån ny mat i munnen, men eftersom jag misstänker att jag inte kommer att gilla det, och då är jag för snål för att lägga ut pengar och sen måste man ändå köpa någon annan mat.

Lever dina föräldrar tillsammans?
Jadå.

Har du tandläkarskräck?
Ja. Ska dit på tisdag!!!

Vad heter du i mellannamn?
Elisabet, efter mormor.

Är du en morgon- eller kvällsmänniska?
Kvälls!!!

Biter du på naglarna?
Aldrig. Inte ens en frestelse.

Vilka hemsidor besöker du varje dag?
aftonbladet och expressen (usch!)

Sportar du?
Nä. Räknas verbal sparring?

Framtidsdrömmar?
Bo mysigt, må okej, leva lyckligt med nån jag älskar, inte ha för mycket stress.

Pratar du fortfarande med personen du kysste för första ggn?
Nejdå.

Har du sett din bästa vän gråta?
Jadå.

Vad åt du senast?
Fläskkotlett som pappa lagade.

Har du fått någon komplimang idag?
Ja (snygg i håret)

Är du polare med grannarna?
Nä, men hälsar på dem och vet vilka alla i min uppgång är (utom en)

Vilka språk pratar din mamma?
svenska, engelska, tyska och franska om hon måste

Vilka länder har du bott i?
Sverige, Schweiz, England

När åkte du bil i mer än 15 minuter senast?
Minns inte. På lördag, till Ullared och Åkebrands.

Har du varit på stranden?
Vaddå? Idag eller???

Minns du dina/din musiklärares namn?
Gregor Wybraniek, Lazlo Kolja.

Hur bra är din syn?
Behöver glasögon. Kan inga siffror. Rätt dålig syn.

Har du varit på ett party?
Tja, är väl ingen festprisse, men nåt party måste det väl ha blivit.

Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?
Sa du delfiner? Ja, gärna.

Vad skulle du säga om jag sa att jag var kär i din bror?
Väck med dig, de är gifta!

Har du varit utomlands?
Ja för sjutton.

Har du sett din bästa vän naken?
Ja. Nej.

Vilket är det bästa bröllopet du varit på?
Ellens. Sen blir det mitt.

Vad var den senaste drömmen som du minns?
Att Thad skulle skiljas från Michaela och flirtade med mig, och jag lät honom klappa mig på både handen och kinden fast jag är så kär i Mikael. Jag hade så dåligt samvete!!!!!

Vad ska du göra i helgen?
Pussa Mikael. Och fira påsk.

Vad finns i din bakficka?
Aldrig nånting!

Vad gjorde du klockan 2 inatt?
Sov.

Vad är det första du gör på morgonen?
Tittar på klockan.

Vad ska du göra efter det här?
Förbereda Hjälpföreningslektion

Vad blir ditt namn baklänges?
Ajna. Don't go there.

Hur lång tid är det längsta du legat på sjukhus?
Nån dag eller så för blindtarmen.

Platt eller lockigt hår?
Inte små lockar, men gärna stora!

Är du kär i någon?
Oh, indeed.

Vad gör du när det regnar?
Tar med mig paraply om jag ska ut.

Har en dröm gått i uppfyllelse?
Ja, det var en dröm att få jobba utomlands i min ungdom.

Vad har du för startsida på internet?
gmail

Har du haft vattenkoppor?
ja

Vilken mobilsingnal har du nu?
Nån sån där sentimental gammaldags-telefon-signal.

Första sporten du gick på?
Handboll. Sucked.
Vad längtar du mest till just nu?
Fredag 17.25.

Hur gammal har du tänkt bli?
80?

Kan du gå ner i spagat?
Nej, men kunde nästan åt ena hållet när jag var ung, men andra kom jag bara i rät vinkel i.

Vad är du mest rädd för i hela världen?
Gifta sig med nån som lämnar kyrkan eller mig.

Läser du på baksidan av mjölkpaketen?
Ytterst sällan.

Röd, grön, blå eller gul mjölk?
Ju gräddigare desto bättre.

Vad har du för färg på ditt påslakan?
Cappucino med brunt damaskmönster.

Sommar eller snö?
Sommar i juli och snö i december.

Snyggaste läraren?
Hade ingen snygg.

Tänt eller släckt när du ska sova?
Grymt släckt! Och nerdragen mörkläggningsrullgardin!

Godaste drickan till frukost?
Nån god juice

Vem kramade du senast?
Nån av Åkebrandarna idag

Duscha eller bada?
Duscha

Kan du ditt mobilnr utantill?
Jag är väl inte en gamling heller.

Vad var det senaste som fick dej att skratta?
Buddha som "körde bil" idag

Puh. Var det här femhundra frågor eller???

Härlig söndag

1) Lyckades göra mitt nyklippta hår rätt snyggt. Skönt att inte vara så obsessed längre.

2) Finnen jag kände började växa under natten tål jag också, om jag bara får lite smink på den. Känns så skönt att bli lite mer hemma i sig själv!!!

3) Så bra möten! Det var ett gäng besökare från Bäckäng där, och det var tur att sakr-mötet var så bra. Men alla mötena var bra, vilket ju var bra för min skull.

4) Höll Buddha en stund som vanligt. Fast fick ingen puss idag. Men när Rebecka lutade sig för nära honom tydde han sig till mig. Vet dock inte om det är ett tecken på kärlek eller bara ren självbevarelsedrift. Han är ju lite harig, stackarn.

5) Hade däremot massa underbara åkebrandstjejer där. Mycket löv och många kramar.

6) Trots att det inte ens har varit visning än (=imorgon, huvva vad det blir städa toa av imorgon) så har jag redan fått två bud med synliga budgivningstendenser. Wunderbaum!

7) Dagens roligaste. När vi åkte hem från kyrkan satt Buddha och "styrde bilen" och var helnöjd. Thomas sa att om man sätter honom direkt i sin barnstol blir han gramse -- han måste få köra lite först, sen går det bra. Sällan har jag sett ett barn så nöjt. Visserligen kanske han smittades av att jag skrattade så genomhjärtligt av att se honom där, med två dreggeldroppar hängandes på hakan och handen på ratten, men roligt var det. Hade inte mobilen med mig till kyrkan idag så det blir inget kort.

8) Nästa söndag är älsklingen här. Nu kan man tänka så varje dag: "Nästa gång det är XXX är M här."

Livet är skönt när

- någon hjälper en ur en omöjlig situation, även en relativt o-frälsande datamässig sådan. Heroes, yeah!

- man blir klar med något man måste.

- man kan lägga sig mitt på dagen och inte få dåligt samvete.

- folk ringer angående annonsen för ens lägenhet. $$$ :)

Naturligt inte alltid bäst

Har ju haft en mer eller mindre pågående filosofisk fundering över den naturliga människans fiendskap med Gud. Har upptäckt ett starkt argument idag:

Har en hängbjörk utanför fönstret. Ofta när jag sitter på morgnarna och läser i sängen tittar jag ut, särtskilt på träden och ibland också fåglarna som sätter sig där.

Idag satte sig tre fåglar som brukar sitta där (de ser i alla fall ut som de som brukar sitta där) och jag mindes nån gång för inte länge sedan denna stormiga vinter, när det kom ett gäng fåglar och satte sig som de brukar. De sätter sig nämligen längst ut på grenen, precis innan den böjer av i sin neråtvajande tipp. När det är kav lugnt går det bra, men om det blåser far fåglarna omkring på den ostadiga grenen som på Liseberg (detta kanske visserligen är deras mål, men jag betvivlar det). De sitter bara nån minut eller så, sen flyger de yrt därifrån. Det går inte att sitta där när det blåser, tror de. Men om de bara satte sig lite närmare stammen skulle de sitta lugnt. Det är så tydligt när man ser dem. Men det är som att de är skapade på sitt vis, och så gör de, även om det är så uppenabrt i alla fall för min storlek av hjärna att det finns smartare sätt.

Vilka grenar sitter jag längst ut på och svajar vilt, med illamåendet i halsen?

Lycka!

Jag vann en tävling på Monnahs blogg! Såååååååå kul!

Nu är jag pigg igen :)

Börjar tröttna

Börja tröttna på:

1) Vara trött.

2) Okunskap. Fick brev om att jag måste ha läkarutlåtande till mitt körkortstillstånd från behandlande läkare för kroniskt trötthetssyndrom. Körkortsläkaren hade vidlagt nån lagtext som hänvisade till narkolepsi mm. Preciiiiiiiiis mitt problem.

3) Blogga. Fast det kanske är orsak 1 som påverkar.

Fast då måste sägas att jag i en dröm i eftermiddags åkte i en bil med ett gäng amerikaner och mina syskon, och plötsligt såg vi några enorma vildsvin som sprang efter bilarna och jag tog kort med mobilen och tänkte att det måste jag blogga om. Drömma om saker man måste blogga om... Sicken modern brutta.

Komplimanger

1) Bernhard Höglund, på bättre sidan om 85, gav mig en komplimang för mina snygga strumpbyxor idag. Hehe. De var fåfänga, såklart.

2) Buddha Sahlin, på bättre sidan om 1, gav mig en komplimang i form av en "puss" idag. Förra söndagen var jag inte säker på att det var det det var, men idag var det tydligare. Blött över halva ansiktet, men jag förstod vad han menade.

Men denna kärleksöverhopning till trots så kommer såklart ingen i närheten av min u v ä. Det är honom jag saknar mest.

Synd om mig idag också

Man har fått påhopp för att man bloggar för lite, och inte chattar.

1) Är osedvanligt ful i håret. Brist på energi. Men humiliating nonetheless. Känn min smärta.

2) Har likaledes förskräckliga kläder på mig (ett par ljusblå mysbyxor med titthål i grenen och en svettisjacka som är herrmodell och börjar tajta sig på höfterna och som dessutom just fick vit målarfärg på ärmen eftersom jag drullade omkring i lägenheten). Känn min smärta.

3) Har haft ont i kroppen i flera dar efter över-"fallet". Känn INTE min smärta, men tyck synd om mig för den.

4) Är svettig som en. Ska inte skriva gris. Och jag duschade INTE i morse. Av samma anledning som nr 1. Det är grymt varmt i tvättrummet och torkrummet när de har varit på fullt ös hela dagen. Precis som jag. Kom inte så nära så ni känner nån smärta för detta.

4) Tvättrummet, ja. Med tanke på lägenhetsvisning om ett par sekunder (känns det som) ska ALLT tvättas, t o m badrumsmattor. Det där extra brukar man ju inte ta allt på en gång, men nu måstes det. Dessutom fanns det en ansenlig hög med sånt som har blivit liggande sen i slutet av januari för jag har varit för trött för att tvätta annat än underkläder. Om jag räknar tror jag att dagens tvätt var 11 maskiner. Inte såna där mesiga hushållsmaskiner som rymmer ett par strumpor. Känn min smärta. Men håll er borta från tvättrummet. Om ni inte vill blunda och låtsas vara i Karibien -- varmt och fuktigt, mmm! Fram med snorkeln!

5) Kan inte räkna. Detta är punkt nr 6.

Har dessutom klippt mamma idag.

Fast om sanningen ska fram så har pappa hjälpt mig att bära ner ett par IKEA-kassar med tvätt. Dessutom har han precis målat klart mina dörrar och mina garderober. Och mamma lagar middag. Aldrig kan det få var riktigt synd om en.

Och trots allt detta gnäll kan jag inte minnas att jag har skällt på någon idag.

SYND OM MIG!!

Skulle till Netto och handla mat idag, och bli uphämtad av pappa på vägen hem. Han var själv på Ica City, men han brukar inte gilla att få långa listor från mig och idag var det både toapapper och olivolja och annat "ovanligt" som behövdes, så jag tog saken i egna kassar.

Eftersom jag ju är lite trött av mig, ville jag inte glömma att göra något annat ärende på samma gång, så jag tog glad i hågen med mig både skräpkasse och UFF-kasse. Och var i tid till bussen. Men efter UFF-boxen tänkte jag kolla satt jag säkert hade plånboken med mig, för jag tog nog ur den igår i kyrkan. Det hade jag inte. Så då fick jag gå tillbaka hem (irritation nr 1) och skulle med all sannolikhet inte hinna tillbaka till bussen tills när den skulle gå (irritation nr 2). Och jag orkade inte springa, så det fick gå som det gick.

Sagt och gjort. Kom ut igen med nyckeln, och såg synen med busshållplatsen nerför gatan och undrade hur länge jag skulle behöva stå där. Då ser jag en kille på hållplatsen och inser att bussen är sen. Jag tvingar mig till att springa, arma människan darrrar som gele fast jag bara halvsprang några steg -- ja, idag är jag ömklig!

Fick stå och vänta (hade sprungit i onödan!!! irritation nr 3!) på bussen, men sen kom den, och en till, och en till. Första bussen stannade inte ens, men det gjorde den andra, som med tanke på buss nr tre också måste ha varit försenad. Plingade två hållplatser senare och tänkte handla i all fredlighet på Netto. Men, och så här tror jag att det var, fast jag är inte säker, eftersom chauffören såg att jag var en ung människa och inte hade käpp och silvrigt hår, trodde han att han kunde spara tid genom att inte sänka baken på bussen när jag klev av. Men min hjärna registrerade nog inte vad han gjorde eller inte, utan förväntade mig bara ett visst avstånd mellan bussen och marken, som inte stämder, så jag tappade balansen och höll på att ramla. Jag kände det i nån meter att jag var ur balans men trodde jag skulle klara det. Icke. I slow motion insåg jag att NU ramlar jag. Och trots sin perfekta kunskap kan man inte göra något åt allt man begriper sig på. För inte kunde jag stoppa fallet. Jag ramlade på höften, armen och hade t o m ansiktet en centimeter från marken. (Irritation nr 4, att ramla när man är så trött att det slösar onödig energi på att spänna sig i fallet och ta sig upp igen). Men sen kom det verkligt irriterande. Förutom att jag hade tagit emot och glidit på handskarna, som inte ens har ett halvår på nacken men nu ser ut som arbetarhandskar, vitgråa och glansslitna på handflatorna, så var jag helt vitgrå av asfaltdamm blandat med vintersalt över jackan och byxorna. Och inte nog med det! Irritation nr 5, min jacka fick små hål! Min fina Mexx-jacka!!!!!!! Och, ve och fasa, irritation nr 6, mina enda svarta byxor som jag fortfarande kommer i, fick också små hål! Så bara för det blev jag så deppig att jag inte kunde låta bli att köpa fusk-Magnum. Men det skyller vi på att de inte hade någon ostkaka, annars hade jag nog kunnat hålla mig. (Irritation nr 7)

Sicken dag. Deppig blir man också nät man är sådär kraftlös (men hey, det stavas fredag, lördag och söndag, så får man den förklaringen fort!!!) och när man gör misstag för att man är för trögtänkt. Brukar folk ramla när de går av bussen?!?!? Hoppas ingen trodde jag var full! Skulle vilja stämma Vässtrafik på en ny vinterjacka och ett par nya svarta byxor. Och när jag har ätit upp de tre "magnumarna" behöver jag säkert en storlek större. Trots ett par försök till avhållsamhet går jag bara upp konstant. Det är ju nog för att göra vem som helst deppig!

Sureriet slut. Fast kro, kro, det är blod på min arm och mitt knä.

F'resten funkar inte min stavningskontroll på blogger!!! Det är irritation nr 8!

Saker jag faktiskt inte saknar, än

Inför lägenhetsvisning mm har jag börjat homestyla. Har tagit bort lite tavlor och luftat till det hemma. Ska ta bort en fåtölj också, och bädda neutralt och inte som nu i starkt fuchsia och vinrött. Det har också kommit en styrkning beige på hallväggarna (tack, lullelappa!!) och en till kommer imorgon. Tänkte föreviga några minnen av det som inte ens fåglarna vete när de kommer fram igen:

Först är det mitt officiella husnamn, Humlebo. Den skylten har jag faktiskt slängt.


Sen har jag tagit bort mitt "familjeträd" från hallväggen:

Och negressen jag fick när mormor och morfar hade dött, och som ingen ville ha men jag älskar, har också åkt bort. Och tavlan av mig i profil som en ryss klippte ut på ett mar pinuter på en hantverksmässa i staten New York för två år sen, den ska inte heller skrämma bort några lägenhetsköpare.

Sedan är det några tavlor i sovrummet som byetder mycket för mig, och som jag har tagit bort.

Ovanstående har jag broderat själv! Halleluja!!! Känner mig så hemmafruaktig.

Nästa är viktig fr den påminner mig om en resa till USA, där jag som vanligt var på kyrkans museum en lååååång stund. Den gången handlade utställningen om pionjärer och det som blev tavlan nedan (bara ett foto jag tog av en fantastisk tredimensionell tygskapelse) rörde mig djupt. Alla behöver vi nog en ängel som putter på bakifrån ibland. Historien står på baksidan.

Mina Willow Trere älskar jag också! Jag har köpt en för att symboliera allt jag tycker är viktigt och älskar i livet (fast jag får väl skaffa en av en kvinna som omfamnar en man nu också, men den hör inte dit i storlek, så jag vet inte...) De här representerar i alla fall, fr v:
Bön, skriftstudier, god litteratur, musik, glädje/hopp, kärlek till barn.