Jag älskar dig

I samma anda som vi har gjort IQ-test inbjuds ni härmed att tävla om vad ni förstår för kärleksfraser på utrikiska. 22 av 30 fick jag. Tävla här.

åldersdiskriminering, ja tack!

En 91-årig kvinna i Borås har orsakat en trafikolycka på Norrby. Hon svängde vänster och missade väjningsplikten och krockade med en bil med fyra passagerare. Hon KANSKE kan bli av med körkortet säger Expressen.

Vilken underbar dag att sluta störa sig på saker :)

Goda nyheter (för Gunde Svahn möjligtvis)


Fotot är från igår!

tysk höjdarkommentar

Berättat av Kochs på mission i Tyskland:

We were standing on the platform of the local railroad station, waiting for a train to take us to Elmshorn. Only two or three other people were waiting. As we walked towards the man, he looked at us, our name tags, and then at us again. From a distance of about 20 feet he said: "Die Missionare Ihrer Kirche sind meistens jünger wie Sie. Haben Sie gesündigt, und müssen Sie jetzt büßen?" (The missionaries of your church are usually younger than you are. Have you sinned, and must you now repent?)

Grymt :)

Förstår buddhisterna

Jag hade en obehaglig mordisk erfarenhet imorse. Jag kände mig nödsakad att avsluta livet för min inte så kära sambo. Han har hittills hållit sig utanför mitt närområde, men hade idag fräckehten att krypa precis bredvid min säng. En annan morgon upptäckte jag honom 5 cm från min fot när jag hade satt mig på toa (ursäkta detaljerna, men ni förstår då vad traumatiskt det var att inte få rusa upp när jag hade upptäckt honom eftersom jag var upptagen s a s) och sen dess -- när han börjat bli lite närgången -- är jag inte helt nöjd med hans existens. Idag kom han alltså över gränsen för det tillåtna och han fick smaka döden. Men det bar mig emot! Jag använde min Oriflame Body Cream-burk med en tissue på undersidan (för att inte solka ner) och sen vågade jag inte lyfta på burken på över en timme medan jag låg och läste. Han kanske inte var helt död och skulle springa upp i aversion mot mig. Men nu har jag t o m dammsugit bort hans lilla lik. En traumatisk morgon på det hela taget.

Mera hög och låg

Hööööög: Elsa och Kajsa kom förbi idag!!!!!!!!!!! och Michaela och Thad såklart. Vad det var underbart att träffas igen! Tjejerna var en salig blanding av uppspelta och biltrötta och på slutet även gråt-trötta, men när Kajsa sa "Min Anja" så dog jag av lycka :) Michaela tog nåt bildbevis som vi får se om jag får in det här nån gång. Dagens roligaste skämt var när Elsa sa att Hanna pratar som en bebis. Så här sa hon: "Hanna platal som en bäbis". Allt är relativt.

Låg:
Fick höra idag att några av veckans gäster var med om en bilolycka nära hemmet i Norge och båda dog. Lite perspektivskapande. Carpe diem! Och att Gud inte skyddar en per automatik från allt ont bara för att man har gjort det som är rätt.

Har annars inte varit personligen inblandad i några allvarligare fadäser (idag) och det får väl ses som en seger. Fast jag får nog köpa en ny kastrull eftersom riskastrullen verkar beyond salvation.

hög å låg

Låg: vaknade av tandvärk. Nåt på kl 04. Nu när Iprenet är ur kroppen gör det ont igen. Det ska även erkännas att jag har haft ont av och till i snart en vecka. Jag tror jag vet vad det innebär... Aaaaaaargh!!!! Men det finns en söksajt där man kan leta upp tandläkare som tar hand om tandvårdsrädda patienter.


Hög: Flygel. Fint väder (fast vi får se om jag är lika nöjd om ett par timmar när brun-utan-solkrämen kommer att visa sina randiga spår på mina likbleka spiror). Lugn och ro på morgonen. Nagellack. Skriftläsning. Telefon. Brummande utflykt. Templet om en stund. Ipren (se ovan). Livet.

Nytt namn

The handicap pile heter numera The retard pile, i a f om man frågar någon som inte vill omnämnas här och som var här och åt blåbärspaj med Cmilla ikväll. Särskilt som morsan sopade banan med oss alla i Five Crowns.

Länge leve goda förlorare :)

Ellen skämtar?

De ska på safari om ett par veckor, och väcka lejonen, eller i alla fall se på de nyvakna lejonen, och sen följa med dem under dagen. Mamma är lite tveksam till hur säkert det är att jaga lejon, trots att morfar har gjort det i sin ungdom (eller inte).

Men det var ändå inte värst. Sen sa Ellen att de ska hänga med Robs bror som är i the Swat Team in i Johannesburgs värsta delar. Det gillade morsan inte alls, men Ellen sa att han har gevär och kan skjuta alla.

Nu skämtar hon nog :)

Lördagsutflykt



Pappa och mamma drog med mig på en turistig utflykt igår. Först var det beridna högvakten (de spelade riktigt fint, och hästarna var görsnygga) och sen var det utsikt över stan, som -- måste medges -- är riktigt riktigt vacker. Sen blev det lite chokladfrossa på Chokladfabriken. De hade "menyer" där man kunde kryssa i vilka man ville ha. Om man känner sig själv kan man sitta och veta vilka praliner man vill ha och sen äta dem i godhetsordning :)

De gjorde även vackra tårtor och var inte särskilt skakiga i händerna.

Underkänd :)

Jag gjorde precis ett körkortsteoriprov på nätet. På 6 av 14 minuter lyckades jag få 14 av 20 rätt, men det krävdes 16 för att godkännas. Men betänkt att detta var utan att någonsin har öppnat en teoribok. Kanske ska börja fundera på ni-vet-vad.

Jag, en pion?


Enligt Våge är jag en pion, så jag skulle bilda mig lite (för att undvika att göra nyckelfickor till nästa vecka) och hittade följande, som väl låter underbart (ersätt pion med Anja och trädgårdsväxt med vad jag nu är):

Älskade pion! Skönhet, doft och en lång historia. Pionen har allt du önskar av en trädgårdsväxt. Dessutom är pioner lättskötta och långlivade. Inte konstigt att pionen är vår absoluta favorit.

Hmm, mitt ego behöver lugnas lite :)

dagens visdomsord; stulet, men bra ändå

Bruno the Fag


Rob, you are no longer alone -- pappa can carry a handbag with finesse, too. (Take special notice of his left hand, dangling ever so femininely...)

Especially for Beth


I'm afraid I didn't take a photo of the smörgåstårta, so you'll have to imagine that.

"Lita på rosa"

Har glömt att bifoga bildbevis på månadens klant. Men Inger hade Vanish (som faktiskt funkade -- "farväl till fläckar, lita på rosa" eller vad det heter i reklamen) så nu är blusen som ny. Den råkade också torktumlas, men nu är den mer lagom, så det var ingen fara. Tänk vad Gud hjälper en i ens fåfänga :)



P.S. Ja, det är rödbetssallad...

Ett nytt "behov"

Jag tror jag måste köpa en flygel. Vet inte riktigt var den ska få plats, men jag börjar känna att det är en mänsklig rättighet. Jag börjar allt oftare smyga upp i I&B:s vardagsrum på "morgnarna" och spela en trudelutt. Och allt låter så mycket bättre på en flygel än på ett piano. T o m mitt klinkande börjar arta sig!

[längtansfull suck]

Jag älskar idéer!

T ex behöver man inte bara hänga tavlor på väggarna, utan även andra vackra saker. (SNYGG väggfärg förresten!)



Sen kan man skaffa plexiglashyllor och organisera småsaker bättre i badrumsskåpet. Ett superdupertips för en nagellacksälskare tillika organizing freak som jag.


Och om man har några gamla towel bar handles så kan man göra om dem till ljusstakar. Att tänka outside the box är så fascinerande!


Idéerna är från gurun Marta Stewart.

Usch vad elakt!



Sånt här ska man väl inte behöva få i inboxen på sin födelsedag :)

Frukost???

När jag slukade en Alvedon och en Celebra till frukost i morse tänkte jag på den där sajten jag hittade nån gång där riktiga medicinfantaster diskuterade sina intag... (om man säger så; det var visst ett rätt särskilt klientel som diskuterade rätt stora intagsvolymer). Bo-C säger att Celebra är lika ofarligt som morötter. Trevligt att starta dagen med lite grönt :)

Brutalt (?!) uppvaknande

Universums känsla för rättvisa skulle motverka min extremt sena sovmorgon igår. Därför blev jag idag väckt av livlig konversation på spanska, samt tänt ljus följt av Ursäkta. Fast vad andra anbelangar var det ändå rätt sent, men jag har ju min egen tideräkning, som inte ens Kolob förmår något mot i jämförelse...

Men jag lämnade inte buren förrän 23.30 (läcka i ett handikapprum. OBS att jag inte skrev VATTENläcka. Det var AVLOPPSLÄCKA upp ur duschen. Gerald höll på att spy. Jag var glad att jag inte behövde komma nära rummet själv...)

Under över alla under

Nyss klev mamma upp ur sängen utan att stöna av smärta. Och sen sa hon: "Förut har jag upplevt ögonblick av smärtfrihet. Nu upplever jag ögonblick av smärta." Bo-C:s medicin är ett underverk! Och igår sa hon att kunde plocka upp en sak från golvet. MED SIN EGEN ARM!

Annars har jag inga fler rapporter än att jag hade min gardinklänning idag, den gröna 70-tals. Säger inget om att vissa tycker den är ful :)

Ska gå och räkna hur många som ska checka in imorgon, så kanske ni blir imponerade. Hittills har jag inget bättre mått att ge er än att kortfickorna står packade i en Big Pack-låda. Som de fyller alltså. På längden.

Cornelia höll ett jättebra tal i kyrkan idag. Hon rörde händerna lite likt Camilla :)

P.S. Man vet att man är för trött för att vakna när man fem gånger i morgonbönen ber att man ska sova gott inatt...

Till Sannes ära


Jag ber härmed om ursäkt för att jag står konstigt med benen och att min överarm ser tjock ut. Däremot ber jag INTE om ursäkt för att min klänning går i både svart, vitt, hallonrött, tomatrött, syrénlila samt mörklila. Helt i Sannes anda.

Mammas födelsedag igår

Inger hade tagit i ordentligt och lagat trerätters (om man får säga så när det var Bengt som grillade köttet -- ni minns väl den där reklamen med vad "mannen" hade lagat för middag när han grillade?), t o m med hemmagjord brulépudding till efterrätt, som jag inte har ätit sen farmor dels levde och dels orkade göra sånt.

Jag sätter inte in några foton av hur vi såg ut, för då får somliga integritetshicka :) Men utsikten från altanen kan jag däremot helt lugnt låta er njuta av.

Saknar mina scrapgrejor!

Därför är jag tvungen att lägga in en bild här på bokmärkena jag gjorde till förra Hj-lektionen i Borås. Kan inte göra nåt till nästa här i VH... Inte för att man MÅSTE scrappa bokmärken till sina lektioner, men jag är så sugen på att göra nåt! Inte ett endast litet tack-kort kan man göra...