Happy Halloween

Sån här tur hade vi idag. Vilket celebert besök!

Kajsa hade blivit dinosaurie, både på baksidan


och på framsidan


Elsa var sitt vanliga söta jag, som Snövit den här gången


Mikaela såg grym ut! Grym på alla möjliga sätt.


Thad var utklädd till paparazzi, och det var Earl (Thads pappa) också, fast jag glömde att fota honom. (Jag frågade om Thad var utklädd till fotomodell, och mamma undrade om han var James Dean.)

Coolt

Entreprenörsanda

Upprättelse!

Inget psykosomatiskt här inte!!

Öööö??

Jag skojade bara. Tickle stinks :)

"Anja, your subconscious mind is most preoccupied with issues around your sex life."

Självkänsla Off the charts

Anja, your self-esteem is Off the Charts

Like they say, beauty is only skin deep. Having the coolest jacket, most awesome shoes, or nicest hair isn't everything. But it looks like you've got the whole package! Just remember, being confident is one thing, but there is such a thing as being over-confident. You seem to be teetering on that fine line.

Sure, putting your best foot forward is important, but it doesn't mean you have to spend tons of time or money on that stuff. You know it's what on the inside that really counts.


Tickle har bra och lagom seriösa test. Kul när man är trött i huvudet och egentligen borde räkna ut vad folk ska betala för sina DB-grejer.

Ser fram emot Ullareds-trippen snart

De har fått nya vagnar! Så här står det om dem på deras hemsida:

Den nya kundvagnen är konstruerad så att underredet dragits in en bit och den övre delen av vagnen sträcker sig en bit längre ut. Istället för att bli brutalt träffad på hälsenan när andra ivriga kunder susar förbi med sina vagnar, så kommer vagnen vid krock att stöta emot mjukdelar belägna mitt på kroppen. Någonstans i de bakre regionerna alltså.

- Smärtan av att bli påkörd på hälsenan av andra kundvagnar har varit ett av de mest återkommande irritationsmomenten som våra kunder haft synpunkter på genom åren, så för oss är det väldigt kul att vi äntligen hittat lösningen på frågan, säger Gekås Ullareds VD Boris Lennerhov.

Förutom skonade hälsenor är de nya kundvagnarna större, stabilare och mer greppvänliga. Dessutom blir vagnarna numrerade och de kommer att rulla lättare. Och alla rutinerade shoppare kan pusta ut. Det finns fortfarande plats att placera två kundkorgar på underredet av vagnen.

Nu är det officiellt jul hos mig

Har fått vacker julmusik med Harry Belafonte på mailen idag, så jag tyckte det var dags att börja inviga julen på riktigt. Därför har jag också idag andäktigt lyssnat på julens nya favvo-CD med Josh Groban (som när jag har lyssnat mig mätt får tävla med alla John Rutters sånger).


Har även beställt en jul-CD med Michael Bublé, som jag med spänd förväntan längtar efter.

Joueux Noël på er! (När kan man med att ta fram adventsljusstakarna??)

Stackars Sebastian Herrey

Förfärligt!

HA - boven är fångad

Det var pappa som hade försnillat mina nycklar! De låg i nån blazer som han inte har haft på sig sen han kom hem från Sthlm. Vet inte varför de var där... Men det känns skönt att jag är ett snäpp mindre senil än jag hade räknat med :)

Hittade också ett överraskningsbrev i min väska från Mimmi. Gulligt.

Ska göra Lycka till-kort nu till Solveig & Ulf Strmbm. Kul å få en ursäkt att scrappa.

Restraint is my middle name

Var på Frölunda torg medan pappa var på första mötet och tänkte köpa grejer på KappaAhl eftersom jag hade 25% rabatt på allt idag. Men så tomhänt har jag väl aldrig blivit. Och det fanns ju fler affärer, men inte köpte jag några kläder inte! Har insett att mina favoritaffärer nog är Mexx och Esprit...

Gick inte helt lottlös därifrån dock. Efter läppstiftsfrustrationen på H&M härom dagen (kändes som om jag provade alla läppstift de hade men inget var bra) så hittade jag ett på Body Shop. Är nu bara rädd för att det ska ha varit dåligt ljus i affären så att det inte var snyggt i alla fall. För i kyrkan sen såg det inte så bra ut, och jag tror jag provade det på munnen det sista jag gjorde i affären. Vi får se.

Köpte också ett armband med svarta stenar på Guldfynd. Lite spännande, fast inte så särskilt. Ska kanske ha det imorgon! Och nagellack, det var längesen!

Annars är ju shopping rätt torftigt jämfört med eftermiddagens/kvällens aktiviteter.

Ur led är ... allting

1) Igår åt Violen en S E M L A! Hur får det finnas så tidigt ?!?

2) Jag fick bara 10 av 12 på ordtestet à la högskoleprovet! Kallade esplanad för stenklädd trottoar istället för bred gata, och trodde att paradera skulle vara symboliskt istället för marschera. Men så går det när man är hafsig och hellre vill göra fort än rätt.

3) Är inte ens ny moderat, utan "äkta gammelmoderat"... enligt test som jag har tappat bort länken till.

Thads födelsedag och annat roligt

Thad fick en After Eight och en rain check på barnvakt. Han berättade så roligt att de hade sagt på föräldramötet på dagis att de ofta går till djurparken och vilka djur de får klappa. Men när man frågar Kajsa vad hon har gjort på djurparken svarar hon alltid: "Ja ha klattat bajs." Tydligen är nån intresserad av no 2...

Både hon och Elsa var pusstokiga när jag skulle gå, så kanske börjar de lära sig om killar på dagis, fast de inte har fattat att jag inte är ersättning för det (o-)täcka könet. Men jag tackar och tar emot. Barnpussar är också goa.


Har varit på liten höstpromenad igen. Det var om möjligt ännu vackrare idag (var _vid_ sjön och inte bara med sjön som en nästduksstor flik i periferin). Pappa körde invaliderna till sjön (1 minut) och vi gick på promenad (i 10 min, om det räknas då...)

Mamma har dessutom klätt sig för att passa i naturens höstfärger. Det tackar vi för :)

Köpte synder på ÖB. En butterkaka (få se om den är lika god som den i somras på Vi i VH från nåt bageri i Brandbergen) och tekakor. Usch, att synder ska vara så tilltalande.

Tydligen händer det mer roligt i ens liv när man lämnar lägenheten. (Fast igår satt jag och scrappade i flera timmar, och det var så roligt FAST jag var inne! Förvänta er dock inga alster här. Jag är inte i det stadiet att jag lämnar sånt till offentligheten.)

P.S. Mamma har pratat med Annika S idag. Hon berättar att Lilleman har börjat resa på sig till stående, så att det blir problem när Annika håller honom med fötterna och ska rapa honom. Mammas kommentar till mig när hon berättade det: Hur kan han resa på sig? En sån tung kille? Hur orkar han hålla upp kinderna? :)

Mitt värsta jobb, säger Tickle


Anja, your nightmare career would be as a Telemarketer.

Does the very though of an impromptu speech make you sweat? Avoid making calls to strangers at all costs? Then it's no surprise that telemarketing would be your absolute career nightmare. Harassing people while they eat dinner, selling things they don't need, and asking if they would mind "answering a couple of questions"? No, thanks. You'd rather be mute.

When it comes to the workplace, making a big scene isn't exactly your forte. Instead, your perfect job would be the kind that taps into your introverted brilliance. You enjoy the opportunity to figure things out on your own. And while you sometimes enjoy working as a team, you really thrive when your gears are grinding, your mind is working, and it's all done low-key. Being on stage isn't your ultimate goal — so step away from that call center — you've got better things in mind!

Ska nog bli författare när hälsan tillåter det :)

Höstpromenad




HELGERÅN 2

Om Stolthet och fördom, som kan köpas till rabatterat pris idag med Expressen, skriver Per Svensson, Expressens kulturchef:

- Lite Facebook i balklänning [DÄR DOG HAN]. Stolthet och fördom är en stilbildande studie i ett socialt och sexuella spel [hoppas de har citerat den grammatiska underligheten fel bara, så en kulturchef inte uttrycker sig så slarvigt] som pågår lika intensivt i dag: och då sa jag och då sa han och jag bara… [så får man bara inte säga -- att Jane Austen är "han ba'" och "ja' ba'"!]

Fast i Austens roman formulerar man sig med ironisk elegant artighet och byter om till middagen och när som helst kan Hugh Grant dyka upp i en röd officersrock.

Jag spyr på liknelsen med Facebook, fast den sista meningen var lite söt. (Förutom att Hugh Grant aldrig har spelat Jane Austen i officersrock.)

Nu ska jag gå och titta på anorexia-Lizzie (så kallar Sanne Hollywood-PP) och vika tvätt. Sicket lyxliv :)

Kg och Mb

Är tillbaka i en rättrogen variant av Sten Stures diet. Vägde mig idag för första gången sen i maj. Huvva! Klarar tydligen inte bröd och fusk. Kanske lite bröd nån gång, men absolut inte fusk. Flera gånger i veckan dessutom. Skäms!

Tjänade mellanskillnaden mellan 399:- och 165:- idag (som var priset på ElGiganten jämfört med NetonNet för ett minneskort till mobilen). Kändes som härligt lättförtjänta pengar. Bra av ElGiganten att ha prisgaranti. Tummen upp för det.

Spännande utflykt

Igår tog jag pappas åka-gratis-med-Västtrafik-kort och stack till Göteborg. Jag gick till Laura Ashley och Panduro (och köpte mig nya handskar och en handväska på Åhlens) och öfrköpte mig varken p ådet ena elelr andra stället. Köpte lite scrapgrejer på Panduro och en stuvbit sidentyg på Laura Ashley. Se nedan för mitt nästa vardagsrum:













plötslig hörsel

Någon ingift släkting har fått hörselhjälpmedel och utropade på sin födelsedagsmiddag idag: "Vad högt alla pratar!"

Ny telefon


Lycka! Den är så snygg och så bra! Och rätt okej pris på också. Mmmmmmm!

God morgon???

Nu var det ju det där med R:s njurstenar och pjåsk, men jag är faktiskt irriterad och tycker lite synd om mig själv. Vaknade vid 6-tiden i morse och har efter två vridande timmar i sängen (den blir mindre skön ju längre man är vaken i den...) gett upp och har gått upp och spelat sudoku en stund. Jag har bett otaliga gånger att Gud ska hjälpa mig att somna om så jag blir pigg idag när det är sista dagen här och alla lösa ändar måste knytas ihop. Det sista jag specificerade var att han skulle hjälpa mig att komma på vad jag skulle göra för att somna, och jag kom på att jag har allergipiller som inte är non-drowsy formula. Drowsiness, appear! Jag lägger mig och väntar. Har inga fler världsproblem som behöver lösas...

Jag älskar logik!!!

Man kan kanske misstänka att jag inte är så mycket kvinna som jag borde vara med en sådan rubrik, men jag är bara så fascinerad av hjärnor! Igår kväll missade jag Hollands tal eftersom jag pratade med Sanne i telefon, mne jag såg det nyss igen. Vilken hjärna den mannen har! Det där argumentet om gudomen och kropp och Kristus var genialt!

Och ur ett andligare perspektiv, vilken välsignelse det är att veta vem Gud är!
Välsignad, tacksam, lycklig, det är jag.

För att jag är jag

När jag inte har något bättre för mig surfar jag på blocket, hemnet, deseret book, martha stewart, eller på blommor (eller löser sudoku, which reminds me att jag inte har gjort dagens på sudoku.com.au). Härom kvällen hittade jag en höstbukett för 400:-på Euroflorist. Jag ger den till mig själv här och nu för att jag gillar mig och som tack för bokpresentationen :)

Väggkonst, om jag får, tack

Har suttit och surfat en lång stund på National Portrait Gallery i London (tog inte sömnpiller förrän vid tolv) och har hittat några tavlor jag gärna vill ha hemma. Vad säger ni om följande? Kan inte bestämma mig för om man bara ska gå på utseendet eller välja dem man faktiskt tycker om vad de har gjort (alla är nog inte kända för något mer än att heta Sir eller Lady i förnamn...). Dessutom vill jag inte ha "fel" kläder på dem, som Shakespeares _fina_ veckade krage, och favoriten nr 1, Jane Austen, finns inte på porträtt utan bara som skiss, och ser inte så snygg ut som jag önskar henne att vara. Det är till att ha krav.Välj själva:
William Hookham Carpenter

John Philpot Curran

John Keats

Baron Grenville

Mary Wollstonecraft

Lady Sophia Burdett

Lady Caroline Lamb

Fanny Burney

Ann Mary Newton

Angelica Kaufmann

Amelia Opie

Kanelbullens dag och Hem & Villamässa

Vilken dag jag hade igår!!! Var på Hem & Villamässan i Älvsjö (kände mig världsvan som gick på så stor mässa. Åhaga är ju inte riktigt i närheten...). Kul! Fast på samma gång lite av en besvikelse. Det var för mycket pryttlare och den snyggaste möbelutställningen (det fanns väl en handfull) var nästan Ellos, vilket i sig är lite av en pinsamhet. Jag är j uegentligen inte intresserad alls av inredningstrender, snarare tvärtom. Nån serie nåt dussin inredningstidningar för 10:- och 20:- styck och det får väl räknas som den stora behållningen.

Köpte också en coaster med Stockholmsmotiv, ett som jag t o m känner igen. Ungefär samma vy som på den snygga tavlan som är utlånad till von B.

Väl hemkommen, med fyra (ja, FYRA) kanelbullar och en liter god röd mjölk satte jag mig i fåtöljen och hann igenom 3-4 av tidningarna innan klockan var 1 på natten...

Lite dum hade jag varit, för Drömhem & Trädgård prenumererar pappa på (fick den gratis för sina AmEx-poäng) så de var ett onödigt köp. Men man kan ju alltid ge bort dem till nån, eller rycka ur bilder man kan scrappa med.

Idag skulle de visst ha nåt mästerskap i blomsterbinderi. Det hade varit kul att se, men det kanske är för modernt och underligt för mig ändå. Spret och strån är inget för mig. Speaking of which ska jag gå tillbaka och föna färdigt håret.

mockahandskar och skog

Det finns några saker som inte går ihop, t ex "intelligent" och "[vissa politiska åskådningar]" eller det ekivåkare "strippa" och "fleece". Ännu en sådan omöjlig kombination, har jag märkt idag, är "mockahandskar" och "skogspromenad". I alla fall om man är som jag, 37 going on 4. Jag har inte varit i skogen på evigheter, antagligen inte sen jag hånglade i bokskogen vid vackra kustvägen mellan Helsingör och Köpenhamn förra årtusendet, och hade glömt av hur jag blir. Vill undersöka och titta på och lukta. Ryckte tag i en stor gren som var så fin och full med halvöverväxta skogssaker, och svingade den högt för att uppbåda lite vinddrag (så cigarettröken från de förbipasserande skulle försvinna), och var fullkomligt lycklig över det tills jag slängde bort den och upptäckte en rutten pinnes tydliga spår på nya mockahandskar. Inuti handsken fanns en sån där överkryssad badbalja, vilket var ett dåligt tecken. Och rätt nya var handskarna, bara från förra säsongens sista andetag, och de kostade hela 199:-.

Fast frågan är om det inte var värt pengarna -- en bio kan man ju minnas sådär halvlänge, och det här var bara två biobiljetter. Och jag såg till och med min livs första orm (i frihet), en svart liten livrädd sak som ändå kunde både krypa ihop till ett M med 2 pt condensed spacing och åla iväg som utdraget S! Knyckte en tum granbarr som luktade jul när man gned det, Så visst var det ett äventyr som väl får anses vara värt ett par förstörda mockahandskar. Livet är så spännande! Och ju mindre man grämer sig, desto mer spännande är det! Skål!

ärlighet varar längst???

På nervägen från Sthlm till Malmö var det bara problem med min fyllda vattenflaska, som syntes utanpå väskan. Jag fick först dricka ur den och sen hällde hon ut den. Men ingen frågade om jag hade några vätskor i bagaget (hade i huvudsak tandkräm, parfym, ansiktskräm). Sen kunde man köpa vatten för 23:- inne på flygplatsen. Somebody's laughing all the way to the bank... Jag fyllde på min tömda flaska med vatten ur flygplanshandfatet ifall jag behövde ta några piller.

Så på hemvägen igen idag frågade en surmulen gubbe om jag hade några vätskor. Tandkräm och parfym sa jag, i förhoppningen att han inte skulle tro att jag var en terrorist. Icke, alla vätskor måste stoppas i en enliters zip-lock bag och uppvisas. Inte så farligt kan man tänka, förutom att Ellen hade köpt 5 nya Oriflame-produkter på rea, varav ett schampo, en body creme, en ansiktscreme (som är rätt dyr), en handcreme och en samt en body talkc (som som väl är är i puderform och inte flytande, även om body cream inte precis är flytande heller...). Ärlig som jag är stoppade jag allt i påsen, inkl den stora burken body creme och fick på håret plats med allt utom den extra ansiktskrämen, som jag faktiskt tänkte "glömma" att redovisa, och schampoflaskan, som jag fick slänga. Gubben tittar på min påse, ser burken med body cream och säger att den är för stor. Mitt alternativ är att gå tillbaka och checka in min väska (gå, stå i kö och gå igen, samt stå och vänta vid bagageutlämningen på Arlanda... inte precis min melodi en trött dag som denna). Jag försökte titta bevekande på gubben, men ICKE. Hade jag inte varit så förjolat ärlig hade jag fått behålla både schampot och body cremen, eftersom jag faktiskt hade försnillat ansiktsburken och ingen sa nåt om den i röntgen. Man borde kunna typ svära på sitt liv i en lögndetektor att man inte har något bombmaterial med sig och så får man glatt gå igenom med sin systers gåvor...
Fast visst borde ärligheten själv vara sin egen belöning?????

Borde, ja, inte ÄR... Grrrr.

(P.S. Body cremen kostar egentligen 130:-)